تشکیل مجمع خیرین سوادیار در گیلان

معاون سوادآموزی گیلان با بیان اینکه تشکیل «مجمع خیرین سوادیار» در سطح استان گام مهمی به‌منظور رفع تنگناهای امر آموزش سواد در جامعه است گفت: تشکیل این مجمع حمایت همه مردم خیراندیش استان را می‌طلبد.

تشکیل مجمع خیرین سوادیار در گیلان

به گزارش ۸دی، معاون سوادآموزی استان گیلان در نشست با خبرنگاران که در معاونت سوادآموزی استان برگزار شد، اظهار کرد: حضرت امام راحل با هدف گسترش عدالت آموزشی و به‌عنوان فرصت دوم، که هنوز یک سال از عمر پر برکت انقلاب اسلامی سپری نشده بود، فرمان تشکیل نهضت سوادآموزی را در هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ صادر کرد تا افرادی که فرصت آموزش سواد به آنها داده نشده بود بتوانند از این نعمت گرانبها بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اهمیت سواد آموزی در بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نهضت سوادآموزی یک جریان فرهنگی بوده که در آن به توسعه و تعمیق سواد تأکید شده است، افزود: براساس آخرین گزارش میزان باسوادی کشور در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، ۹۰ درصد و میزان باسوادی گیلان ۹۸,۷ درصد است.

داوود مصطفی‌پور با بیان اینکه تحقق سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش مستلزم تلاش در همه ابعاد است، گفت: سواد‌آموزی نباید بر اساس سند تحول بنیادین تک بعدی حرکت کند بلکه باید در ساحت‌های ۶گانه تربیتی اقدام به تحقق رسالت خود نماید؛ نهضت سواد آموزی توانسته طی دهه اخیر ۲۰ هزار نفر از بانوان و دختران عشایر گیلانی را باسواد کند.

این مسئول با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۵ در گیلان ۴۵ هزار بی‌سواد داشتیم که تاکنون ۳۸ هزار نفر را تحت پوشش قرار دادیم، گفت: از خدمات ارزشمند نهضت سوادآموزی بیان و ارائه راهکارهای متناسب با رفع دغدغه‌های معیشتی و اقتصادی بر مبنای تأمین معیشت خانواده است که در مراکز یادگیری محلی شکل می‌گیرد، در این مراکز در کنار آموزش سواد اقدام به آموزش مهارت‌های شغلی و زندگی به صورت رایگان برای سوادآموزان برنامه ریزی می‌شود.

وی ادامه داد: مراکز یادگیری محلی با هدف اشاعه فرهنگ تعاون، ارائه آموزش‌های ترکیبی سواد و مهارت‌های زندگی فردی و اجتماعی، آموزش مهارت‌های شغلی با هدف کمک به معیشت خانواده‌ها در شهرهای تالش، صومعه‌سرا، فومن، ناحیه یک رشت و زندان لاکان و… راه‌اندازی شده و توانسته در کنار سواد آموزی بحث مهارت‌آموزی را هم در دستورکار قرار دهد. از جمله موارد ترسیم شده با استناد به ارتقای سطح سواد عمومی جامعه، گردش به سمت استفاده از نیروهای خیر و مردمی به جهت مردمی‌سازی امر سواد آموزی در جامعه است که در واقع بر مبنای تکلیف‌محور و مردم‌پایه و همچنین استفاده از حلقه‌های میانی جامعه است، از این رو تشکیل «مجمع خیرین سوادیار» در سطح استان و شهرستان گام مهمی است که نیازمند حمایت همه مردم خیراندیش استان به منظور رفع تنگناهای امر آموزش سواد در جامعه است.

معاون سوادآموزی استان گیلان با بیان اینکه امروز اکثریت بی‌سوادان جامعه با پالایش اسمی جامعه محور و مدرسه‌محور از طریق سامانه‌های مرتبط با جمعیت کشور، شناسایی شده‌اند که از جمله آن می‌توان به شناسایی اولیای بی‌سواد از طریق سامانه‌های آموزش و پرورش اشاره کرد، گفت: نهضت سوادآموزی استان ضمن شناسایی اولیای بی‌سواد، با استفاده از دانش‌آموزان به فکر با سواد کردن اولیای بی سواد در قالب طرح نهضت دانش‌آموزی بوده که امید است با همیاری و همراهی اولیای محترم دانش‌آموزان بی‌سواد و کم‌سواد، اقدام مؤثر صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه مشارکت خیرین، در تحقق مردمی‌سازی نهضت سواد آموزی نقش مهمی ایفا می‌کنند، عنوان کرد: مجمع خیرین سوادیار در راستای انسجام‌بخشی و هدفمند کردن بهره‌گیری از ظرفیت خیرین در امر سواد آموزی تشکیل شده، با توجه اینکه بخش عظیمی از افراد بی‌سواد دارای وضعیت اقتصادی مطلوبی نبوده، تهیه بسته‌های تشویقی به صورت نقدی و غیر نقدی می‌تواند محرکه‌ای برای حضور در کلاس‌های سواد آموزی شود، گفتمان سواد آموزی از دیگر مواردی است که با تشکیل این باشگاه‌ها و حضور آنها در سمن‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد با هدف حساس نمودن جامعه به مسئله بی سوادی می‌تواند مشارکت عمومی در برنامه‌های سوادآموزی را سرعت بخشد.

مصطفی‌پور بیان کرد: آموزش سواد با هدف خیرخواهانه و ادای نذر توسط افراد تحصیل کرده از دیگر برنامه‌هایی است که در این باشگاه با هماهنگی واحدهای سوادآموزی شهرستان‌ها و مناطق و برابر دستورالعمل‌های موجود بهره‌گیری خواهد شد، هم اکنون عضو گیری این باشگاه در سطح شهرستان‌ها و مناطق در حال انجام است.

وی با بیان اینکه ۹۸,۷ درصد جمعیت گیلان باسواد هستند، تصریح کرد: بندر انزلی، رشت و آستارا به ترتیب باسوادترین شهرستان‌های گیلان هستند. برای سال‌جاری حجم ابلاغی استان در دوره‌های سوادآموزی شامل سوادآموزی، انتقال و تحکیم ۶ ‌هزار و ۳۰۰ نفر اعلام شده است. سهمیه دوره سوادآموزی یک‌هزار و ۶۰۰ نفر، سهمیه دوره تحکیم دو هزار و ۵۰۰ نفر و سهمیه دوره انتقال دو هزار و ۲۰۰ نفر است؛ مهلت ثبت‌نام سواد آموزان تا پایان دی ماه بوده افراد بی‌سواد و کم‌سواد با همراه داشتن کارت ملی می‌توانند به مدارس و ادارات آموزش و پرورش سراسر استان مراجعه کرده و اقدام به ثبت‌نام نمایند.

مصطفی‌پور خاطرنشان کرد: سهمیه ابلاغی سوادآموزی استان در سال گذشته هشت‌هزار و ۳۰۰ نفر بود که بیش از هفت‌هزار نفر در دوره‌های سوادآموزی شرکت کرده‌اند؛ همچنین ۱۴ هزار و ۱۳۱ نفر بی‌سواد در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال داریم که بیش از ۹ هزار نفر آنها خانم هستند؛ شناسایی، جذب و نگهداشت بی‌سوادان از مشکلات حوزه سوادآموزی است که نیاز داریم همه اقشار جامعه به ما در این موضوع کمک کنند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه