رئیس قوه قضائیه: پرچم عدالت‌ خواهی به دست مقام معظم رهبری است / خصوصی‌سازی به درستی اجرایی نشد

رئیس قوه قضائیه گفت: امروز پرچم عدالت‌خواهی به دست مقام معظم رهبری است و همه مسئولان این نظام سربازانی هستند که مبارزه با فساد را دنبال و اجرایی می‌کنند.

رئیس قوه قضائیه: پرچم عدالت‌ خواهی به دست مقام معظم رهبری است / خصوصی‌سازی به درستی اجرایی نشد

به گزارش ۸دی،  آیت الله سیدابراهیم رئیسی عضر امروز در شورای اداری چهارمحال و بختیاری، با بیان اینکه از همه گروه‌های جهادی که در همه زمینه‌ها کمک کردند و سعی داشتند تا سفره‌های مردم خالی نماند تشکر می‌کنیم، اظهار داشت: در مقابله با ویروس کرونا همه ظرفیت‌های کشور پای کار آمدند و تاکنون توفیقات خوبی نصیب ما شد که از این به بعد نیز باید با رعایت اصول بهداشتی و با پیگیری و همت آلام مردم را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: از اول پیروزی انقلاب اسلامی به برخی نکات مهم از جمله اجرای عدالت اجتماعی تأکید شده و در فرمایشات مقام معظم رهبری و همچنین در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده است زیرا که اجرای عدالت در همه حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی مهم است و مهم‌تر از آن عدالت در نظام دادرسی است که باید در همه مراحل جذب، گزینش و تا به کار گرفته شدن مطرح شود و هرگونه سستی و ترک فعل، خسارت‌های فراوانی را برای مردم به همراه دارد.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و امروز بیانیه گام دوم پیش روی ما است که راه حل‌های اصلی در آن بیان شده و مبارزه با فساد نکته مهم این بیانیه است و امروز پرچم عدالت خواهی به دست مقام معظم رهبری است و همه مسئولان این نظام سربازانی هستند که مبارزه با فساد را دنبال و اجرایی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مردم از ما عدالت‌خواهی را می‌خواهند، اظهار کرد: خارج شدن هر چیز از عدالت، فساد را به ارمغان می‌آورد و قانون‌مداری باید اصل قرار گیرد زیراکه مردم با کمبودها می‌سازند اما با بی عدالتی‌ها و تبعیض ناسازگارند، همچنین عدالت امری است که تک تک مدیران و افراد جامعه باید آن را داشته باشند حتی در جامعه‌های کوچک نظیر خانواده، محله و روستا نیز همین امر دنبال شود.

آیت الله رئیسی به حدیثی از امام علی(ع) اشاره کرد که ایشان فرمودند«در سخن گفتن می‌توان از عدالت زیاد گفت» و افزود: اما باید به عدالت عمل کرد زیرا که اگر بنا به زبان و گفتن باشد، نویسندگان تاکنون مطالب زیادی را در این امر نوشتند اما امروز ما جمع شده‌ایم تا ببینیم در کجا بی‌قانونی وضع شده و بی عدالتی‌ها را رفع کنیم.

رئیس قوه قضائیه گفت: استان چهارمحال و بختیاری زمین‌های کشاورزی و گردشگری دارد که صنعت نیز اخیراً به آن اضافه شده است که می‌توان در این زمینه موثر واقع شد که مقام معظم رهبری فرمودند نواقص را شناسایی و در جهت رفع کاستی‌ها همت کنید.

آیت الله رئیسی، شناخت وضع موجود و وضع مطلوب و کاستن از وضع موجود و افزودن به وضع مطلوب را هدف دستگاه قضا دانست و افزود: هر مدیریت در کشور همراه با نظارت تعریف می‌شود حتی اگر مدیر در شهر و روستا باشد نظارت بخش مهم آن است، پس دقت شود برنامه توسعه ششم تا کجا پیش رفته و کدام بخش برنامه توسعه پنجم حل نشده است.

وی عنوان کرد: مسئله تنقیح قوانین از مسائل مهم کشور است که در آن تأخیر وجود آمده است، اگر قانون مشکل دارد باید حل شود زیرا گاهی حل نشدن مشکلات به علت ایراددار بودن قانون است.

رئیس قوه قضائیه افزود: با توجه به امکاناتی که در این استان وجود دارد، مسئله اشتغال را باید حل کرد، در طول این سفر افراد بسیاری به بنده مراجعه کرده و مشکلات بیکاری را مطرح کردند و گفتند به من کمک نکنید به من کار بدهید، که حل کردن مشکل کار وظیفه ما است.

وی به راه‌کارهایی برای حل کردن مشکل بیکاری اشاره کرد و گفت: فعال کردن اقتصاد گردشگری می‌تواند گره‌های زیادی را در حوزه بیکاری حل کند، همچنین صنایع تبدیل یکی از اولویت‌هاست زیراکه محصولات دامی، محصولات کمی نیستند و دست یافتنی هستند و می‌توانند بازار کار را فعال کنند.

آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: تصمیم‌گیری در مرکز برای هماهنگی درست است اما اختیار مدیران استانی کم نیست که ابتکار عمل مدیران بسیاری از مشکلات را حل می‌کند و البته می‌توان دست روی دست گذاشت و گفت بودجه نداریم و این در حالی است که راه دیگری نیز وجود دارد و می‌شود با همین ظرفیت و بودجه موجود، اقداماتی را انجام داد. برداشت بنده این است که موفقیت بسیاری از حوزه‌ها در استان در دست مدیران با کفایت است که البته دیگر حوزه‌ها نیز در این موفقیت نقش دارند اما مهمترین نقش مربوط به مدیران است.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری حرکت جهادی را به همه نهادها و دستگاه‌ها دستور دادند و یکی از محورهای اصلی گام دوم «ما می‌توانیم است» که این یک شعار نیست بلکه تاکنون تحقق پیدا کرده است.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: از وزیران نفت و نیرو می‌خواهیم کارگروه مشترک تهیه کنند و برای مشکل رودخانه آغشته به نفت راهکار پیدا کنند، این مشکل به دست کارشناسان فنی قابل حل شدن است و مسئله‌ای نیست که مردم بابت آن زجر بکشند.

وی افزود: برنامه‌ریزی در حوزه آب به تشخیص علمی، نیازهای واقعی شرب، کشاورزی و کارشناسی با نگاه‌های علمی نیاز دارد که تا کنون همگان بر تقسیمات عادلانه و شناسایی نیازهای واقعی تاکید کرده‌اند.

رئیس دستگاه قضا توضیح داد: فعال کردن شورای عالی آب در کوتاه‌ترین مدت با حضور نمایندگان فنی با یک نگاه علمی عادلانه و در نظر گرفتن نیازهای قطعی، یکی از راه‌های حل کردن این مشکل است.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه کمبود آب با یک تقسیم عادلانه حل خواهد شد، تصریح کرد: باید با مردم سخن گفت و شفاف‌سازی کرد زیرا که مردم از کمبودها نالان نیستند بلکه از بی‌عدالتی‌ها نالان هستند.

وی افزود: حمایت از تولید و تسهیل کسب و کار از وظایف ما است اما کارآفرینان برای حل مشکلات ابتدا به استانداری مراجعه کنند و در صورت حل نشدن به دادگستری مراجعه کنند و مطمئن باشند که اجازه نخواهیم داد کوتاهی در این امر صورت گیرد.

رئیس قوه قضائیه در خصوص مسئله کارگران اخراجی گفت: اخراج کارگران در زمانی که شرکت به کارگر نیاز نداشته و استخدام افراد جدید در صورت نیاز به کارگر، کار نادرستی است، اگر مدیر شرکت خط تولید جدیدی ایجاد کند و جای یک نفر هزار نفر جدید استخدام کند مخالفتی با این امر نمی‌شود اما بیکار کردن کارگران در این اوضاع کرونایی مشکل مهمی است که باید پیگیری شود و رها کردن کارگران در این شرایط درست نیست.

آیت الله رئیسی، پیگیری تخلفات پزشکی را در نظام پزشکی امری پسندیده دانست و تصریح کرد: اگر هر صنفی با مشکلات داخلی از قبیل کمفروشی، گرانفروشی و غیره برخورد کند و دستگاه قضایی آخرین راه آن باشد، کار پسندیده ای کرده است و این عملکرد مورد استقبال قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه بخش‌های حقوقی فعال در ادارات کمک بسیاری به ما می‌کنند، گفت: رسیدگی به مشکلات هر سازمانی که پایگاه حقوقی فعال دارد سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود، اما هر دستگاه که پایگاه حقوقی ندارد، هم برای خود و هم برای ما مشکلاتی ایجاد می‌کند، لذا داشتن پایگاه‌های حقوقی در ادارات بسیار مهم است.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی امر مهمی است که متاسفانه اجرا نشده است، ادامه داد: امر خصوصی‌سازی باید با نظم خود انجام شود و اهلیت، آورده‌ها و موارد دیگر در آن بررسی شود و شرکت بعد از خصوصی‌سازی، همچنان شرکت بماند و رونق پیدا کند و رها نشود، همچنین توانمندسازی از وظایف مهم در خصوصی سازی است که باید تسهیلات بانکی به آن داده شود و مشکلات واردات و صادرات آن نیز حل شود.

آیت الله رئیسی در ادامه در خصوص حکم صادر شده در زمینه کشتارگاه جونقان گفت: در این زمینه باید اصلاحیه‌ای را اعلام کنم، حکم دادگاه بدوی صادر شده و این موضوع در دادگاه تجدید نظر در حال بررسی است.

وی در پایان با بیان اینکه دشمن به دنبال نا امید کردن جوانان است، خاطرنشان کرد: روش‌ دشمن ایجاد نا امیدی در میان مردم و جا انداختن جمله “ما نمی‌توانیم” در جامعه است اما ما می‌توانیم و به خدا توکل می‌کنیم زیرا که امام و مقام معظم رهبری این امر را به ما آموزش داده‌اند و ما نیز از سربازان این میدان هستیم که نمی‌گذاریم نقشه دشمن اجرایی شود.

منبع: تسنیم

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه