نماینده مردم آستارا در مجلس:

اتصال خطوط ریلی ایران به اوراسیا معطل ۱۶۰ کیلومتر ریل گذاری/ با شکوفایی منطقه ویژه اقتصادی آستارا  ثروت آفرینی خوبی رخ می‌دهد

مرحبا با اعلام اینکه هنوز سیستم ریلی کشور کامل نشده است، گفت: ریل سراسری تا رشت آمده و برای آنکه آستارا به ریل سراسری متصل شود معطل ۱۶۰ کیلومتر ریل گذاری در کشور است تا ادامه پیدا کند و خطوط ریلی به اوراسیا برسد و کریدور شمال و جنوب کشور تکمیل شود.

اتصال خطوط ریلی ایران به اوراسیا معطل ۱۶۰ کیلومتر ریل گذاری/ با شکوفایی منطقه ویژه اقتصادی آستارا  ثروت آفرینی خوبی رخ می‌دهد

به گزارش ۸دی، غلامرضا مرحبا در گفتگو با ۸دی با اعلام اینکه شهرستان آستارا موقعیت مناسب و منحصر به فردی دارد، گفت: آستارا جزو معدود شهر‌های کشور است که برای منطقه آزاد شدن پتانسیل لازم را دارد، اما به هر دلیل، از گذشته تاکنون این اجحاف صورت گرفته و دریغ شده است.

وی با تاکید بر اینکه در آستارا می شود بهترین منطقه آزاد را ایجاد کرد، گفت: آستارا سه مرز را در بر دارد که شامل مرز دریایی است که بندر دارد، مرز زمینی است که قدیمی‌ترین مرز‌های رسمی و گمرکات قدیمی است و فعال‌ترین گمرکات را دارد و مرز ریلی که ریل جمهوری آذربایجان به سیستم ریلی کشور متصل می‌شود و به داخل کشور می‌آید و قرار است به ریل سراسری کشور متصل شود.

نماینده مردم آستارا در مجلس با اعلام اینکه هنوز سیستم ریلی کامل نشده است، گفت: ریل سراسری تا رشت آمده و برای آنکه آستارا به ریل سراسری متصل شود معطل ۱۶۰ کیلومتر ریل گذاری در کشور است تا ادامه پیدا کند و خطوط ریلی به اوراسیا برسد و کریدور شمال و جنوب کشور تکمیل شود.

مرحبا با اشاره به منطقه اقتصادی ویژه که در آستارا فعال است، گفت: متولی منطقه ویژه اقتصادی آستارا، سازمان دریانوردی است که در کنار بندربه صورت چند منظوره بود، اما سالیان سال یک تابلویی با عنوان منطقه آزاد نصب شده بود که از آن هم به درستی استفاده نشده بود.

وی با یادآوری اینکه در سال ۱۴۰۰ خوشبختانه توانستیم کد منطقه ویژه را برای آستارا بگیریم، گفت: در نتیجه برای منطقه ویژه آستارا گمرک مستقل تشکیل و مستقر شد که صادرات و واردات از طریق مرز انجام می‌شود.

نماینده آستارا در مجلس با ابراز تاسف از اینکه هنوز سرمایه گذاری خاصی در منطقه ویژه اقتصادی آستارا انجام نشده است، گفت: اگرچه با سرمایه گذاران متعددی مذاکره شده، اما اتفاق تاثیر گذاری را شاهد نیستیم.

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم سازمان متولی که سازمان دریانوردی است، بتواند اینجا را فعال کند گفت: باید سرمایه‌گذاری‌های لازم در زمینه اشتغال و تولید صورت بگیرد تا ارزش افزوده لازم ایجاد شود در این صورت تاثیر بسزایی برای کشور خواهد داشت.

مرحبا با تاکید براینکه باید از منطقه ویژه اقتصادی آستارا نهایت بهره برداری صورت بگیرد، گفت: می‌توانیم از این فرصت برای صنایع تبدیلی، صنایع غذایی، خواکی‌ها و صنایعی از این دست استفاده کنیم، زیرا ظرفیت بسیار بسیار عالی دارد.

وی با اعلام اینکه منطقه ویژه اقتصادی آستارا به به بندر و مرز کشور چسبیده است، گفت: منطقه ویژه اقتصادی از بازار‌های خیلی خوبی برخوردار است هم امکان صادرات دارد و هم مبدا خوبی برای واردات است.

نماینده آستارا با تاکید بر اینکه اگر منطقه ویژه اقتصادی آستارا کامل راه بیفتد و به درستی از این ظرفیت‌ها استفاده شود، یکی از مناطق بی نظیر کشور است و ثروت آفرینی خوبی رخ می‌دهد و باعث شکوفایی اقتصاد ما خواهد بود.

وی در خصوص نقش دبیرخانه مناطق آزاد گفت: متولی منطقه ویژه آستارا، سازمان بنادراست، اما باید مدیر خوبی انتخاب شود. باید سازوگار درستی تعریف و تشکیلات آنجا مستقر شوند با بتوانند با بازاریابی و تسهیلاتی که به سرمایه گذاران می‌دهند، بتوانند منطقه ویژه را راه بیندازند.

مرحبا با اعلام اینکه مناطق ویژه متولی دارند و سازوکارشان با مناطق آزاد فرق می کند، گفت: رئیس در مناطق ویژه به آن معنی مشخص نمی شود. در مورد خاص منطقه ویژه اقتصادی آستارا نیز متولی سازمان بنادر و دریانوردی است.

وی با تاکید براینکه دبیرخانه مناطق آزاد بر مناطق ویژه اقتصادی سیاست گذاری دارند، گفت: مناطق ویژه اقتصادی بر خلاف مناطق آزاد، سازمان متولی دارند و در صنایعی که مزیت دارند، سرمایه گذاری می‌شود.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه