رئیس‌جمهور: ترور سردار سلیمانی انتقام از ایران و ملت‌های منطقه بود

رئیس‌جمهور تاکید کرد: شهادت سردار سلیمانی انتقام از جمهوری اسلامی ایران و ملت‌های منطقه و انتقام از استقلال کشورهای منطقه و انتقام از ملت‌های بزرگی بود که در برابر توطئه های آمریکا و صهیونیسم ایستادند.

رئیس‌جمهور: ترور سردار سلیمانی انتقام از ایران و ملت‌های منطقه بود

به گزارش ۸دی، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در جلسه امروز هیئت دولت با یادآوری اینکه “در روزهای پایانی سال ۲۰۲۰ هستیم و فردا آخرین روز این سال میلادی است”، اظهار داشت: سال میلادی‌ای که گذشت سال سختی برای کشورهای جهان بود چون از آغاز این سال گرفتار ویروسی شدند که در  قرن گذشته بی‌نظیر بود و سلامت، فرهنگ، روابط مردم و اقتصاد جامعه دچار مشکل شد.

وی افزود: امروز کشورهای جهان از لحاظ اقتصاد، آموزش، فرهنگ و سلامت جامعه‌شان دارای مشکلاتی هستند، با اینکه از این موضوع بیش از ۱۰ ماه گذشته است و وارد ماه یازدهم شده‌ایم هم‌چنان این مشکل بزرگ وجود دارد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: کادر درمان، مردم، سپاه، بسیج و تمام نیروها با همه توان و امکانات خود وارد صحنه شدند و همچنین از قرارگاه عملیاتی، وزارت بهداشت و همه کمیته‌ها که به‌خوبی کار و تلاش کردند، تشکر می‌کنیم.

روحانی ادامه داد: علاوه بر کرونا در سالی که فردا تمام می‌شود، با غم و درد بسیار بزرگی مواجه شدیم و در روزهای اولیه سال ۲۰۲۰ با شهادت سردار بزرگ‌مان با ترور وحشیانه توسط مقامات آمریکایی و در رأسش نیز رئیس‌جمهور آمریکا و وزیر خارجه مواجه بود که این دو از مسئولین اصلی این جنایت هستند و البته دیگران هم در این سهیم و شریک‌اند و ملت ما دست از آن‌ها نخواهد کشید و و حق مردم است تا از خون عزیزشان انتقام بگیرند.

وی اضافه کرد: شهادت سردار سلیمانی انتقام از جمهوری اسلامی ایران، ملت‌های منطقه، انتقام از استقلال کشورهای منطقه و از ملت‌های بزرگی بود که در برابر توطئه‌های آمریکا و صهیونیسم ایستادند و آن را شکاندند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: آن‌ها نمی‌خواستند داعش این‌طور تمام شود و بلکه می‌خواستند داعش حکومت منطقه را به دست بگیرد؛ داعش یعنی مشتی مزدور صهیونیسم و آمریکا و دیدید که وقتی هم زخمی شدند اسراییلی‌ها آن‌ها را درمان کردند و به آن‌ها اسحله دادند. صهیونیسم و آمریکا اول نفع را از جنگ و ناامنی در منطقه را می‌برند و این‌ها از ناامنی در عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان نفع می‌برند و کشورهای منطقه نیز از عدم استقلال ضرر می‌کنند. این‌ها می‌خواستند از مرد بزرگی که روبروی نقشه‌های آنان ایستاد انتقام بگیرند. برخی فکر می‌کنند که شهید سلیمانی فقط یک فرمانده‌ی شجاعِ بی‌نظیر بود، بله سردار شجاع بود و تنها فقط شهامت نیست و درایت او نیز مهم بود.

روحانی با اشاره به سابقه آشنایی خود با سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، یادآور شد: ما او را از سال ۶۲ از نزدیک می‌دیدیم و از سال‌های ۷۶ که مسئولیت‌های جدید را برعهده داشت، در مقطعی به‌صورت هفتگی یکدیگر را می‌دیدیم و در دوران ریاست‌جمهوری نیز ملاقات‌های زیادی داشتیم. او مردی با تدبیر و اهل تحلیل بود و سیاست منطقه و جهان را درک می‌کرد؛ به معنی واقعی کلمه معتدل بود و نه در این خط و نه در آن خط و نه راست و نه چپ بود و هیچ جناحی نمی‌تواند شهید سلیمانی را متعلق به خود بداند. او قهرمان ملی و افتخاری برای ملت ایران و مسلمانان است؛ دشمنان خواستند قهرمان ملی را از ما بگیرند و اشتباه کردند و این قهرمان ملی ما، قهرمان ابدی شد.

وی به مجاهدت‌های سردار سلیمانی پرداخت و اظهار داشت: او در دفاع مقدس، بعد در امنیت شرق و مرزها و بعدش هم برای مسائل منطقه و کمک به ملت‌های مسلمان به‌طور شبانه‌روز تلاش می‌کرد و خلوص او از کلام، عمل و بیان او مشهود بود. لحظات اولیه که داعش بر موصل مسلط شد و شروع برای حمله به سامرا، کاظمین، کربلا و نجف کرد، این شهید بزرگوار با همه اخلاص و وجود به صحنه رفت و آن‌موقع وضعیت در عراق معلوم نبود و خود او برای من می‌گفت که خیلی از آدم‌ها که از مسئولین بودند از منطقه سبز فرار کرده بودند و این شهید تک و تنها در این شرایط سخت با نیروهای مخلص خود در صحنه بود. البته مردم عراق به صحنه آمدند و مرجعیت فتوا داد؛ اربیل در حال سقوط بود و آن‌هایی که در کردستان عراق شعار می‌دادند، فرار کرده بودند و کسی که در بیابان‌های کردستان عراق بود و تلاش می‌کرد، شهید سلیمانی بود و این‌گونه میدان جنگ سخت است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شهید سلیمانی واقعا حق بزرگی به گردن استقلال و ثبات این منطقه دارد، خاطر نشان کرد: مضجع شریف و عتبات عالیات علیهم‌السلام حتما شهید سلیمانی را مورد لطف خاص خودشان قرار داده و خواهند داد؛ امامان بزرگوار ما در سامرا و کاظمین، مولای ما امیرالمومنین(ع)، حضرت ابی عبدالله(ع)، مضجع شریف ۶ اما ما در آنجاست و همه‌ی این اماکن در خطر بود و داعشی‌ها رحم نمی‌کردند. داعش همان کسانی بودند که سامرا را تخریب کرده بودند؛ نه اینکه فقط گنبد، گلدسته و ضریح را تخریب کرده باشند، من خودم رفتم و دیدم که حتی قبر مطهر و سنگ قبر هم شکافته شده بود.

روحانی گفت: این‌ها تا این حد بی‌رحم و به هیچ اصولی معتقد نبودند. این افراد پرورش یافته‌ی استکبار و صهیونیست‌ها بودند و می‌خواستند منطقه را بهم بریزند و شهید سلیمانی نقش بزرگی داشت؛ البته آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها از ابتدا از شهید سلیمانی عصبانی بودند. افراد دیگری هم بودند که منافع‌شان در منطقه در خطر بود و آن‌ها هم از شهید سلیمانی عصبانی بودند و در واقع از این شخصیت و کسی که نقشه‌های آن‌ها را در طول این‌مدت به‌هم ریخت، انتقام گرفتند.

وی اضافه کرد: شهید سلیمانی با همه وجود از سال ۲۰۰۱ از زمان حمله آن‌ها به افغانستان و عراق و تا ظهور داعش، در صحنه فعال بود. او محاسبه نمی‌کرد که الان که در کشور دیگری به میدان رفته، وقتی هست که در کشور خودش از این شهر به آن شهر می‌رود ولی شهید سلیمانی به منطقه و از این کشور به آن کشور می‌رفت. شهید سلیمانی یک شخصیت کم‌نظیر از لحاظ فهم، درک و تحلیل و از لحاظ بلندنظری بود. ما در طول سالیان طولانی صحبت‌ها و جلسات متعددی داشتیم و هیچ زمانی ندیدم که به سمت این جناح یا آن جناح برود؛ همواره مسیر اعتدال ملی را طی می‌کرد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: در شب‌های احیا کسی خط نمی‌شناسد و هر کسی هر کجا که مراسم باشکوهی هست، همه به آنجا می‌روند، آن‌جا خطی نیست و همه از چپ و راست و این جناح و آن جناح همه در کنار هم هستند و خطی وجود ندارد. وقتی فصل حج فرا می‌رسد خطی وجود ندارد و همه برای مراسم حج می‌روند؛ در روز اربعین یا روز عاشورا به مراسم عزاداری می‌رویم و خطی وجود ندارد. شهید سلیمانی این‌چنین بود و ملت و منطقه و اسلام و رهبری را می‌دید و این‌طور نبود که به فکر این و آن یا به فکر این جناح و آن جناح باشد و این یکی از افتخارات بزرگ ما بود.

روحانی به حضور مردم در تشییع پیکر شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: مردم در مراسم تشییع پیکر سردار سلیمانی به اخلاص و شهامت و فداکاری وی پاسخ دادند و شهادت سردار سلیمانی منطقه را تکان داد. اولین پاسخ به این جلادینِ کاخ سفید را مردم عراق دادند و در تشییع پیکر در بغداد، کربلا و نجف با شور و عشق آمدند. هم برای شهید سلیمانی و هم شهید ابومهدی المهندس که از یاران شهید سلیمانی و فعالان صحنه عراق بود. مردم ایران هم حضور بی‌نظیری در تشییع پیکر ایشان در ایران داشتند و با تشییع شهید سلیمانی، آمریکایی‌ها تودهنی و سیلی خوردند؛ عین‌الاسد که سیلی کوچکی بود و حضور مردم سیلی بزرگ و تودهنی بود. ترامپ و اسرائیل فکر نمی‌کردند که تمام ایران، عراق، لبنان و منطقه به خیابان بیایند؛ پاسخ اصلی و قاطع در برابر این جنایت را مردم ایران و منطقه به‌خوبی و به بهترین، شکوهمندترین و با عظمت‌ترین شکل ممکن دادند.

رئیس‌جمهور گفت: پارلمان عراق نیز قدم مهمی برداشت و با رأی اکثریت و قاطع تصویب کرد که آمریکایی‌ها باید از عراق بروند و آمریکایی‌ها فکر نمی‌کردند که پاسخ این ترور وحشیانه این باشد که نمایندگان ملت عراق رأی بدهند که آمریکا باید از این کشور برود. آن‌ها فکر می‌کردند در عراق جایگاهی دارند و افرادی طرفدارشان هستند؛ پارلمان عراق کار بزرگی انجام داد. دشمن این هدف را دنبال می‌کرد که با شهادت سلیمانی، مقاومت را در منطقه می‌شکند و بگویند دیگر نمی‌شود کاری کرد و مردم عراق، سوریه، لبنان، یمن و افغانستان مأیوس بشوند؛ دقیقا به‌عکس شد و خون شهید سلیمانی همان‌طور که قرآن درباره شهید می‌گوید، انسان‌ساز است. شهید سلیمانی زنده است و نمی‌میرد و ابدیت دارد؛ آن‌ها که کسی را شهید می‌کنند، آن قهرمان را ابدی می‌کنند و شهید سلیمانی ابدی است و امروز صحنه مقاومت با همان شور و اشتیاق است و تا پایان مقاوم خواهد ماند.

وی افزود: یکبار دیگر هم همان‌روزها خطاب به آمریکایی‌ها گفتم که دست سردار ما را قطع کردید و باید پای شما را از این منطقه قطع کنیم و تا وقتی در منطقه هستید، ما انتقام نهایی را نگرفته‌ایم و روزی که پای‌تان از منطقه قطع شود ما انتقام گرفته‌ایم. یکی از آثار این کارِ احمقانه این است که بحمدالله دوران ترامپیسم تمام شد و چندروز دیگر تاریخ این قاتلِ وحشی که این‌همه جنایت کرد، به زباله‌دان سپرده می‌شود و ما از این نظر که ترامپیسم قبل از سالکرد شهادت سردار سلیمانی پایان یافت، بسیار خوشحالیم. البته این کار مردم آمریکا بود و ملت آمریکا فهمید او لیاقت این را ندارد و مطمئنم بعد از ترامپ شرایط بهتری برای ثبات و امنیت منطقه خواهد بود.

روحانی در ادامه سخنان خود در نشست هیئت دولت، با بیان اینکه بعضا دوقطبی‌هایی در جامعه ما ایجاد و سخنانی بیان می‌شود که نه به مصلحت ماست و نه درست است و واقعیت دارد، خاطر نشان کرد: نباید ذهن مردم را مشغول کرد، یکی می‌گوید ما نفت را کم بفروشیم و دیگری می‌گوید باید نفت را زیاد بفروشیم و یکی می‌گوید بودجه نباید متکی به نفت باشد. انسان دچار حیرت می‌شود که چرا درباره این مسئله‌ی ساده بحث می‌شود؛ ما باید نفت را تولید و در حداکثرِ ممکن صادر کنیم و این حق ماست و می‌گویید حق‌مان را پس نگیریم؟

رئیس‌جمهور گفت: هر روزی که وزیر نفت بتواند ۲.۳ میلیون بشکه نفت را برای صادرات تولید کند، همان‌روز آماده‌ایم و این‌کار گرفتن حق ملت ایران است و نباید در آن تردید شود. بعد می‌گویند نباید پول نفت در بودجه خرج شود؛ بله درست است ولی باید لغت را درست بکار ببریم، نباید پول نفت را در بودجه جاری استفاده کنیم و باید نفت را بفروشیم و صرف سرمایه‌گذاری و توسعه کشور کنیم. اگر پول نفت در بودجه عمرانی برود که خوب است؛ چرا برای این کشور با این عظمت ۵۰ هزار میلایرد میلیارد بودجه عمرانی بگذاریم و چرا ۲۰۰ هزار میلیارد نگذاریم؟ در چند ماهه‌ی امسال ۶۱ هزار میلیارد تومان پول برای بودجه عمرانی پرداخت شده و این افتخار است که نسبت به پارسال ۷۰ درصد رشد داریم.

روحانی تصریح کرد: آن‌ها که می‌گویند دولت مدیریت خود را نشان دهد، بهتر از این نمونه را می‌خواهند؟ ما در شرایط جنگ اقتصادی که می‌خواستند همه‌چیز را قفل کنند، حقوق هیچ کارمندی یک روز هم تأخیر نداشته و روزی که بالاترین پول نفت را داشتیم، حقوق کارمند تأخیر داشت و در این دولت نگذاشتیم تأخیر داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ما اوراق را به جایگاه واقعی رساندیم، اظهار داشت: امروز اوراق مانند پول است و در همان روز سود و اصلش پرداخت می‌شود؛ این‌کار بزرگ اقتصادی دولت بوده و متأسفانه کمتر درباره این مسائل مهم صحبت می‌شود.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما اوراق را جایگزین پول نقد کردیم و این یعنی قرض گرفتن از مردم و با سود هم به آن‌ها برمی‌گردانیم و این از کارهای درست است؛ ما در این سال‌های سخت یک «قِران» از بانک مرکزی نگرفتیم و بانک مرکزی اعلام کند. مقداری پول است که در بودجه می‌آید و آخر سال تسویه می‌شود این استقراض نیست و ما استقراضی از بانک مرکزی نکرده و نمی‌کنیم.

روحانی با بیان اینکه اگر در این شرایط نفت را بفروشیم و آن را در توسعه کشور بیاوریم خوب است، خاطر نشان کرد: ما گفتیم ۲.۳ میلیون بشکه نفت می‌فروشیم و آن‌قدری که بیش از سال قبل فروختیم، یا صرف توسعه کشور و یا صرف حمایت از اقشار نیازمند خواهد شد. هیچ دولتی در تاریخ ایران نمی‌تواند ادعا کند که مانند دولت‌های یازدهم و دوازدهم حامی افراد کم درآمد بوده است. یک نمونه روشنِ این هم مجانی کردن برق، آب و گاز امید برای افراد کم درآمد است که هدف کمک و کاهش مصرف را داشتیم.

وی عنوان کرد: باید نفت را بفروشیم و نفت باید در توسعه کشور و توانمندسازی افرادی که مشکل دارند صرف شود ولی نباید خرج امور جاری کشور شود.

روحانی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در عرصه نانوتکنولوژی، بیان داشت: درآمد نانو تکنولوژی از سال ۹۲ تا امسال هفت برابر شده و مسئولان ستاد نانوتکنولوژی اعلام کرده‌اند اگر تحریم نبود تا سال ۱۴۰۴ حداقل یک میلیارد دلار محصولات نانو تکنولوژی صادر می‌کردیم و البته الان هم صادر می‌کنیم، ما باید نفت را بفروشیم در بیوتکنولوژی، آی‌سی‌تی و هوافضا صرف کنیم تا هم در داخل بی‌نیاز شویم و هم صادرات داشته باشیم و در بخش کشاورزی شرایط موارد مورد نیاز حتما باید متحول شود؛ اینکه نفت بفروشیم تا حقوق کارمند بدهیم غلط است اما اینکه نفت را بفروشیم نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی را توسعه دهیم، حتما درست است.

وی گفت: برخی می‌گویند دولت در سال آخر می‌خواهد خیلی نفت بفروشد؛ اتفاقا دولت خیلی کار خوبی می‌کند و اگر من بودم می‌گفتم چرا دو ۲.۳ میلیون بشکه؟ بلکه باید میزان آن را به ۲.۵ میلیون و حتی ۳ میلیون بشکه افزایش بدهید. دولت می‌گوید من می‌توانم و مجلس هم آن را تایید کند؛ دولت می‌گوید من به شدمن سیلی می‌زنم و من می‌گویم دو سیلی بزن. بعضی می‌گویند دولت سال دیگر نیست؛ ما می‌گویم نه، ما نیمی از سال آینده را هستیم و نشان می‌دهیم که هم می‌توانیم نفت را تولید و هم صادر کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه به مسئله واکسن کرونا پرداخت و اظهار داشت: این‌روزها درباره این بحث می‌شود که واکسن را وارد کنیم و یا داخلی تولید کنیم؟ این مانند این است که وسط جنک بگوییم نباید اسلحه‌ی ما خارجی باشد. ما در جنگ خمپاره را از خارج وارد می‌کردیم و هم تولید می‌کردیم؛ این چه حرفی است؟ هر دو باید انجام بگیرد؛ اگر به خودکفایی رسیدیم، از خارج وارد نمی‌کنیم ولی نمی‌دانیم واکسنی که تزریق آن را شروع کردیم، چه روزی می‌توانیم با آن واکسیناسیون را در سطح وسیع در کشور انجام دهیم. اگر واکسنی امروز آماده است و می‌توانیم آن را خریداری و وارد کنیم و دو-سه هفته دیگر هم تزریق کنیم، نباید در این تردید داشت.

روحانی گفت: کسی می‌گوید که واکسن داخلی ارزشی ندارد و این حرف هم درست نیست؛ معیار ما وزارت بهداشت است و اگر متخصصین ما گفتند که یک واکسن مورد اعتماد است، اگر آن واکسن داخلی است استفاده و اگر خارجی است آن را وارد می‌کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: امسال بنا بود که ۱۷ طرح پتروشیمی را پا پایان سال افتتاح کنیم و هفته‌ی گذشته ۱۰ مورد از آن میزان افتتاح شد و موارد دیگر را هم افتتاح می‌کنیم. روز گذشته در جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی یکی از سخنانی که اعضا مطرح کردند این بود که صدا و سیما افتخارات نانوتکنولوژی را شرح بدهد. مردم بدانند وقتی ما دولت را شروع کردیم تولید پتروشیمی ما ۵۶ میلیون تن بوده و این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد و ارزش پتروشیمی ما در آغاز دولت ۱۱ میلیارد دلار بوده و سال آینده به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد. این افتخار است و این برای حسن روحانی و این دولت نیست بلکه برای ملت ما، دانشمندان و جوانان است و چرا از بیان افتخارات ملی دریغ می‌کنیم؟

رئیس‌جمهور گفت: فردا نیز طرح‌های مهم آب و برق را افتتاخ می‌کنیم و یکی از افتتاح‌ها سد بزرگی است که ارزش ویژه‌ای دارد و سالانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب را به دریاچه ارومیه می‌رساند. درباره احیای دریاچه ارومیه که شعار ما بوده و آن را محقق می‌کنیم، تونل عظیمی در حال سرانجام است که هنوز باید تکمیل شود و این احیا نهایتا تا اوایل سال آینده صورت می‌گیرد؛ این اولین مصوبه دولت یازدهم است و در دولت دوازدهم آن را عملیاتی می‌کنیم.

روحانی در پایان با بیان اینکه مردم بدانند که فردا چهل و هشتمین سد در این دولت افتتاح می‌شود، اظهار داشت: همه‌ی سدهایی که بعد از پیروزی انقلاب تا تا ابتدای دولت یازدهم ساخته شده، ۱۲۵ سد بوده و در دولت های یازدهم و دوازدهم ۵۷ سد به بهره‌برداری می‌رسد و این افتخاری برای برای مهندسان، جوان و کسانی است که برای توسعه کشور کار و تلاش می‌کنند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه