مدیرکل محیط زیست گیلان:

۶ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با گیاه سنبل آبی جذب شد

کفایی از جذب ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار توسط محیط زیست گیلان برای مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۲۰۰ هکتار در گیلان از وجود گیاه سنبل آبی پاکسازی شده است.

۶ میلیارد ریال اعتبار برای مبارزه با گیاه سنبل آبی جذب شد

به گزارش ۸دی،ساسان کفایی شامگاه سه‌شنبه (۲۳ شهریور) در گفت‌وگوی خبری اظهار داشت: طبق تعریف کنوانسیون رامسر بسیاری از آب بندان‌ها، شالیزارها و آبگیرهای استان گیلان حتی نواحی ساحلی آن در حیطه تالاب قرار می‌گیرند.

مدیرکل محیط زیست گیلان با بیان اینکه مجموعا ۲۴ هزار هکتار تالاب بین‌المللی در استان وجود دارد عنوان کرد: وجود سه تالاب بین‌المللی انزلی با مساحت ۱۹ هزار و ۴۸۵ هکتار، تالاب امیرکلایه با مساحت هزار و ۲۳۰ هکتار و تالاب پارک ملی بوجاق با مساحت حدود سه هزار و ۴۳۳ هکتار در گیلان جایگاه بالایی را برای استان به ارمغان آورده است.

کفایی میزان مساحت کل تالاب‌های گیلان را ۳۲ هزار هکتار با احتساب هشت هزار هکتار مساحت آب‌بندان‌ها تخمین زد و تصریح کرد: تالاب انزلی نگینی یک تالاب ساحلی – دریایی در شمال ایران است و ارزش و اعتبار آن برای سازمان حفاظت محیط زیست اگر از دریاچه ارومیه بیشتر نباشد قطعا کمتر هم نیست.

وی از ثبت بیش از ۵۰ گونه ماهی در تالاب انزلی سخن گفت و با اشاره به اینکه با در نظر گرفتن ماهیان مهاجر شمار این گونه‌های مشاهده شده به ۷۰ نوع هم می‌رسد اذعان کرد: بیش از ۲۶۰ گونه پرنده در تالاب انزلی دیده شده و بیش از هشت گونه از پرندگان در تالاب وجود دارند که بیش از یک درصد جمعیت جهانی خودشان را اختصاص می‌دهند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان عوامل انسانی را در سالیان اخیر مهم‌ترین تهدید برای تالاب‌ها خواند و با بیان اینکه میزان عمق تالاب انزلی به سطح آب دریا وابسته است افزود: آن چیزی که هم‌اکنون تالاب بین المللی انزلی را بیش از همه آزار می‌دهد، ورود بی رویه انواع فاضلاب‌ها به داخل آن است که سبب رشد گیاهانی مانند سنبل آبی می‌شود.

کفایی ورود رسوبات از حوزه‌های آبخیز را هم در روند کاهشی آب تالاب انزلی مؤثر دانست و ابراز داشت: بر اساس آخرین برآوردها چیزی حدود ۶۸ هکتار از عرصه نیزاری اراضی حاشیه‌ای تالاب انزلی اخیرا دچار آتش‌سوزی شد و متاسفانه برخی افراد سودجو درصدد تصرف اراضی ساحلی بوده و چنین آتش‌سوزی‌هایی را راه می‌اندازند.

وی با بیان اینکه با اقدام به موقع و قاطع دادستانی بندرانزلی و نیروی انتظامی این افراد سودجو شناسایی و دستگیر شدند اضافه کرد: پایش‌های مداوم شبانه‌روزی یگان حفاظت محیط زیست گیلان امری است که ما به جد در دستور کار قرار دادیم و تلاش می‌کنیم در صورت کشف تصرفات بلافاصله پرونده قضایی آن ایجاد و ضمن معرفی افراد به دادگاه رفع تصرف انجام گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در ادامه موضوع انتقال سند مالکیت تالاب انزلی به وزارت نیرو و درخواست سازمان محیط زیست برای بازنگری در این طرح را مورد اشاره قرار داد و گفت: آخرین اقدامی که در این‌باره انجام شد نامه مشورتی بود که سند مالکیت تالاب یا به نام سازمان جنگل‌ها و مراتع یا سازمان محیط زیست زده شود.

کفایی تازه‌ترین نسخه‌ای که برای احیاء تالاب انزلی در دست اجرا است را برشمرد و عنوان کرد: با تلاش‌های سازمان حفاظت محیط زیست برنامه جامع و هفت ساله مدیریت تالاب انزلی در تیر ماه ۹۹ مصوب شد و این برنامه ۱۳ کد پروژه برای سازمان محیط زیست به عنوان ناظر و  پنج پروژه برای دستگاه دیگر تعریف کرده است.

وی تنها دستگاهی را که در سال جاری موفق شد ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار از سازمان مرکزی خود جذب کند اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان اعلام کرد و گفت: این اعتبار برای مبارزه با گیاه مهاجم سنبل آبی جذب شد و روند عملیات مبارزه با این گیاه مهاجم با کمک سازمان بسیج سازندگی سپاه قدس و با کمک همه جوامع و ذینفعان محلی در حال انجام است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه مبارزه با گیاه سنبل آبی در استان با دو دستگاه مکانیزه انجام می‌شود خاطرنشان کرد: مبارزه با گیاه مهاجم در یک بازه زمانی کوتاه انجام نمی‌شود و بلند مدت و مداوم است از طرفی در حال حاضر حدود ۲۰۰ هکتار در گیلان از وجود گیاه سنبل آبی پاکسازی شده است.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه