فاز جدید فمینیسم و فائزه هاشمی/احتمال ائتلاف لاریجانی با دولت

فائزه هاشمی روز سه شنبه ۲۴ شهریور در همایش حزب اراده ملت با اظهاراتی فمینیستی، زنان در ایران را به پیاده نظام و مردان را به ژنرال تعبیر کرد. وی در ادامه افزوده که در جامعه ایران سقف های شیشه ای به نام فرهنگ مرد سالاری ایجاد شده است. سپس با انتقاد از عدم حضور زنان در استادیوم های ورزش، در تکمیل گرایش انحرافی و فمینیستی خویش خواهان اخراج مردان از استادیوم ها شد.

فاز جدید فمینیسم و فائزه هاشمی/احتمال ائتلاف لاریجانی با دولت

به گزارش ۸دی به نقل از جهان، سید هادی خامنه ای یکی از گزینه های مطرح اصلاح طلبان برای سر لیستی در انتخابات است. وی اما گفته است که هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات ندارد. گفتنی است که در کنار گزینه هایی چون عارف و ناطق نوری که اصلاح طلبان از تأیید صلاحیت آنها مطمئن هستند، سید هادی خامنه ای یک گزینه بینابین و نامطمئن در این خصوص است. در کنار این ها، واقعیت آن است که اگر دغدغه رد صلاحیت نبود، مطلوب ترین گزینه برای اصلاح طلبان محمدرضا خاتمی بود.

فاز جدید فمینیسم و فائزه هاشمی

فائزه هاشمی روز سه شنبه ۲۴ شهریور در همایش حزب اراده ملت با اظهاراتی فمینیستی، زنان در ایران را به پیاده نظام و مردان را به ژنرال تعبیر کرد. وی در ادامه افزوده که در جامعه ایران سقف های شیشه ای به نام فرهنگ مرد سالاری ایجاد شده است. سپس با انتقاد از عدم حضور زنان در استادیوم های ورزش، در تکمیل گرایش انحرافی و فمینیستی خویش خواهان اخراج مردان از استادیوم ها شد.

وی از سیاست رسمی کشور مبنی بر حضور زن در خانواده انتقاد کرد و این امر را تبعیض عنوان کرد و منشأ این تبعیض را پاره ای از «قوانین» دانست. وی با اعلام این که قرار است در لیست های اصلاح طلبان ۳۰ درصد به زنان اختصاص داشته باشد، پرده از استراتژی کارگزاران برداشت.

وی گفت: «الان قرار نیست که اصلاح طلبان به کسی توصیه ای کنند که کاندیدا شوند و مهره های ما بعد از تأیید صلاحیت ها وارد میدان می شوند و قرار نیست الان افراد خود را بسوزانیم».

بدیهی است این گفته فائزه هاشمی می تواند برای منحرف کردن شورای نگهبان و حساسیت زدایی پیش از تأیید صلاحیت ها باشد. بعید به نظر می رسد که اصلاح طلبان تعیین مهره های خود را به بعد از نهایی شدن کاندیداها موکول کنند و برآوردها حاکی از آن است که اصلاح طلبان هم اکنون بخش اصلی ستون انتخاباتی خود را چیده اند و در این میان محتمل است که با توجه به تکنیک جدید اصلاح طلبان در تکیه به نظر سنجی بخشی از این چینش پس از نتایج نظر سنجی ها نهایی شود.

ولایتی؛ سوژه جدید رسانه های اصلاح طلب برای جداسازی

سه شنبه ۲۴ شهریور محمد نهاوندیان و علی اکبر ولایتی برای حضور در کمیسیون برجام دعوت شده بودند. این عدم حضور ولایتی از سوی رسانه های اصلاح طلب به عنوان جدایی راه ولایتی از اصولگرایان حاضر در کمیسیون تعبیر شده است.

برای نمونه روزنامه قانون از این اتفاق با عنوان سیاه نمایانه «دست رد ولایتی بر سینه منتقدان توافق» یاد کرده است. دیگر روزنامه ها و رسانه های اصلاح طلب به برجسته سازی اظهارات تیم قبلی هسته ای مبنی بر مخالفت ولایتی با رسانه ای شدن آلماتی به رغم نظر رهبر انقلاب پرداخته اند. ولایتی با تکذیب اظهارات تیم قبلی گفته است که هرگز با تصمیم رهبری مخالفتی نداشته است و گفته رهبر معظم انقلاب هر تصمیمی بگیرند برای ما معتبر است و وظیفه همه ما این است که از تصمیمات ارزشمند ایشان تبعیت کنیم.

احتمال ائتلاف لاریجانی با دولت

روز یکشنبه ۲۲ شهریور، حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لغو قطعنامه های گذشته پیروزی بسیار بزرگی محسوب می شود، گفت: تفاوت ویژهای بین دو مقطع می بینم اگر در دوره خودتان – خطاب به جلیلی – اجازه مباحثه می دادید احتمالاَ قطعنامه ۱۹۲۹ تصویب نمی شد. ابوترابی فرد در ادامه از جلیلی به سبب آن که تنها یک بار در جلسه کمیسیون امنیت حاضر شده و فضای نقد، مباحثه و گفتگو درباره مذاکرات هسته ای را بسته بود، انتقاد کرده است.

به نظر برخی کارشناسان، همگرایی ویژه ای میان کادر ریاست مجلس و چهره های کلیدی آن یعنی علی لاریجانی، ابوترابی فرد و محمد رضا باهنر بوجود آمده است و این همگرایی با محوریت علی لاریجانی، شکافی را در میان اصولگرایان قریب الوقوع می نمایاند. گفتنی است در این میان، محمدرضا باهنر بیش از دو چهره دیگر گفته شده، ندای همگرایی و وحدت اصولگرایان را سر داده است، تا جایی که وی در مرداد ۹۴ در گفتگو با پایگاه خبری – تحلیلی افکار نیوز روند همدلی اصولگرایان را مثبت و امیدوارکننده ارزیابی کرد. همچنین وی افزود که حاضر است حتی یک نفر از اعضای جبهه متبوع وی – یعنی جبهه رهروان ولایت – در مجلس حاضر نباشد اما مجلس آینده مجلس اصولگرا باشد.

دوشنبه ۲۳ شهریور، پرویز سروری قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی و عضو شورای شهر تهران به لاریجانی اولتیماتوم داد که هر چه سریعتر تصمیم خود را برای بودن در لیست اصولگرایان اعلام کند. لاریجانی بدون نشان دادن واکنشی به این اولتیماتوم همچنان همگان را منتظر تصمیم تاریخی خود گذاشته است.

معهذا، غالب تحلیل ها و برآوردهای حاصله از آنها مبنی بر احتمال قوی تر ائتلاف لاریجانی با دولت است. لاریجانی در این میان در شرایط حساس و بغرنجی قرار گرفته است. از سویی نگران آمدن ناطق نوری است و از سویی نگران از دست دادن اصولگرایان. با آمدن ناطق احتمال می رود که دولت وی را بر لاریجانی مرجح بداند. آخرین اظهارات ناطق منی بر حضورنیافتن وی به دیلی کبر سن، گزینه ائتلاف لاریجانی با دولت را پررنگ تر کرده است.

تلاش برای مصادره ابوترابی فرد

روزنامه اعتماد در شماره پنجشنبه ۲۶ شهریور در گزارشی با تیتر «آقای ابوترابی فرد منصف باشید» سعی کرده با تلقی حداکثری از نامه انتقادی جمعی از طلاب به ابوترابی فرد مبنی بر دعوت وی به منصف بودن در قبال جلیلی و پروژه هسته ای داشته باشد و این نامه را به عنوان کلیت انتقاد اصولگرایان از ابوترابی فرد تعبیر و تلقین کند. این گزارش، سعی کرده نشان دهد ابوترابی دیگر حتی چهره اعتدالی مرضی الطرفین نیست واصولگرایان از وی ناامید شده اند. لذا، اگر چه ابوترابی فرد از دستاوردها و مقاومت های تیم هسته ای قبلی درسال ۹۱ به عنوان یک دفاع مقدس دیگر یاد کرده است، اما تردیدی نیست که تعمیم نامه طلاب به تمامیت اصولگرایان صرفا برای ایجاد شقاق در میان اصولگرایان و جدا کردن ابوترابی فرد از اصولگرایی است.

باید توجه داشت که جلیلی نماینده همه اصولگراها نیست. از سویی دیگر، حتی جدی ترین طرفداران جلیلی و مذاکرات قبلی ممکن است انتقاداتی بر جلیلی وارد بدانند که این انتقادات هرگز نمی تواند به عنوان مخالفت با جلیلی تعبیر شود.

همچنین روزنامه اعتماد در گزارش مذکور سعی کرده است کمیسیون برجام و شخص زاکانی را نیز در برابر ابوترابی فرد به تصویر بکشد. نکته دیگر آنکه تلاش و اهتمام حداکثری رسانه های اصلاح طلب آن است که اعضای کمیسیون برجام را به عنوان مخالفین توافق به تصویر بکشند و یک شبیه سازی و همسان انگاری مجعول میان اعضای کمیسیون برجام و اعضای جمهوری خواه کنگره به تصویر بکشند.
تأکید بیش از حد بر جناحی و انتخاباتی ندیدن برجام از همین حیث است.

ناطق نمی آید؟

با توجه به اظهارات اخیر ناطق نوری و تأکید وی بر کبر سن و این که گفته است «قصد ورود به انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس را ندارم» به نظر می رسد که همچنان اصلاح طلبان در کشیدن پای ناطق به میدان انتخابات ناکام بوده اند. از این رو محتمل است که روزهای آتی توجه بیشتری به گزینه های دیگر از جمله عارف و محمد رضا خاتمی شود. در این میان اصلاح طلبان با توجه به احتمال رد صلاحیت رضا خاتمی ونیز عدم جذابیت های کافی عارف از حیث “محبوبیت” و “مدیریت” ممکن است گام های جدیتری را برای ائتلاف با علی لاریجانی بردارند. چندی پیش نیز زمزمه های مطرح کردن ناطق نوری به عنوان گزینه ای برای امامت نماز جمعه تهران به گوش رسید روزنامه آرمان، این اتفاق را یک ضرورت برای اعتدال و آشتی کردن عده ای با نماز جمعه تلقی کرده است که به زعم آن، می تاند جای خالی هاشمی را در تریبون نماز جمعه پر کند.

خیانت آژانس درحق ایران

دکتر دیوید آلبرایت رئیس و بنیانگذار موسسه علوم و امنیت بین الملل (ISU) که زمانی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده است در نشستی در موسسه تحقیقاتی هادسون گفته است آژانس در قبال ایران اصل محرمانه بودن را رعایت نمی کرده است. وی پیش بینی کرد که آژانس مطابق رویه معهود در جریان برجام نیز به ایران خیانت کند.

به نظر می رسد با توجه به آنکه آژانس حتی از حیث مالی به آمریکا وابستگی شدید دارد، نمی توان متوقع بود که آژانس از وجوه محرمانه برجام آمریکا را بی اطلاع گذاشته باشد. طرف ایرانی نیز که بر نمایندگی صالحی نقشه راه را امضا کرده است، بی تردید اطلاعات محرمانه را در اختیار دارد یا دست کم از آن آگاهی دارد. ممکن است این محرمانه بودن صرفاَ پوششی برای برخی حفره های احتمالی در برجام باشد و البته شاید برخلاف این گمانه، مطابق رویه ظاهری و رسمی آژانس، یک روال عادی تلقی شود که حال ممکن است از آن تخطی شود یا نشود. به هر روی، انتظار حداقلی آن است که آژانس اطلاعات دقیق نتایج بازرسی ها را دراختیار آمریکا قرار ندهد.

برجام و فرجام انتخابات آمریکا

هیلاری کلینتون که به سبب کشته شدن سفیر آمریکا دربنغازی (لیبی)، استفاده از ایمیل شخصی به جای ایمیل وزارت خارجه برای امور کاری و پاره ای مسائل اخلاقی مانند جریان رسوایی بیل کلینتون تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته است، هم اکنون با توجه به حمایت تنها ۲۵ درصد از مردم آمریکا از «برجام» سعی می کند تا با مخالفت کردن با برجام اولاَ محبوبیت خود را اعاده کند. حتی در صورت مبطل بودن این گزاره، اما او می تواند با این موضع، اهرم انتخاباتی مخالفت با برجام را از دست رقیب جمهوری خواه خود خارج سازد. بنابر این، ممکن است که مخالفت با توافق وین یک مخالفت صوری و هماهنگ شده با اوباما باشد.

از سوی دیگر، مردم آمریکا دیگر از جنگ افروزی حمایت چندانی نخواهند کرد. به یاد داریم که یکی از برگ برنده های اوباما درانتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور تأکید او بر این بود که در جنگ عراق در سال ۲۰۰۱ رأی نداده است. در عین حال، نظر سنجی های اخیر در آمریکا از کاهش حمایت از توافق با ایران و نیز کاهش چشمگیر محبوبیت دولت و اعتماد مردم آمریکا بدان خبر می دهد.

تحلیل نیویورک تایمز از پیش بینی رهبر انقلاب

تحلیل گر ارشد نیویورک تایمز با دادن نمره عالی ۲۰ به رهبر انقلاب و نمره بد به نتانیاهو اظهارات رهبر انقلاب مبنی بر نابودی اسرائیل تا ۲۵ سال آینده را مدبرانه توصیف کرد. به نظر این تحلیلگر، این گفته رهبر انقلاب موجب شده تا اوباما به نحوی سریع تر و سهل تر بتواند موافقت کنگره را جلب کند.

این تحلیل گر ارشد که نگاهی بیرونی داشته است، متوجه نیست که رهبر انقلاب هم از سرتدبیر و هم از سر تکلیف این وعده را داده اند. افزون بر این تدبیر مورد نظر نویسنده نیویورک تایمز، وعده رهبر انقلاب برای فروپاشی اسرائیل، برای حفظ و بازآفرینی روحیه استکبارستیزی و آرمان قدس درشرایط پساتحریم و خنثی کردن برخی فعالیت های تجدیدنظرطلبان برای استفاده از اهرم برجام و توافق به عنوان اهرم استحاله است. فراسوی این ها، آرمان انقلاب و فلسفه وجودی آن، محو رژیم غاصب اسرائیل از نقشه جغرافیا است.

علت پیش بینی مرگ اسرائیل تا سال ۲۰۲۵ توسط سازمان سیا

پیش بینی اخیر رهبر انقلاب از نابودی اسراییل، علاوه بر مبانی الهی و غایت ولی عصر (عج) مبانی علمی و مطالعاتی مهم دارد. حتی گزارشهای سازمان سیا و برآوردهای دقیق آن نیز دال بر فروپاشی رژیم اشغالگر قدس تا ۲۵ سال آینده است. این پیش بینی نه لزوماَ از ناحیه نگرانی برای اسقاط یا فروپاشی این رژیم بلکه دال بر سیاست های جدید و گریزناپذیر آمریکا در منطقه غرب آسیا است.

مسأله آنجاست که آمریکا در دوران گذار و افول هژمونی قرار گرفته است؛ رقبای جدیدی مانند چین و حتی سربرآوردن اقتصاد های نوظهوری مانند برزیل و هند نگرانی های جدیدی برای آمریکا خلق کرده است. آمریکا در دوران افول هژمونی است و مذاکره این دولت با ایران از سر استیصال یا بهتر بگوییم افول قدرت این کشور بوده است. در این شرایط آمریکا با مذاکرات هسته ای در پی آن بود که با فراغت خاطر نسبی از غرب آسیا به سمت اقیانوس آرام، دریای چین و مهار این کشور برود. گفتنی است که در سال ۲۰۱۴ میلادی چین توانست در میزان تولید از آمریکا سبقت بگیرد.

حمایت قاطعانه واتیکان از توافق هسته ای

واتیکان چند روز پیش از سفر پاپ فرانسیس به آمریکا- رهبر کلیسای کاتولیک- به حمایت از توافق هسته ای با ایران تأکید کرده است. این حمایت، احتمالا کنگره را با محذور خاصی مواجه خواهد ساخت؛ این محذور با توجه به مذهبی‌تربودن جمهوری خواهان نسبت دموکراتها پررنگ تر می شود. علاوه بر این، مذهب غالب آمریکا برخلاف اروپا مذهب کاتولیک است. این امر ممکن است تغییراتی را در حمایت ۲۵ درصدی مردم آمریکا از توافق ایجاد و بالنتیجه در روزهای آتی، شاهد حمایت بیشتر این مردم از توافق هسته ای باشیم.
* محسن سلگی

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه