روایت شهیدی که از یک قاچاقچی چوب جنگلبان ساخت

سر دسته قاچاقچی‌های چوب منطقه بود و یک جورایی رییس بود برای دیگرانی مثل خودش اما با تدبیر شهید “ناصر پیروی” که آن وقت ها مدیر منابع طبیعی شهرستان ماسال بود دعوت به همکاری شد تا به جای قطع غیر مجاز درخت‌ها، از جنگل مراقبت کند و جنگلبان شود و همین شد درمان درد جنگل!

روایت شهیدی که از یک قاچاقچی چوب جنگلبان ساخت

به گزارش ۸دی، سر دسته قاچاقچی‌های چوب منطقه بود و یک جورایی رییس بود برای دیگران مثل خودش.

همسر شهید “ناصر پیروی” در روایتی از این ماجرا می گوید: «شهید پیروی وقتی این قاچاقچی را شناخت ازش دعوت به همکاری کرد تا به جای قطع غیر مجاز درخت‌ها، از جنگل مراقبت کند و جنگلبان شود … به او ماهانه حقوق هم می‌داد.

همین شد درمانِ درد جنگل!

حالا با تدبیر شهید ناصر پیروی، کسی که تهدید بود برای جنگل، شده بود نگهبان جنگل.

بعد ها حتی برای اسکانش در جنگل از تهران درخواست کانکس کرد که موافقت شد و براش نصب هم کرد».

جنگلبان شهید مهندس ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود و سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او شهید ملی و پیشگام مبارزه با زمین خواری و مدیر شایسته منابع طبیعی شهرستان ماسال و افتخار گیلان است که توسط افرادی که می خواستند زمین ها و درختان جنگلهای هیرکانی را به یغما ببرند در طول چند سال مبارزه با انها ترور و به شهادت رسید.

وی در طول مدت فعالیت خود با قاچاقچیان چوب و زمین‌خواران درگیری‌های فراوانی داشت. در ماه‌های آخر خدمتش با یک گروه چهارنفره برای جلوگیری از تصرف غیرقانونی ۵ هکتار جنگل درگیر شد. قاچاقچیان پس از بی‌اثر واقع شدن تطمیع وی، دست به کار تهدید او شدند. وی پس از مواجه شدن با تهدیدها به سازمان قضایی نیروهای مسلح نیز شکایت برده بود.

ماجرای شهادت او یکی از مهم ترین پرونده های قتل در استان گیلان محسوب می شود که ابعاد مختلفی را در مبارزه با فساد اقتصادی و همچنین اجرای عدالت در بر دارد.

صبحگاه هفتم اردیبهشت سال ۸۴ شهید ناصر پیروی رییس اداره منابع طبیعی ماسال هنگام عزیمت به محل کار خود با خودروی دولتی در بین راه توسط عده‌ای، از خودرو پیاده و ربوده شد و جسد وی پس از ۴۸ ساعت بدون سر در جنگل‌های هفت دغنان صومعه سرا کشف شد.

قسمت‌هایی از لباس‌های او به دلیل مقاومت در زمان مرگ پاره شده و علف‌های کف جنگل در هر دو مشت گره کرده دستش دیده می‌شد. به گفته کارشناسان پزشکی قانونی سر این شهید از پشت با تیغ موکت بری از بدن جدا شده بود.

پس از دو ماه پلیس آگاهی تهران و رشت در اقدامی هماهنگ موفق به دستگیری قاتلان شدند. ۴۰روز پس از این حادثه سرانجام یکی از متهمان لب به اعتراف گشوده و متهمان پرونده شامل ۶ نفر (دو نفر متهم به قتل و معاونت قتل و ۳ نفر متهم به ربایش غیرقانونی مقتول و یک نفر هم به اتهام معاونت در ربایش) دستگیر شدند.

سرانجام دادگاه پرویز کاظمی و افراسیاب نصیری متهمان ردیف اول و دوم را به اتهام قتل این جنگلبان به اعدام و به اتهام شرکت در آدم ربائی به ۵ سال حبس محکوم کرد. سه متهم بعدی به اتهام آدم ربائی به ۱۵ سال حبس محکوم شدند. با این حال متهم ردیف شش به علت عدم وجود دلایل کافی تبرئه شد. تأیید حکم دو اعدامی در دیوان عالی کشور با تأخیر فراوان همراه بود. نهایتاً در آذرماه ۸۷ قاتلان در زندان لاکان رشت اعدام و به دار مکافات آویخته شدند.این اعدام، اولین مورد از اعدام افرادی است که اقدام به قتل یا جرح جنگلبانان و محیط بانان کرده‌ بودند.

 

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه