وجود ۵ هزار کلاس درس فرسوده در گیلان

با وجود اینکه از سال ۸۵ تاکنون ۵ هزار و ۴۲۵ کلاس درس در گیلان، تخریب، مقاوم‌سازی یا بازسازی شده، حدود ۵هزار کلاس درس دیگر باقی مانده که در صورت تأمین منابع مالی بازسازی خواهد شد.

وجود ۵ هزار کلاس درس فرسوده در گیلان

به گزارش هشت دی، «علی اوسط اکبری مقدم»، مدیر کل نوسازی مدارس گیلان اعلام کرد: از آنجایی که منابع مالی در برنامه توسعه پنجم به‌طور کامل تأمین نشد و موضوع تخریب و بازسازی مدارس فرسوده به برنامه ششم تعمیم پیدا کرد، امیدواریم بتوانیم حدود ۵۰ درصد کلاس درس باقی مانده را بازسازی کنیم.

وی به نوسازی یا مقاوم‌سازی ۳۳۰مدرسه با حدود یکهزار و ۵۰۰کلاس درس تقریباً با زیربنای ۱۵۴ هزار مترمربع در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: ارتباط کاری خوبی بین اداره کل آموزش وپرورش، مجمع خیرین مدرسه ساز، استانداری و فرمانداران گیلان در خصوص بازسازی مدارس وجود دارد.
اکبری مقدم، رساندن سطح سرانه دانش‌آموز در فضای آموزشی به متوسط سرانه کشور و استاندارد‌سازی گرمایشی باقیمانده فضاهای آموزشی را از برنامه‌های آینده این اداره کل عنوان کرد و افزود: در بحث فضاهای آموزشی، تعمیر و نگهداری مدارس، دچار بحران‌هایی هستیم که با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی استان، نسبت به دیگراستان‌ها میزان تعمیرات و بازسازی در این حوزه گسترده‌تر است. شرایط اقلیمی استان ایجاب می‌کند که به فراخور زمان بتوانیم بیشتر به بحث نگهداری مدارس بپردازیم و این مسأله، امر مهمی است که باید در آموزش و پرورش به طور جدی به آن پرداخته شود.
مشکل تأمین منابع مالی
وی یادآور شد: بعد ازاینکه مدارس را می‌سازیم و تحویل ادارات آموزش و پرورش می‌دهیم عملاً ارتباط اداره نوسازی با این مدارس قطع می‌شود و تا زمانی که دوباره این ادارات درخواست تعمیرات مدارس را داشته باشند که معمولاً منابع مالی آن در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان‌ها تعیین می‌شود و زمانبر است، این مسأله مشکلاتی را در بحث نگهداری مدارس به وجود می‌آورد. اکبری مقدم به استاندارد‌سازی سامانه گرمایشی مدارس استان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال ۹۲ بالغ بر ۸هزار کلاس درس نیاز به استاندارد‌سازی سامانه گرمایشی داشت که تاکنون بیش از یکهزار مدرسه در قالب ۵ هزار و ۱۰۰ کلاس درس استاندارد‌سازی سامانه گرمایشی شده است. هم‌اکنون نیز بیش از یکهزار پروژه بالغ بر ۵۰۰ کلاس درس را در دست اجرا داریم که با انجام آن حداقل ۶ هزار کلاس درس از سامانه استاندارد گرمایشی بهره‌مند خواهند شد.
پایین بودن سرانه دانش‌آموزی
وی با تأکید بر اینکه گیلان در خصوص سرانه هر دانش‌آموز از سرانه کل کشور عقب است، اظهار داشت: بر اساس سند تحول نظام آموزشی، سرانه هر دانش‌آموز باید معادل ۸.۳۹ مترمربع باشد که متوسط این سرانه در کل کشور ۵.۱۷ متر مربع و در این استان ۴.۸۱مترمربع است. با کمک اعتبارات دولتی و مشارکت خوب خیرین در بحث مقاوم‌سازی و نوسازی مدارس، همه تلاشمان براین است که تا پایان سال ۹۷ سرانه استان را حداقل به سرانه کشوری برسانیم که در این خصوص سهم خیرین بیش از ۲۰ درصد است.
وی با اشاره به اینکه در بخش تکمیل و تأمین تجهیزات بیش از یکهزار و ۲۰۰کلاس درس توسط خیرین انجام شده، گفت: به‌تازگی نیزعملیات اجرایی ۸ پروژه آموزشی مشتمل بر ۱۸ کلاس درس توسط این افراد انجام شده است. همچنین ۵۲ پروژه هم توسط خیرین مدرسه ساز مشتمل بر ۲۳۸ کلاس درس که جمعاً ۶۰پروژه با ۲۵۶ کلاس درس است، افتتاح شده که آمار قابل قبولی برای امسال است.
پیشتازی در ساخت کتابخانه
اکبری مقدم تصریح کرد: گیلان طی دو سال اخیر در بحث احداث کتابخانه یکی از استان‌های پیشرو بوده، به‌طوری که در این مدت ۳پروژه ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده که به‌نام اندیشمندان و دانشمندان نابغه کنونی عصر حاضر نامگذاری شده است. این کتابخانه‌ها یکی به نام پروفسور «مریم میرزا خانی» در شهرستان صومعه سرا، دیگری به‌نام دکتر «الهه قمشه‌ای» در شهرستان شفت و آخری هم در بندرانزلی به بهره‌برداری رسیده است. در ضمن ساخت ۲ مدرسه الگویی(دارای همه امکانات رفاهی و خلاقیت و نوآوری برای دانش‌آموزان) هم در شهر رشت شروع شده که با ۳۰ تا ۴۰ درصد پیشرفت در حال انجام است.
نیاز به مشارکت مردمی

مدیر کل نوسازی مدارس گیلان در خصوص مشارکت اولیا، دانش‌آموزان و خیرین در بازسازی مدارس تخریبی، گفت: در بحث نگهداری مدارس، عمده‌ترین مشکل ما تأمین منابع مالی پروژه هاست، زیرا اداره کل نوسازی مدارس تنها اداره‌ای است که صفر تا ۱۰۰ منابع مالی در بحث نوسازی و مقاوم‌سازی آن از طریق دولت تأمین می‌شود که نیاز است مردم در این امر خیر مشارکت داشته باشند تا این استان تا پایان برنامه ششم هیچ مدرسه تخریبی نداشته باشد.

منبع: ایران آنلاین

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه