پرفسور سمیعی در دانشکده علوم انسانی رشت:

کلید حل مشکلات کشور دانشجویان هستند / دانشجویان ایرانی برای تحصیل به خارج نیایند

پرفسور سمیعی گفت: این که بگوییم امکانات کم است یا باید خارج از کشور تحصیل کنم تا به موفقیت برسم بهانه‌ای بی معنی است. “

کلید حل مشکلات کشور دانشجویان هستند / دانشجویان ایرانی برای تحصیل به خارج نیایند

به گزارش ۸دی، محمدعلی نجفی ظهر امروز در مراسم معارفه ی دانشجویان جدیدالورود دانشگاه گیلان که با حضور پروفسور در تالار حکمت دانشکده‌ی انسانی دانشگاه گیلان برگزار شد، ضمن تبریک موفقیت این دانشجویان برای ورود به دانشگاه اظهار داشت: ” دانشگاه باید در کنار دانش و علم، از تحرک و پویایی اجتماعی و سیاسی در کنار مردم بهره مند باشد. افتخار می‌کنیم با کمک و حمایت دکتر رضی ریاست دانشگاه گیلان و دکتر یوسف زاده، این مراسم شکوهمند را با حضور میهمان ویژه ای (پرفسور سمیعی) برگزار می‌کنیم.

وی افزود: پرفسور سمیعی کسی که اصفهانی‌ها گفتن نصف جهان را می‌دهیم تا او متعلق به ما باشد، تبریزی ها و شهرهای دیگر نیز آرزو داشتند که هم استانی آنها بود. اما این مرد بزرگ برای همیشه یک گیلانی و رشتی باقی خواهد ماند و قلبش برای این خاک می‌تپد. ما امروز مفتخریم که این مراسم را با حضور پروفسور سمیعی برگزار می‌کنیم و از ایشان سپاسگزاریم که دعوت ما را پذیرفتند و در شهر خود حضور یافتند. “

استاندار گیلان ضمن اشاره به بیانات رهبری و رئیس جمهور در مورد دانشجو و دانشگاهیان گفت: “همانطور که رئیس جمهور قبلا فرمودند؛ در دانشگاه باید با زبان علم و خرد و عقلانیت سخن گفت و این زمانی محقق می‌شود و زمانی دانشگاه می‌تواند مفید واقع شود که در دانشگاه محیطی آزاد برای نقد و اظهار نظر فراهم شود.

نجفی ادامه داد: رهبر انقلاب نیز دانشجویان را ثروتی عظیم برای کشور می‌دانند که باید با مطالعه و اطلاعات دقیق مطالبه گری کنند که در این صورت می توانند زمینه‌ساز حل مشکلات برای مسئولین باشند. ما نیز باید تلاش کنیم که دانشگاهی اندیشمند، خلاق و دانش بنیان بنا کنیم. امروز خوشبختانه در استان این فرصت فراهم است و این هم به لطف سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تحقق خواهد گرفت.

در ادامه این مراسم پروفسور مجید سمیعی، صبح امروز در مراسم معارفه‌ی دانشجویان جدیدالورود دانشگاه گیلان، به دانشجویان گفت: استاندار، شهردار و مسئولین استانی و کشوری مایه مباهات ما نیستند؛ این دانشجویانند که افتخار این نسل و نسل‌های بعد از خود خواهند بود،.

وی افزود: ” به یاد دارم در زمانی که آقای روحانی به ریاست جمهوری رسید، گفت که کلید حل مشکلات را دارد، آن کلید شما دانشجویان هستید. و اگر این مسئولیت بزرگ خودتان را بشناسید انگیزه‌ی بیشتری برای حرکت به سمت جلو خواهید داشت. استاندار محترم گفتند که نزدیک ۴ میلیون دانشجو در استان گیلان است. اگر هر کدام از این ها پس از اتمام تحصیلشان حداقل ۱۰ شغل و کار برای مردم فراهم کنند کشور پیشرفت چشمگیری خواهد داشت. “

سمیعی همچنین با بیان اینکه مسئولین باید برای تحصیلشان از تمام بودجه استفاده کنند، چرا که در ایران و بین دانشجویان ایرانی پتانسیل نخبه پروری بسیاری وجود دارد ادامه داد: ” امروز دیگر دانشگاه هاروارد و آکسفورد و برلین، فقط حرف است. در هر جای دنیا و هر دانشگاهی که باشید می‌توانید در دنیا حرف اول را بزنید و چه افتخاری بالاتر از اینکه در کشور خودتان درس بخوانید اما شماره‌ی یک رشته‌ی تحصیلی خود در دنیا باشید. این که بگوییم امکانات کم است یا باید خارج از کشور تحصیل کنم تا به موفقیت برسم بهانه‌ای بی معنی است. “

وی با اشاره به این که دانشجویان پسر باید تمرکز خود را به اندازه‌ی خانم‌ها بالا ببرند، ادامه داد: ” آرزوی من این است که بر خلاف دیدی که دنیا به دانشجویان ایرانی دارد خانم‌های ایرانی روز به روز به موفقیت‌های بیشتری برسند. من با همه‌ی افرادی که در خارج از کشور هنوز از من سوال می‌کنند آیا دختران ایرانی اجازه‌ی تحصیل دارند به شدت برخورد می‌کنم  و می‌گویم شما خیلی بی‌سواد و بی‌فرهنگ  هستید بانوان ایرانی نه تنها در دانشگاهها بسیار نخبه هستند بلکه ریاست منزل با آنهاست. “

رئیس فدراسیون جهانی انجمن‌های جراحان مغز و اعصاب همچنین با اشاره به اینکه تیتر و مقام انسان را بزرگ نمی‌کند به دانشجویان گفت: ” هرگز چه در دوران تحصیل و پس از آن به دنبال نام و عنوان نباشید. اینکه بعدا کسی شما را مهندس یا دکتر صدا کند برای شما ارزش و احترام نمی‌آورد. باید یک فناوری نوین را دنبال کنید تا به منزلت برسید. با اینکه بیش از ۳۰ دانشگاه خارجی به من پیشنهاد استادی و گرفتن دکتری افتخاری را داد اما هیچکدام را نپذیرفتم؛ چرا که هدف باید خدمت به مردم باشد. من در تمام این سالها زیر هر نامه‌ای که نوشتم را تنها با نام مجید سمیعی امضا کرده ام.”

سمیعی با اشاره به نامه‌ای از یک دختر ایرانی ادامه داد: ” چند سال پیش یک دختر ۱۲ ساله‌ی ایرانی به من نامه نوشت که با تمام علاقه‌ای که به شما دارم از شما می‌خواهم همه‌ی چیزهایی که مربوط به مغز می‌شود را کشف نکنید و قسمتی را هم برای من بگذارید. می‌خواهم بگویم این افکار دخترهای مملکت ماست و ظرفیتهای شما بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور می‌کنید.

وی افزود: امروزه با همه‌ی پیشرفت‌هایی که در جراحی مغز و اعصاب حاصل شده فهمیدیم که مغز مانند یک کامپیوتر عمل می‌کند. حتی سیستم پردازش آنها هم از نظر ظاهری بسیار شبیه هم است. تنها چیزی که متفاوت است این است که هنوز مغز توجیه و توضیجی برای عشق ندارد. این که یک فرد چگونه و چه زمانی عاشق می‌شود اصلا قابل توضیح نیست تا جایی که پادشاه انگلستان امپراطوری و تمام دارایی‌اش را بخاطر عشق رها می‌کند. بنابراین هیچ کامپیوتری قادر نخواهد بود مانند مغز ما عمل کند و هوش مصنوعی بسازد.”

سمیعی هم چنین طبق تفاهم نامه‌ای در راستای همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان و دانشگاه هانوفر آلمان به عنوان استاد افتخاری و عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان معرفی شد و گفت، در طی این همکاری بزرگترین مرکز تخصصی مغز و اعصاب در گیلان دایر خواهد شد و در این راستا یکی از برنامه‌های نخست Brain Mapping  خواهد بود که طی آن ناحیه‌های مختلف مغز شناسایی و عملکردهای آن برای درمان اعضای دیگر بدن بررسی خواهد شد. “

وی هم چنین در حضور دانشجویان پزشکی طی سخنرانی ویژه ای برای این دانشجویان افزود: ” امرزو رابطه‌ی بین پزشک و بیمار در ایران کم رنگ شده و رابطه و ارتباط خوبی نیست. من از سما  دانشجویان پزشکی می‌خواهم که قسم بخورید با بیماران خود در آینده مدارا کنید و مهربان باشید. اگر هم در شرایطی بیمار شما برخورد خوب نشان نداد مهربانانه او را نصیحت کنید. “

انتهای پیام/

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه