معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت:

فضای تأمین مالی برای فعالان اقتصادی در کشور روبه‌بهبود است

معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه فضای تأمین مالی در کشور روبه‌بهبود است، گفت: ابزارهای متنوعی برای تأمین مالی در کشور وجود دارد که باید برای فعال اقتصادی کشور تشریح شود.

فضای تأمین مالی برای فعالان اقتصادی در کشور روبه‌بهبود است

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «هشت‌دی» محمد مجید فولادگر شامگاه سه‌شنبه در نشستی با مدیران صنعتی، معدنی و تجاری، فعالان اقتصادی و مدیران شورای هم خانواده گیلان باهدف بررسی چالش‌های ارزی و مواد اولیه اظهار کرد: ما در استان‌ها این موارد تأمین مالی را تشریح کرده و متناسب با ظرفیت صنایع، زمینه دسترسی آسان به اطلاعات را که یکی از عوامل مؤثر بر مجموعه کسب‌وکار است، فراهم می‌کنیم.

 وی تصریح کرد: برای کسانی که از قله‌ها می‌گذرند خستگی و چالش‌هایی نیز وجود دارد باتوجه‌به موانع موجود در مسیر تولید و با همه مسائل وضعیت اقتصادی کشور در این بخش روبه‌رشد است.

 وی افزود: چشم‌انداز وزارت صنعت معدن و تجارت در اکوسیستم اقتصاد کشور طی ۱۰ سال آینده آن است که تولید انتخاب اول فعالان اقتصادی باشد.

 فولادگر در ادامه راهبرد این وزارتخانه را تولید دانش‌بنیان صادرات محور عنوان کرد و یادآور شد: این وزارتخانه برای تولید دانش‌بنیان خط سبز ارزی، تسهیلات ریالی و بانکی بازکرده است؛ چون اولویت کشور توجه به تولید دانش‌بنیان است.

 معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت از شرکت‌های دانش‌بنیان خواست با وزارت صنعت، معدن و تجارت ارتباط مؤثری داشته باشند.

 وی افزود: اداره کل صنعت، معدن و تجارت گیلان مسائل و انتظارات در حوزه تأمین مالی را دسته‌بندی شده به وزارتخانه منتقل کند تا در مراودات به بانک مرکزی بررسی شود.

 فولادگر از تخصیص ۲۰۰ همت از سوی بانک مرکزی به‌عنوان گواهی سپرده خاص خبر داد و افزود: این تسهیلات با سود ۳۰ درصد برای کسانی که نقدینگی لازم را ندارند تأمین مالی کمک‌کننده‌ای خواهد بود.

 وی اضافه کرد: این وزارتخانه در سایر موضوعات مانند قطعی برق و گاز نیز پیگیر مسائل تولیدکننده‌هاست و با انجام مذاکره و رایزنی بخشی از مشکلات ناترازی را حل خواهد کرد.

 نگاه دولت به تولید راهبردی، کاربردی و عملیاتی است

 استاندار گیلان نیز در این جلسه گفت: در بخش تولید نگاه دولت راهبردی، کاربردی و عملیاتی است نه شعاری؛ تولید به لحاظ اشتغالزا بودن باید در اولویت توزیع منابع در ابعاد مختلف باشد.

 اسدالله عباسی اضافه کرد: هم اکنون در کشور ما تجارت و صادرات غیرنفتی از درآمد نفتی پیشی گرفته است و فعالان عرصه تولید با وجود ضعف‌های این بخش دلگرم به تولید هستند.

 وی ادامه با بیان اینکه ۲۱ و نیم درصد از بین ۱۴ طرح برگزیده جشنواره بین‌المللی خوارزمی از گیلان است، گفت: این استان امروزه در بخش صنعت پیشرفت‌های چشمگیری داشته و بسیاری از اولین‌ها مانند نخستین تولیدکننده صفحه کلاچ، اولین تولیدکننده جعبه‌فرمان برقی، اولین کارخانه نانو داروی ضدسرطان، بزرگ‌ترین تولیدکننده مفتول‌های مسی، قطب صنایع سلولزی، بزرگ‌ترین تولیدکننده کمک‌فنرهای انواع خودروهای کشور هستیم،

 وی تصریح کرد: برای توسعه شهرک‌های صنعتی و استانداردسازی آنها در استان گام‌های مهمی برداشته شده است و در بخش تأمین سرمایه در گردش، مالیات بر ارزش‌افزوده نیز ضرورت‌هایی وجود دارد که به‌عنوان دولت در چارچوب قانون این مقررات را انجام خواهیم داد.

 استاندار گیلان اظهار کرد: خط تولید یک‌لحظه نیز نباید متوقف شود توجه به کارگران، کارفرمایان و نگاه عادلانه به آنها وظیفه مسئولان است.

 به گفته وی، بیش از ۴۵ درصد اقتصاد کشور در بخش صنعت معدن و تجارت است و در بخش معدن این استان هزار و ۷۰۰ نفر، در اصناف ۱۳۸ هزار پروانه کسب و ۳۲۹ هزار نفر اشتغال وجود دارد و ۷۴ هزار و ۹۰۰ نفر نیز در بخش صنعت فعالیت می‌کنند.

 عباسی ادامه داد: در خصوص اعتبارات تبصره ۱۸ و تسهیلات تکلیفی نیز پیش‌بینی‌های خوبی در حال انجام است و متناسب با درخواست‌ها و نیازها، زیرساخت‌های لازم فراهم شده است.

 وی افزود: اولویت راهبردی استان گیلان در تولید به لحاظ موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی و ظرفیت اقتصادی، توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و اولویت‌بخشی به تولیدات دانش‌بنیان است.

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز با بیان اینکه این استان هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی دارای پروانه صنعتی فعال دارد، گفت: بیش از ۱۷ هزار واحد تولیدی، صنفی و کارگاهی کوچک در فضای مناسبی در استان به کسب‌وکار مشغولند.

 تیمور پورحیدری اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۷۴ واحد صنعتی جدید (۱۶ درصد رشد نسبت به سال قبل) با سرمایه‌گذاری ۵۲۰ هزار میلیارد ریال در استان گیلان تأسیس شد که زمینه اشتغال بیش از هشت هزار و ۸۰۰ نفر را در بخش صنعت فراهم کرده است.

 وی افزود: ۱۸۰ پروژه و طرح صنعتی با کمک صنعتگران با سرمایه‌گذاری ۵۴۰ هزارمیلیاردریالی با پیشرفت ۶۰ درصد در استان در حال انجام است که بخشی از آنها تا پایان سال و بخشی دیگر تا نیمه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد و زمینه اشتغال ۶ هزار و ۱۸۵ نفر را فراهم می‌سازند.

 وی اظهار کرد: بیش از ۱۱۵ واحد تولیدی و صنعتی راکد مطلق در استان با کمک بانک‌ها و نهادهای ذی‌ربط با دستور استاندار با بیش از ۱۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید وارد گردونه تولید شدند.

 وی تصریح کرد: ۳۴۵ واحد تولیدی راکد نیز در استان شناسایی شده که ۱۴۵ واحد صنعتی قابل احیا هستند و تا سال آینده با ظرفیت کارگروه ستاد تسهیل مشکلات آنها برطرف خواهد شد. همچنین در این استان ۷۵ واحد صنعتی نیمه‌فعال با ظرفیت ۳۰ درصد در حال فعالیت‌اند که از طریق کارگروه نهضت احیاء با استفاده از تیم‌های تخصصی مالی، فنی و حقوقی دوباره احیاء شده‌اند.

منبع: ایرنا

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه