مرغ‌ها بدون مشتری روی دست صاحبانشان ماندند

افزایش سرسام آور هزینه‌های تولید و کاهش قیمت مرغ اجازه نمی‌دهد تا مرغداران همانند سایر تولیدکنندگان با آرامش خاطر به تولید بپردازند.

مرغ‌ها بدون مشتری روی دست صاحبانشان ماندند

 

به گزارش ۸دی به نقل از افکارنیوز، هنوز از ماجرای تعادل قیمت جوجه یکروزه پس از افزایش نامتعارف نرخ چیزی نگذشته است که دوباره نوسان سایر نهاده‌ها برای مرغداران دردسر ساز شده است.

افزایش سرسام آور هزینه‌های تولید، نبود تقاضا و کاهش قیمت مرغ یک دم مرغداران را رها نکرده و اجازه نمی دهد که آنها همانند سایر تولیدکنندگان با آرامش خاطر به تولید بپردازند.  البته ناگفته نماند که قدرت خرید خانوارها با نرخ‌های کنونی محصولات پروتیینی، هیچ سنخیتی ندارد و هر سال دریغ از پارسال.

براساس گزارش های میدانی یکی از بازنشتگان می‌گوید: ماهانه تنها یک میلیون و ۳۰۰ هزارتومان حقوق بازنشستگی دارم که با این وجود توان خرید ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان محصولات پروتیینی را ندارم و کاهش و افزایش قیمت به حال اقشار ضعیف تفاوتی ندارد.

یکی از فروشندگان این صنف می‌گوید: در یک ماه اخیر با وجود کاهش نسبی قیمت مرغ ، بازار تعریفی ندارد و تنها پس از واریز یارانه ها فروش تا حدودی رونق می‌گیرد.

بررسی قیمت مرغ از مغازه های سطح شهر حاکی از آن است که نرخ هر کیلو مرغ ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار ، فیله مرغ ۱۷ هزار ، ران مرغ با کمر ۶ هزار و ۸۰۰، سینه ۱۵ هزار تومان به فروش می رسد.

محمد یوسفی رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی از افزایش قیمت نهاده‌ها خبر داد و گفت: در هفته اخیر قیمت هر کیلو ذرت ۲۵ و سویا ۱۲ درصد افزایش یافت.

وی نرخ فروش هر کیلو مرغ زنده به صورت نقدی را ۴ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: امروز قیمت هر کیلو مرغ آماده به طبخ در میدان بهمن ۶ هزار و ۳۰۰ و در غرفه های میدان میوه و تره بار ۶ هزار و ۶۰۰ تومان است.

یوسفی نرخ منطقی هر کیلو مرغ برای مصرف کننده را ۸ هزار و ۵۰۰ تومان دانست و بیان کرد: البته ستاد تنظیم بازار حداقل نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ را ۷۱۰۰ و حداکثر ۷۸۰۰ تومان اعلام کرد که نرخ های کنونی کمتر از نرخ مصوب است.

رییس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی ادامه داد: قیمت مرغ در روزهای اخیر تا حدودی در بازار افزایش یافت و هم اکنون مرغداران به نقطه سر به سر رسیدند، در حالیکه  با عرضه مرغ به قیمت ۳ هزار و ۷۰۰ تومان در هفته های اخیر مرغداران در فروش هر کیلو مرغ هزار و ۷۰۰ تومان زیان کردند.

به گفته وی خرید مرغ مازاد مرغداران تا حدی از روند نزولی قیمت جلوگیری کرد.

 افزایش ۱۵۰ تومانی قیمت ذرت و سویا در هفته اخیر

محمد علی کمالی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی اظهار کرد: در هفته های اخیر قیمت مرغ با افت قابل توجهی روبرو بود که مجدد از اواخر هفته گذشته نرخ مرغ در بازار بهبود یافت.

وی نرخ فروش نقدی هر کیلو مرغ زنده را ۴ هزار و ۵۰۰ و مدت دار را ۴ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: امروز نرخ هر کیلو مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۶ هزار و ۶۵۰ تومان و خرده فروشی ۶ هزار و ۹۵۰ تومان است.

کمالی ادامه داد: با توجه به افزایش نرخ نهاده‌ها و بالا بودن قیمت جوجه یکروزه نرخ منطقی هر کیلو مرغ برای مصرف کننده ۸ تا ۸ هزار و ۱۰۰ تومان بوده، در حالیکه ستاد تنظیم بازار قیمت مصوب را ۷۱۰۰ تا ۷۷۰۰ تومان اعلام کرده است.

این مقام مسوول کاهش تقاضا بعد از ایام محرم و همچنین قدرت خرید خانوار و اتخاذ تصمیمات واسطه ها را دلیل اصلی کاهش چشمگیر قیمت مرغ دانست.

وی نرخ کنونی قیمت هر قطعه جوجه یکروزه بسته به نژادهای مختلف را ۱۷۰۰ تا ۱۹۵۰ تومان را اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی قیمت مرغ در بازار، نرخ هر قطعه جوجه یکروزه نباید از ۱۶۰۰ تومان، بالاتر باشد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه در دو هفته اخیر قیمت هرکیلو ذرت و سویا ۱۵۰ تومان افزایش یافت، گفت: اکنون هر کیلو ذرت برزیل با نرخ هزار و ۵ و سویا هزار و ۷۸۵ تومان به مرغدار تحویل داده می شود.

مرغ ها روی دست مرغداران ماندند

مهدی یوسف خانی رییس اتحادیه پرنده و ماهی  با بیان اینکه مرغ تولیدی روی دست مرغداران مانده است، اظهار کرد: کاهش شدید تقاضا در برابر ازدیاد عرضه، روند نزولی قیمت و زیان مرغداران را به همراه دارد.

وی نرخ هر کیلو مرغ زنده را ۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: مازاد تولید و  باقی ماندن مرغ روی دست تولیدکنندگان موجب شد که آنها از فروش مرغ ، سودی عایدشان نشود.

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه