یک فعال سیاسی پاسخ داد؛

واقعیت پیشرفت و توسعه مالزی چیست؟

یک فعال سیاسی ضمن گریزی به سخنان ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی به این سوال که «واقعیت پیشرفت و توسعه مالزی چیست؟» پاسخ داده است.

واقعیت پیشرفت و توسعه مالزی چیست؟

به گزارش ۸دی، جواد شفیعی ثابت فعال سیاسی و رسانه‌ای استان گیلان نوشت:

در بسیاری از مراکز علمی و سیاسی ایران طی دو دهه اخیر درباره توسعه مالزی حرف زده شده است اما حقیقت پنهان این توسعه چیست؟

خیلی اتفاقی در جستجوی نام مهاتیر محمد معمار این توسعه در مالزی به یک مصاحبه با وی رسیدم؛ نکات جالبی از دل آخرین سؤال آن در می‌آید که اشاره خواهم کرد.

ماهاتیر محمد که معمار توسعه مالزی نام گرفته در گفت‌وگو با شماره نوروزی سال ۹۲هفته‌نامه «تجارت فردا» از اقدامات خود در دوران زعامتش بر مالزی می‌گوید؛ اینکه چگونه مالزی را در مسیر توسعه و پیشرفت قرارداد.

سؤال: همان‌طور که خود می‌دانید دو، سه سالی است آمریکا و بعداً اتحادیه اروپا برای پیشبرد مقاصد سیاسی خود از ابزار تحریم علیه ایران استفاده می‌کنند. آیا استفاده از این گزینه برای اهداف سیاسی ازنظر شما درست است؟

پاسخ ماهاتیر محمد

«من همیشه مخالفت‌های خود را با اعمال تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران اعلام کرده‌ام. در مورد تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا نیز تأکید داشته‌ام ازآنجاکه این تحریم‌ها از سوی سازمان ملل وضع نشده غیرقانونی است.

 آمریکا تلاش کرده با استفاده از قدرت‌های اقتصادی و نظامی خود دیگر کشورهای جهان را به پیروی از تحریم‌های خود مجبور کند و در این میان حتی مالزی نیز تحت‌فشار قرار گرفته است به‌طوری‌که ما نیز چاره‌ای جز پیروی از این تحریم‌ها نداریم.

آمریکا تحت تأثیر اسرائیل بوده و این تحریم‌ها کار اسرائیل است.

به همین رو از بین بردن آن‌ها نیز امری دشوار است.

مالزی باید از این تحریم‌ها پیروی کند زیرا آن‌ها تهدید کرده‌اند که مناسبات تجاری خود با ما را قطع خواهند کرد، آن‌ها همچنین تهدید کرده‌اند مبادلات مالی ما را نیز متوقف خواهند کرد و بانک‌هایمان را تحت فشار قرار خواهند داد.

ما تجارت زیادی با آمریکا و اروپا داریم و اگر آن‌ها بانک‌های ما را ببندند و یا مبادلات مالی ما را متوقف کنند اقتصاد ما به‌شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

 تمامی کشورها مجبور به تبعیت از تحریم‌ها هستند.»

شاید نیاز به تحلیل و تفسیر و موشکافی این سخنان و عمق فاجعه به‌اصطلاح توسعه این کشور به‌اصطلاح مسلمان نباشد؛ همین‌که هر جا علامت تعجب و سؤال است ما هم کمی فکر کنیم؛ آنگاه نتایج بهتری خواهیم گرفت.

اما حسب ضرورت چند نکته:

۱-وابستگی شدید؛ آن‌هم مبتنی بر اقتصاد و غرب؛ سبب شکنندگی خواهد بود تا جایی که حتی برای عقیده خود که مبنای آزادی و آزادگی فرد و ملت است هم ارزش قائل نیستی (ماهاتیر می‌گوید مخالف تحریم ایران بوده، اما چون مالزی ضعیف است؛ پس ماهم مجبور به تبعیت هستیم!)

۲-اینکه نام مسلمانی را یدک بکشی و در عمل تابع و مقهور ظلم باشی و حتی آزادی عقیده‌ات را هم از دست بدهی؛ هیچ پیشرفت پایداری را برای ملتت به ارمغان نمی‌آورد؛ حتی اگر بلندترین برج‌ها را داشته باشی؛ چراکه ملتی تهی از عقیده؛ مخرب زندگی خواهد بود.

۳-اما درس این گفتار برای ملت ما باید این باشد که دولتمردان و مسئولین و شیوه‌ای را برگزینیم که؛ اتکا به قدرت درون‌زای ملت ایران اسلامی را اولویت برنامه‌ریزی پیشرفت قرار دهد تعامل با همه دنیا را فقط تا مرز حفظ کرامت و آزادی و استقلال کشور پذیرا باشند و بدانیم در جغرافیای مهم منطقه پیرامون ایران اسلامی؛ توجه به هویت ملی و ایرانی و اسلامی و استقلال سیاسی و تکیه بر داشته‌ها رمز تداوم پیشرفت است وگرنه همه‌چیز چون حباب‌ها و سراب‌هایی بنام توسعه ما را معطل می‌کنند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه