نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس:

فقط دولت مجری طرح جامع ساخت یک میلیون مسکن در سال نیست/ نیاز ۱۰۰۰ میلیاردی تصفیه خانه فاضلاب صنعتی آستانه اشرفیه

نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس با بیان اینکه براساس قانون مذکور فقط دولت مجری طرح جامع ساخت یک میلیون مسکن در سال نیست، گفت: شهرداری ها در محدوده شهری باید با پرداخت تسهیلات بافت فرسوده برای بخش خصوصی شرایط خود مالکی و احداث مسکن را فراهم کنند.

فقط دولت مجری طرح جامع ساخت یک میلیون مسکن در سال نیست/ نیاز ۱۰۰۰ میلیاردی تصفیه خانه فاضلاب صنعتی آستانه اشرفیه

به گزارش ۸دی،ابراهیم نجفی نماینده شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی در گفت وگوی ویژه خبری باران، با اشاره به روند کنترل قیمت بازار مسکن، اظهار کرد: یکی از قوانینی که در سال ۱۴۰۰ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، قانون جهش تولید مسکن بود و براساس ماده یک این قانون طرح جامع ساخت یک میلیون مسکن در سال تصویب شد.

وی با بیان اینکه براساس قانون مذکور فقط دولت مجری طرح جامع ساخت یک میلیون مسکن در سال نیست، افزود: شهرداری ها در محدوده شهری باید با پرداخت تسهیلات بافت فرسوده برای بخش خصوصی شرایط خود مالکی و احداث مسکن را فراهم کنند.

نماینده شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی طیف وسیعی از متقاضیان مسکن را در محدوده طرح های هادی روستایی دانست و اضافه کرد: بنیاد مسکن نیز باید تسهیلات ویژه ساخت خانه را در اختیار بومیان روستایی قرار دهد.

نجفی با اشاره به تشکیل صندوق ملی مسکن جهت پیش بینی منابع قانون جهش تولید مسکن، عنوان کرد: مهمترین بخش در این صندوق تامین زمین است و لذا کلیه دستگاه های اجرایی و موسسات و شرکت های صد درصد دولتی بایستی زمین رایگان را در اختیار راه و شهرسازی قرار دهند؛ همچنین بانک ها موظف هستند که ۲۰ درصد تسهیلات سالانه خود را که معادل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان است، در حوزه مسکن هزینه کنند و در غیر این صورت با جریمه مالیاتی مواجه می شوند.

وی در ادامه به کنترل بازار خودرو اشاره کرد و گفت: روزانه در کل کشور ۲۰ میلیون خودرو تردد می کنند که مصرف ۱۰۰ میلیون لیتری بنزین دارند. براساس آمارهای وزارت صمت، به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر تردد خودروهای داخلی هشت لیتر بنزین مصرف می شود که با توجه به استانداردهای اروپا باید زیر پنج درصد باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه ۳۷.۵ درصد بیشتر از استاندارد جهانی مصرف بنزین داریم، خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت هر لیتر بنزین، روزانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان و سالانه بیش از ۳۶۰ هزار میلیارد تومان بنزین مصرف می کنیم.

وی با اشاره به تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو در مجلس، اضافه کرد: براساس ماده یک این قانون حقوق ورودی خودروها با توجه به حجم موتور و میزان آلایندگی و میزان مصرف سوخت محاسبه می شود؛ همچنین دولت مکلف شده ظرف مدت سه سال رقابت پذیری صنعت خودرو را ایجاد کند.

نجفی، با بیان اینکه وزارت صمت باید آیین نامه اجرایی واردات خودرو را اجرایی کند که تاکنون مرحله اول واردات انجام شده، گفت: خودروسازان داخلی نیز مکلف هستند که سود قطعی و قیمت تمام شده هر خودرو را به شورای رقابت اعلام کنند و مردم به صورت شفاف بدانند که سود و تمام قیمت شده یک خودرو چقدر است.

نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس در ادامه به مشکلات تامین آب زراعی اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه ذخایر پشت سد سفیدرود کاهش چشمگیری داشته و کشاورزان با سختی سال زراعی را پشت سر گذاشتند شرکت آب منطقه‌ای آب بها را سه برابر افزایش داد که نمایندگان گیلان در مکاتباتی که با رئیس جمهور داشتند خواستار شدند تا این بها کاهش پیدا کند.

نجفی با بیان اینکه امسال برنج از سبد کالاهای اساسی خارج شده است از افزایش چندین و چند برابری کودهای کشاورزی انتقاد و اذعان کرد: در این مورد جدای از اینکه در صحن به وزیر جهاد کشاورزی تذکر دادیم نمایندگان گیلان مکاتبه‌ای هم با وزیر جهاد داشتند تا برنج حتما در سبد کالای اساسی قرار گیرد زیرا امسال فقط برای گندم، جو، کلزا و چغندر قند یارانه کود منظور شده بود.

وی با تاکید بر اینکه با استفاده از منابع آب‌بندان‌ها قرار بود فرآیند ساماندهی آنها توسط شرکت آب منطقه‌ای انجام گیرد ابراز داشت: با تحقق این امر ذخیره آب کشاورزی در گیلان ۲۷۰ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد بنابراین اگر امسال ما در حوزه احیا آب‌بندان‌ها موفقیت لازم را کسب نکنیم باید مدیرعامل آب منطقه‌ای استان گیلان پاسخگو باشد.

نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه یادآور شد: طبق آخرین برآورد شرکت آب و فاضلاب استان گیلان برای بهره‌برداری از تصفیه خانه صنعتی فاضلاب آستانه اشرفیه به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است در حالی که اعتباراتی که امسال به ما تخصیص دادند شاید هزار سال طول بکشد تا بتوانیم این پروژه را اجرایی کنیم.

نجفی تصریح کرد: امسال قرار شد برای پنج شهرستان از جمله شهرستان آستانه اشرفیه با استفاده از ظرفیت شرکت خاتم‌الانبیا و با منابع تهاتر نفت مجتمع تصفیه خانه فاضلاب احداث شود که امیدواریم با این قرارداد شاهد حل موانع و مشکلات شهرستان باشیم.

وی در مورد بهبود وضعیت جاده آستانه به کیاشهر اضافه کرد: برای اصلاح روشنایی این جاده اخیرا اعتبار خوبی جذب کردیم و برای روکش آسفالت آن هم موافقت لازم را از سازمان مربوطه گرفتیم.

نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس خاطرنشان کرد: در مورد اسکله بندر کیاشهر و جذب سرمایه‌گذار برای اجرای پروژه‌های پرورش ماهی در قفس به مقدار ۲۱ هزار تن و پروژه‌های گردشگری هم تاکنون اقدامات خوبی انجام شده اما محیط زیست موانعی را ایجاد کرده که در صورت رفع آنها از سوی استاندار گیلان به زودی شاهد رونق اسکله بندر کیاشهر خواهیم بود.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه