عمران علیزاده

چتری برای سه کشور

اگر نفوذ چین در غرب آسیا حتی از دروازه‌های کشوری مانند عربستان هم باشد؛ ولی به ترک‌های بیشتر در هژمونی ایالات متحده کمک کند و باعث ایجاد صلح پایدار جهت پیوندهای ژئواکونومی شمال و جنوب خلیج‌فارس گردد، آن را مغتنم می‌دانیم.

چتری برای سه کشور

هشت‌دی عمران علیزاده استاد دانشگاه گیلان در یادداشتی پیرامون توافق اخیر ایران و عربستان، نوشت: کاش جوانان کشورمان حقارت غرب‌گرایان وطنی را درست می‌دیدند همان‌هایی که تا سال گذشته جمهوری اسلامی ایران را به‌خاطر سند همکاری‌های ۲۵ساله با چین متهم به واگذاری کامل ایران به چین معرفی می‌کردند و امروز در شعارهای آنارشیستی خیابانی خود مسئولان کشور را متهم به نوکری چین و روسیه می‌کنند؛ اما با افتخار عربستان را کشوری باسیاست خارجی پیشرو، موفق به عقد قراردادهای درازمدت با همان کشورها یعنی چین و در آینده روسیه می‌دانند و آن را کاملاً منطبق بر منافع ملی مردم عربستان!

اما نکته جالب اینجاست که جرئت اعتراف این نکته کلیدی را به نسل جوان ندارند که سردمداران سعودی مدت‌ها دیرتر از مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران متوجه تغییر هندسه نظم جهانی شدند و آماده بازی در جهان چندقطبی چیزی که آنها نسل جوان ایرانی را از فهم آن سال‌ها تعمداً محروم کرده بودند.

عربستان سعودی همچنان مانند گاوی شیرده در حال شیردادن به قدرت‌های جدید جهانی است تا صرفاً حیات خود را حفظ کند و ایران مقتدر برای هندسه نظم آینده جهان در حال افزایش سطح قدرت  است تا بازی‌ساز باشد نه بازی‌خورده.

اما در این میان از یک نقطه غفلت نکنیم اگر نفوذ چین در غرب آسیا حتی از دروازه‌های کشوری مانند عربستان هم باشد؛ ولی به ترک‌های بیشتر در هژمونی ایالات متحده کمک کند و باعث ایجاد صلح پایدار جهت پیوندهای ژئواکونومی شمال و جنوب خلیج‌فارس گردد، آن را مغتنم می‌دانیم.

عربستان همیشه می‌ماند؛ اما به ماندگاری «عربستان سعودی» در آینده با این تغییرات راهبردی سریع، امروز بیشتر از گذشته با تردید نگاه می‌کنیم.

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه