شهید همدانی؛ فرمانده محبوب رزمندگان گیلانی/ شهادت در حلب سوریه بعد از سال ها مجاهدت

۱۶مهر سالروز شهادت سردار حاج حسین همدانی اولین فرمانده لشکر قدس گیلان است که در طول ۸سال جنگ تحمیلی معروف به حبیب سپاه بود و به‌ دست تروریست‌های تکفیری در حومه شهر حلب سوریه به شهادت رسید.

شهید همدانی؛ فرمانده محبوب رزمندگان گیلانی/ شهادت در حلب سوریه بعد از سال ها مجاهدت

به گزارش ۸دی، سردار حسین همدانی در سال ۱۳۲۹ در آبادان متولد شد، در ۳سالگی پدر وی فوت می کند و حسین همراه خانواده خود برای ادامه زندگی به همدان می رود.

وی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسئولیت پایه‌گذاری و تأسیس سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی در استان همدان را بر عهده می گیرد و به عنوان یکی از ارکان اصلی شورای عالی فرماندهی سپاه استان همدان فعالیت خود را با پاکسازی عناصر طاغوت و عوامل فساد و نفاق با کمک همرزمان و پاسداران را در این شهر آغاز می کند. با آغاز جنگ تحمیلی بین ایران و عراق، سردار همدانی به همراه شهید صیاد شیرازی و شهید محمود خضرائی برای کمک به مردم محروم کردستان می رود و فرماندهی عملیات‌های مطلع‌الفجر را با پیروزی کامل تجربه کرد.

سردار همدانی به‌همراه شهدای عالیقدر حاج احمد متوسلیان و محمد ابراهیم همت و محمود شهبازی در تشکیل و سازماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله نقش بسزایی داشت. موفقیت‌های رزمندگان اسلام در سایه فرماندهی این سردار دلاور، باعث شد تا فرماندهان روز به روز نسبت به ظرفیت وی اعتماد بیشتری پیدا کنند و مسئولیت‌های سنگین‌تری را یکی پس از دیگر به او بسپارند.

فرماندهی «لشکر ۱۶ قدس گیلان» و تجربه عملیات های کربلای ۴و ۵ با رزمندگان گیلانی

فرماندهی «لشکر ۱۶ قدس گیلان» توسط سردار همدانی در عملیات‌‌های مهم و حیاتی کربلای ۴ و کربلای ۵ به همراه شیرمردان گیلانی، اولین فرماندهی «لشکر ۳۲ انصارالحسین» همدان، فرماندهی عملیات فتح‌المبین و بیت‌المقدس، معاونت عملیات قرارگاه قدس، فرماندهی منطقه عملیاتی «بازی دراز» در جبهه غرب از جمله سوابق درخشان و اقدامات موثر وی در طول ۸سال جنگ تحمیلی است.

سردار همدانی پس از انتصاب به فرماندهی لشکر قدس گیلان، در مدت زمانی کوتاه با نیروهای گیلانی انس گرفت و این نیروها توانستند در عملیات‌های مختلف پیروزی های زیادی داشته باشند.

شهید همدانی فرمانده ی غیربومی محبوب گیلانی ها

سردار “کمیل مطیع دوست” فرمانده دوران دفاع مقدس درباره عملکرد و ارتباط سردار همدانی در لشکر ۱۶قدس گیلان اظهار کرد: شهید همدانی با وجود اینکه یک فرمانده غیربومی بود ولی به دلیل روحیه بسیجی و مخلصانه ای که داشت در قلب بچه های گیلان چنان نفوذ کرده بود که گویا شهید همدانی از اهالی گیلان است!

این فرمانده دوران دفاع مقدس ادامه داد: شهید همدانی در این راستا اقدامات خوبی مانند دیدار با خانواده شهدا و بسیجیان پس از بازگشت از عملیات ها انجام می داد، از طرفی دیگر در فرماندهی جدید خود شامل ارکان لشکر، رئیس ستاد، فرماندهان تیپ و گردان و… از نیروهای بومی گیلان استفاده می کرد و  این موضوع تأثیر بسیار بالایی در روحیه نیروهای تحت امر وی داشت.

سردار “مطیع دوست” درباره ارتباط نزدیک سردار همدانی با شهدای گیلانی گفت: ارتباط نزدیک و صمیمانه بین سردار همدانی با شهید «مهدی خوش سیرت » و شهید «حسین املاکی» وجود داشت و این صمیمیت به اندازه ای بود که زبانزد همگان بودند.

وی ادامه داد: «از سال ۶۵که شهید همدانی به عنوان فرمانده لشکر منصوب شدند اوضاع به شکل دیگری پیش رفت. نخستین تاثیر ایشان از این قرار بود که این شهید بزرگوار، آوازه بسیار خوبی در میان نیروهای سپاه داشت و ایشان را به عنوان موسس سپاه همدان، موسس لشکر ۲۷ محمد رسول الله و از فرماندهان موفق تیپ انصارالحسین می شناختند. همین آوازه، شور و شعف وصف ناپذیری را در میان نیروهای گیلان به وجود آورد. از نخستین برکات حضور ایشان نیز ارتقا تیپ به لشکر بود. جهش عملیاتی از دیگر اقدامات و برکات نخستین شهید همدانی در لشکر قدس به شمار می آید. همانطور که عرض کردم تا آن زمان تیپ ویژه قدس تنها ۲ عملیات (مختص به دفاع مقدس) را انجام داده بود اما از این تاریخ به بعد یک جهش و توسعه عملیاتی را در این لشکر شاهد بودیم. در همین جا باید یاد کنیم از شهید «خوش سیرت » که در آن زمان و با روی کار آمدن شهید همدانی به عنوان فرمانده لشکر، تقاضای اجرای یک عملیات ایذایی را نمود که با موافقت ایشان عملیات ایذایی قدس در سال ۱۳۶۵ به منظور انهدام بخشی از توانمندی های دشمن صورت پذیرفت و بحمدلله عملیات خوبی هم بود که همین اقدامات مقدمه برگزاری عملیات کربلای ۲ در شهریور ماه ۱۳۶۵ نیز شد».

لازم به ذکر است که سردار سرتیپ همدانی، مفتخر به دریافت دو نشان فتح از دست رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا به دلیل رشادت، هدایت و فرماندهی موفق لشکرهای تحت امر خود در دوران دفاع مقدس بوده است.

پس از دوران ۸سال دفاع مقدس سردار همدانی به دانشگاه فرماندهی و ستاد رفته و تحصیل تئوریک و آکادمیک هدایت یگان‌ها را آموخت و با انتصاب به عنوان فرمانده قرارگاه نجف اشرف و لشکر ۴ بعثت در غرب کشور مسئولیت جدید خود را آغاز کرد.

گذراندن تحصیلات آکادمیک در کنار تجربه های متعدد از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و در طول هشت سال جنگ تحمیلی و پس از آن گذراندن دوره مسئولیت هایی نظیر معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی، جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره، فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله(ص)، جانشینی قرارگاه ثارالله، معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه پاسداران و نیز جانشینی سازمان بسیج مستضعفان از او فرمانده‌ای کهنه‌کار با کوله‌باری از تجربه ساخت.

سردار حسین همدانی آخرین مأموریتش، دفاع از حریم مطهر حضرت زینب(س) و کمک به مردم سوریه برای رهایی از دست گروهک صهیونیستی تکفیری داعش بود که در همین راه در سن ۶۵سالگی به شهادت در ۱۶مهر ۱۳۹۴ به شهادت رسید.

پیکر شهید سردار حسین همدانی در تاریخ ۱۹ مهرماه در تهران تشییع و برای خاک‌سپاری طبق وصیت وی به زادگاهش همدان انتقال یافت.

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه