نقش آیت الله سید مهدی رودباری در حفاظت از حوزه های علمیه گیلان

آیت ا… سیدمهدی رودباری (ره) فرزند حجت الاسلام و المسلمین سیدموسی رودباری در تاریخ ۱ رمضان المبارک ۱۳۰۷ هجری قمری (مطابق ۱۲۸۱ ش) در روستایه دوگاهه رودبار چشم به جهان گشود .

نقش آیت الله سید مهدی رودباری در حفاظت از حوزه های علمیه گیلان

به گزارش سرویس حوزه و دانشگاه ۸دی نیوز، آیت ا… سیدمهدی رودباری (ره) فرزند حجت الاسلام و المسلمین سیدموسی رودباری در تاریخ ۱ رمضان المبارک ۱۳۰۷ هجری قمری (مطابق ۱۲۸۱ ش) در روستایه دوگاهه رودبار چشم به جهان گشود و پس از تحصیلات مقدماتی در رشت، قزوین و تهران در سال ۱۲۹۹ ش برای ادامه تحصیل علوم دینی به نجف اشرف مشرف شد و در درس خارج آیات عظام ـ آقا سید ابوالحسن اصفهانی، آقا ضیاء عراقی، میرزای نائینی و سایر اساتید حوزه نجف اشرف و پس از اخذ اجازه اجتهاد از اساتیدش در سال ۱۳۰۸ شمسی خورشیدی به شهر رشت عزیمت نمودند. ابتدا در مسجد ملاعلی محمد سپس در تکیه جنب مسجد کاسه فروشان و بعد در خود مسجد کاسه فروشان به اقامه امامت پرداخت. ایشان مردم را به تقوا و پرهیزگاری دعوت می نمودند.

111

در زمان رضاخان مدارس علوم دینی تعطیل شده بود و پس از شهریور ۱۳۲۰ در جنب مسجد کاسه فروشان مدرسه ای بود به نام مدرسه حاج علی اکبر که مخروبه شده بود، ایشان در صدد برآمد در آن جا مدرسه ای جهت طلاب احداث نماید. لذا با اجازه مرجع تقلید وقت آیت ا…العظمی سیدابوالحسن اصفهانی مدرسه را با کمک های  مردمی وجوه سهم امام علیه السلام که اجازه آن را جهت هزینه کردن داشتند مدرسه مزبور احداث گردید به نام مدرسه علوم دینی مهدویه که در آن مدرسه طلاب از نقاط مختلف و روستاهای اطراف رشت برای تحصیل علوم دینی به مدرسه مذکور آمدند و تحصیل علوم دینی نمودند که اکنون اغلب آنان ائمه جمعه و امامت مساجد را به عهده دارند که به این شرح اند: آقا محمدصادق احسان بخش ، سید موسی و سید محمد حجتی شفتی، طاهر شرفی، سید کاظم میرعبدالعظیمی، سید اسحاقی، شیخ محمود قاهری، سید داود مصطفوی، شیخ مختار ظهیـری و…

22222

ایشان مسجد جامع رشت را که در زمان رضاخان به بانک ملی به مبلغ ۱۶ هزار تومان فروخته شده بود با تلاش و پیگیری آیت ا… سیدمهدی رودباری و چندین مرحله مراجعت به تهران و با همت و همکاری مردم خیّر رشت از تصرف بانک پس گرفته شده و مسجد جامع را بنا نمودند.

ایشان مسجد حاج مجتهد را که به مرور زمان مستهلک گردیده بود و در زمان رضاخان که اداره اوقاف آن را متصرف شده بود و با مراجعه زیاد به تهران و کوشش و تلاش و همت مردم از تصرف اداره اوقاف گرفته شد و با همکاری مردم مسجد بنا گردید و برای اینکه از مسجد مزبور عایداتی داشته باشد، جنب مسجد زمینی که خارج از مسجد بود با همت دونفر از بازرگانان خوش نام رشت به نام آقایان های حاج سیدعلی سیدین و حاج حسین باحور، تیمچه ای بنا نمودند و به مدت ده سال از هزینه ای که برای تیمچه نموده بودند از اجاره تیمچه ها هزینه خود را دریافت نمودند و سپس عایدات حجرات را وقف مسجد و وقف نامه هم در محضر آقا سیداحمد فاطمی تنظیم گردید که حالیه تیمچه مزبور وقف می باشد و عایدات آن هم صرف هزینه مسجد می گردد و در همان موقع که مسجد را می ساختند، می گفتند امامت جماعت مسجد را به یکی از مجتهدین شهر به نام آیت ا… شیخ کاظم صادقی فومنی واگذار نمایند که همین کار نیز انجام پذیرفت.

آیت ا… سیدمهدی رودباری در تاریخ ۹ آذر ۱۳۲۷ ش مطابق با ۲۸ صفر ۱۳۶۸ هجری قمری دار فانی را وداع نمود. سپس بنا به تقاضای هیئت امناء مسجد و مؤمنین شهر رشت در جنب مسجد کاسه فروشان در محوطه ایوان به خاک سپرده شد.

33333

البته اکنون که مسجد کاسه فروشان گسترش یافت مزار این عالم جلیل داخل مسجد قرار گرفته است. با اینکه بیش از ۶۰ سال از رحلت ایشان می گذرد همه ساله در سالگرد ایشان در ۲۸ صفر مراسمی در مسجد کاسه فروشان رشت با حضور علما و بزرگان برگزار می گردد. گفتنی است که این عالم بزرگ پسرعموی پدر آیت الله سیدمجتبی رودباری است که اکنون در قید حیات هستند و در مسجد صفی رشت اقامه جماعت می کنند.تا امروز که بیش از ۶۰ سال از درگذشت ایشان می گذرد همه ساله در ۲۸ صفر در مسجد کاسه فروشان برای ایشان مراسم سالگرد برگزار می شود.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
یک گیلانی
مطلب خوبی را منتشر کردید و از اینکه دارید سلسله مطالبی را درباره علمای مجاهد گیلان منتشر می کنید کار بسیار خوبی در جهت معرفی چهره های موجه گیلان و نیز احیای میراث اسلامی گیلان است. خوب است این عمل شما امتداد یابد و علمای زیادی بدین ترتیب معرفی گردند. البته بهتر نبود شما که محتوا و عکس های این مطلب را از «سایت رنگ ایمان و موسسه مطالعات مبارزات اسلامی گیلان» برداشتید به منبع خودتان اشاره می کردید؟! بهتر است که رسانه های ارزشی به اخلاق رسانه ای متعهد باشند.
در حاشیه