سرپرست علوم پزشکی گیلان:

سطح برخورداری نظام سلامت استان رضایت‌بخش نیست/ گیلان نیازمند یک هزار تخت درمانی 

سرپرست علوم پزشکی گیلان با اعلام اینکه استان گیلان حداقل یک هزار تخت درمانی کم دارد، گفت: به دلیل کمبود تخت درمانی در بخش دولتی و معیوب بودن زیرساخت‌ها در این بخش، مردم قادر به انتخاب در تعیین بخش دولتی و خصوصی برای درمان خود نیستند؛ در حالی که این استان، حداقل نیازمند یک بیمارستان هزار تختخوابی در مرکز استان است.

سطح برخورداری نظام سلامت استان رضایت‌بخش نیست/ گیلان نیازمند یک هزار تخت درمانی 

به گزارش ۸دی، حیدرعلی بالو در نشست مشترک با جمعی از اعضای سازمان نظام پزشکی استان گیلان، با بیان اینکه همه در حیطه پزشکی به دنبال رفع دغدغه مردم هستیم، اظهار کرد: بیماران از اقشار دردمند جامعه هستند و زمانی برای درمان مراجعه می‌کنند که ضرورت برایشان احساس ‌شود.

وی با بیان اینکه مراجعه بیماران در مشقت‌بارترین حالت به پزشکان، مسئولیت این قشر را در مقایسه با دیگر صنوف بیشتر می‌کند، افزود: ما خود را مکلف به خدمت به مردم می دانیم و با علاقه و عشق، بیماران را مداوا می‌کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وضعیت سخت معیشتی مردم، افزود: برخلاف تصورات برخی‌ها، سطح برخورداری نظام سلامت گیلان در مقایسه با دیگر استان‌های کشور، رضایت‌بخش نیست.

بالو با اشاره به رشد و توسعه بخش خصوصی در درمان مردم، افزود: علیرغم رشد و پیشرفت قابل توجه در تعداد پزشکان متخصص، فوق تخصص و یا اعضای هیئت علمی در بخش دولتی، ساختار فیزیکی بخش دولتی تقریبا ثابت مانده؛ در حالی که بخش خصوصی خوشبختانه پیشرفت‌های خوبی داشته است.

وی به فقدان سایت جامع دانشگاهی در گیلان اشاره کرد و گفت: فرایند احداث سایت جامع دانشگاهی علوم پزشکی گیلان در لاکان در دهه ۷۰، همزمان با اغلب استان‌های کشور آغاز شده اما علیرغم برخوردار شدن همه استان‌ها از سایت جامع دانشگاهی، گیلان همچنان بدون سایت جامع است.

سرپرست علوم پزشکی گیلان با اعلام اینکه استان گیلان حداقل یک هزار تخت درمانی کم دارد، خاطرنشان کرد: به دلیل کمبود تخت درمانی در بخش دولتی و معیوب بودن زیرساخت‌ها در این بخش، مردم قادر به انتخاب در تعیین بخش دولتی و خصوصی برای درمان خود نیستند؛ در حالی که این استان، حداقل نیازمند یک بیمارستان هزار تختخوابی در مرکز استان است.

بالو با اشاره به تلاش‌های فراوان صورت گرفته طی سال‌های اخیر به جهت رشد و توسعه فضاهای فیزیکی بهداشتی و درمانی در استان، تصریح کرد: علیرغم این تلاش‌ها متاسفانه مردم استان، رشد و توسعه نظام سلامت را هنوز احساس نکرده‌اند.

وی افزود: عقب‌ماندگی زیرساخت‌های درمانی استان گیلان ناظر به شخص نیست، بلکه باید متولی درمان در استان، فراتر از روند کنونی تلاش کند.

سرپرست علوم پزشکی گیلان با اشاره به آغاز احداث طرح‌های عمرانی در مرکز استان به ویژه بیمارستان جایگزین پورسینا، گفت: طی سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی در جهت توسعه بخش دولتی به ویژه بازسازی بیمارستان‌ها انجام شده اما در این بازسازی‌ها تنها تخت‌های فعلی، جایگزین می‌شود، ولی نیاز به افزایش تخت‌های درمانی نیز هست.

بالو بر ضرورت تلاش و همگرایی همه‌جانبه برای رفع محرومیت‌ها در راستای رشد و اعتلای نظام سلامت استان تاکید کرد و افزود: گیلان باید با بهره‌گیری از شخصیت‌های سیاسی و اجتماعی پرنفوذ و موثر، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، مراجع تصمیم گیر و پیگیر برون‌سازمانی و همچنین بازوان قدرتمندی نظیر بخش خصوصی و نظام پزشکی در توسعه سلامت استان به ویژه در بخش درمان بتواند موفق عمل کند.

وی از توزیع نامتوازن تخت‌های درمانی در استان و اختصاص آن به شهرستان‌های با ضریب اشغال تخت بسیار پایین انتقاد کرد و متذکر شد: اغلب مردم استان به دلیل وجود پزشکان متخصص و فوق تخصص مایل به حضور در بیمارستان‌های مرکز استان جهت دریافت خدمات درمانی هستند و این مهم می‌طلبد که برای تامین امکانات و تجهیزات مراکز آموزشی درمانی رشت جهت ارابه خدمات به جمعیت کل استان، برنامه ریزی و آینده‌نگری شود.

سرپرست علوم پزشکی گیلان همچنین بر لزوم تشدید نظارت بر فعالیت گروه‌های پزشکی و درمانی در استان تاکید کرد و گفت: در کنار ارائه خدمات شرافتمندانه و عزتمندانه در هر صنفی، لازم است نظارت‌ها در جهت کاهش برخی تخلفات احتمالی، افزایش یابد.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه