فرماندار رشت:

دستگاه ها باید انگیزه و شرایط احیای تالاب عینک را فراهم کنند

علی فتح اللهی با تاکید بر اینکه برای احیاء تالاب عینک رشت نیاز به همکاری و کمک همه دستگاه ها دارد، گفت: همه دستگاه ها برای احیاء این تالاب باید ورود کرده و شرایط لازم را فراهم کنند.

دستگاه ها باید انگیزه و شرایط احیای تالاب عینک را فراهم کنند

به گزارش ۸دی، علی فتح اللهی در جلسه بازآفرینی شهری در فرمانداری اظهار داشت: اینکه تالاب عینک در داخل شهر رشت قرار دارد بدین مفهوم نیست که مسئولیت احیای آن فقط بر عهده شهرداری است بلکه همه سازمان ها و دستگاه ها باید برای احیای این تالاب کمک کنند و از ظرفیت های موجود خود در این راستا بهره گیرند.

وی با اشاره به اینکه این تالاب ظرفیتی گردشگرپذیر برای شهرستان است، اظهار داشت: کارگروهی باید با محوریت فرمانداری و حضور نماینده تام الاختیار شهرداری، جهادکشاورزی، منابع طبیعی، اوقاف و امور خیریه و آب منطقه ای تشکیل شود تا موضوعات مربوط به احیاء تالاب عینک کارشناسی شود.

فرماندار شهرستان رشت با تاکید بر اینکه برای احیاء تالاب عینک باید توجه ویژه شود، اظهار داشت: لایروبی تالاب عینک حتما باید اتفاق بیافتد در غیراینصورت اجرای پروژه مهیا نخواهد بود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت احیاء تالاب عینک و ضرورت همکاری دستگاه ها در این باره بیان داشت: سالیان سال شعار تالاب عینک داده می شود اما تاکنون کاری برای احیاء آن نشده است.

جبار کوچکی نژاد اظهار داشت: در تبصره پنج مبالغ خوبی برای سازمان بازآفرینی شهری دیده شده اما این منابع در سال های گذشته در شهر رشت و استان گیلان کمتر استفاده شده است.

وی با بیان اینکه در جمع آوری فاضلاب رشت بحران داریم، خاطر نشان کرد: برای جمع آوری فاضلاب در دو منطقه سحرخیز و گل ها در مجموع ۱۱۰ میلیارد تومان نیاز است.

یکی دیگر از نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان اینکه شهرستان رشت نسبت به سایر شهرستان های کشور عقب مانده است، اظهار داشت: بروکراسی و سخت گیری ها موجب عدم پیشرفت این شهر شده است.

محمدرضا احمدی سراوانی با تاکید بر اینکه مدیران باید برای پیشرفت شهر اقدام جدی کنند، خاطر نشان کرد: مدیر باید ریسک پذیر باشد و در اجرای قانون انعطاف داشته باشیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ماه گذشته در جلسه ستاد بازآفرینی شهری در فرمانداری شهرستان رشت گفته بود، احیاء تالاب عینک به عنوان پروژه ویژه در دستور کار قرار گیرد.

مهدی عبوری با بیان اینکه احیاء تالاب عینک و استفاده از فضاهای عمومی در اطراف و داخل این تالاب از پروژه هایی است که می تواند برای مردم رشت دارای اهمیت باشد، گفته بود: اگر احیاء تالاب عینک جزو اولویت ها در گیلان و شهرستان، شهرداری، شورا و مدیران نباشد آمادگی دارم تمام هزینه های ایجاد مرکز تفریحی، خدماتی و اجتماعی با محوریت تالاب عینک را برای مردم شهر تقبل کنم.

پیشتر  وسعت این تالاب حدود ۵۰ هکتار بوده که از مساحت آن تنها ۳۳ هکتار باقی مانده است.  بخش وسیعی از این تالاب در سال ۱۳۸۶ لایروبی و پاکسازی شده و دهها ملک خصوصی حاشیه آن نیز خریداری شده است، مجموعه تالاب عینک علاوه بر گردشگری از لحاظ اکولوژی و آبزی پروری اهمیت زیادی دارد.

این تالاب در ضلع غربی شهر رشت واقع شده و در صورت ساماندهی می تواند نقش مهمی در گردشگری، اشتغالزایی و رونق اقتصادی رشت و استان گیلان داشته باشد.

منبع: ایرنا

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه