۷۰ درصد اینترنت بین‌الملل کشور متعلق به واتس‌اپ و اینستاگرام است

“امیر محمدزاده لاجوردی” عضو هیأت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت سهم ترافیک داخلی از پهنای باند کشور را ۲۰ درصد و سهم ترافیک خارجی در پهنای باند را ۸۰ درصد اعلام کرده و گفته: از ۸۰ درصد ترافیک ایران که به پهنای باند خارجی اختصاص دارد حدود ۷۰ درصد مربوط به محتوای واتس اپ و اینستاگرام است.

۷۰ درصد اینترنت بین‌الملل کشور متعلق به واتس‌اپ و اینستاگرام است

به گزارش ۸دی، حدود ۵ سال پیش وقتی مسئولان در شورای عالی فضای مجازی و مرکز ملی فضای مجازی سهم تلگرام از پهنای باند ایران را اعلام کردند، بسیار عجیب به نظر رسید.

محمدحسن انتظاری، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: ۶۰ درصد پهنای باند کشور در اختیار تلگرام قرار دارد که رقم بالایی است و وقتی چنین پهنای باندی در اختیار تلگرام قرار می گیرد، باید توجه مسئولان به این عرصه بیشتر شود. کمی بعد امیر خوراکیان معاون محتوایی وقت مرکز ملی فضای مجازی کشور جزئیات بیشتری اعلام کرد و گفت: ۶۰  درصد پهنای باند کشور توسط تلگرام اشغال‌ شده است. این شبکه پیام‌رسان در حال حاضر نزدیک به ۴۰ میلیون کاربر دارد که ساعت ۲۲ تا یک شب بیشترین ساعت ترافیکی آن است.

وقتی در سال ۹۶ به دلایل امنیتی برای مدت محدودی تلگرام و اینستاگرام در ایران مسدود شدند،  وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات آماری از سهم این دو شبکه اجتماعی غالب در کشور اعلام کرد و گفت: پس از انسداد تلگرام و اینستاگرام مجموعا تا حدود ۴۵ درصد از پهنای باند اینترنت کشور کاسته شد. یعنی تا سال ۹۶ در خوشبینانه ترین حالت سهم تلگرام و اینستاگرام از ترافیک ایران ۴۵ درصد بود. فارس در ادامه این گزارش عنوان کرد که پس از مسدود شدن تلگرام، جایگاه پرمخاطب‌ ترین شبکه‌ اجتماعی به واتس اپ رسید. بر اساس گزارش مرکز پژوهشی بتا از تعداد کاربران شبکه‌ های اجتماعی مختلف در ایران، واتس اپ با حدود ۵۰ میلیون، تلگرام با ۴۹ میلیون مخاطب و اینستاگرام با ۴۷ میلیون مخاطب، پرمخاطب‌ ترین شبکه‌ های اجتماعی و پیام‌ رسان‌ ها در ایران هستند.

در تازه ترین اطلاعات، امیر محمدزاده لاجوردی، عضو هیأت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت سهم ترافیک داخلی از پهنای باند کشور را ۲۰ درصد و سهم ترافیک خارجی در پهنای باند را ۸۰ درصد اعلام کرد و گفت: از ۸۰ درصد ترافیک ایران که به پهنای باند خارجی اختصاص دارد حدود ۷۰ درصد مربوط به محتوای واتس اپ و اینستاگرام است.

این آمار یعنی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۶ درصد از کل پهنای باند کشور فقط به دو پیام رسان و شبکه اجتماعی واتس آپ و اینستاگرام تعلق دارد و ۵ سال پیش هم ۶۰ درصد پهنای باند کشور فقط در اختیار پیام رسان تلگرام قرار داشت. بنابراین در حالی که طبق اسناد بالادستی در کشور از جمله طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات باید به هدف گذاری ۷۰ درصد ترافیک داخلی‌ و ۳۰ درصد ترافیک خارجی برسیم به نظر می رسد در سال هایی که سپری شده نه تنها این هدف محقق نشده و سهم ترافیک داخلی به جای ۷۰ درصد فقط ۲۰ درصد است؛ بلکه فقط شاهد جابه جایی جایگاه پلتفرم های خارجی از سهم پهنای باند کشور بوده ایم.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
لنگرودی
دلیلش ساده ست یوتیوپ و توئیتر و تیک تاک و ...چرا فیلتر موندن عملا آقایون با فیلتر کردن بقیه همه رو فرستادن سمت واتساپ و اینستاگرام حتی خیلی از مسنجر های دیگه به بهانه مشابه فیلتر هستن واتساپ بی رقیب موند خب مسنجر داخلی هم قدرت رقابت نداشتن به هزاران دلیل
ناشناس در پاسخ به لنگرودی
علاوه بر این موارد، اینستاگرام فی نفسه اپ سنگینی هست و اینترنت زیادی مصرف می کنه. یک ساعت استفاده از اینستاگرام چندین برابر یک ساعت استفاده از توییتر، تلگرام و ... اینترنت مصرف میکنه و از طرف دیگه برنامه ای بسیار هم کاربردی هست.
در حاشیه