خدمات جهادی دولت در یک سال گذشته؛

قدم های بلند دولت سیزدهم در توسعه اقتصادی گیلان/ ترانزیت ۷میلیون تن بار با احیای کریدور ریلی شمال ـ جنوب

یک سال از عمر دولت سیزدهم گذشت، رئیس جمهور در طول یک سال تمام استان های کشور را به صورت جزئی و با توجه به شرایط کرونایی بازدید کرده و از نقاط ضعف و قوت هر استان به صورت میدانی گزارش تهیه کرده و در سطح بالاترین مقامات اجرایی کشور پیگیری کرده است از این رو نباید از خدمات گسترده و جهادی دولت در یک سالگی عمر آن گذشت.

قدم های بلند دولت سیزدهم در توسعه اقتصادی گیلان/ ترانزیت ۷میلیون تن بار با احیای کریدور ریلی شمال ـ جنوب

به گزارش هشت دی، یک سال از عمر دولت سیزدهم گذشت، این دولت نیز مانند دولت های قبل ضعف هایی دارد اما نباید در محاسبه نقاط ضعف از خدمات گسترده و جهادی دولت در یک سالگی عمر آن گذشت.

رئیس جمهور در طول یک سال تمام استان های کشور را به صورت جزئی و با توجه به شرایط کرونایی بازدید کرده و از نقاط ضعف و قوت هر استان به صورت میدانی گزارش تهیه کرده و در سطح بالاترین مقامات اجرایی کشور پیگیری کرده است.

ساز و کار سفرهای استانی دولت اما بسیار مبتکرانه و به صورت مفید و با کمترین هزینه صورت گرفته است، رئیس جمهور زمانی که به یک استان سفر می کند معاونین و وزرای را به صورت تخصصی راهی شهرهای هر استان می کند و در این سفر یک مقام نظارتی دفتر رئیس جمهور نیز معاونین و وزرا را همراهی می کند و نامه های مردم را تحویل گرفته و به دست مقامات ارشد کشور می رساند.

جالب است مقام نظارت دفتر رئیس جمهور نگاه صرف دولتی نداشته و مطالبات مردم حتی از بعد قضایی و مجلس را پیگیری کرده و به دست دفتر رئیس قوه قضاییه یا دفتر رئیس مجلس می رساند و سعی بر این است که دولت تریبونی باشد برای بیان دغدغه های به حق مردم ایران.

استان گیلان هم از سفرهای مبتکرانه دولت بی نصیب نمانده و در طول یک سال اخیر فعالیت های بسیار خوبی انجام شده که به صورت مختصر به آن اشاره خواهیم کرد.

اسدالله عباسی استاندار گیلان درباره پروژه های اجرا شده در استان گیلان می گوید؛ ۹۳۸ پروژه در حوزه عمرانی، ۲۸۸ واحد مسکن مهر، ۲۹۶واحد مددجویی کمیته امداد و سه هزار و ۹۰۶ واحد بهسازی مسکن روستایی در یک سال اخیر انجام شده و مجموع اعتبار هزینه شده برای این پروژه ها نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۲ درصدی دارد و علاوه بر منابع و در همین راستا حدود ۲هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای سفر ریاست جمهوری به استان اختصاص یافته است.

اجرای راه آهن ملی رشت – آستارا

یکی از طرح های مهم و ملی در استان گیلان، طرح راه آهن رشت – آستارا است که می تواند باعث تحول در اقتصاد گیلان شود که پیش از این در یک گزارش مفصل به آن پرداختیم، از بندر شهید رجایی در استان هرمزگان تا رشت در استان گیلان اتصال ریلی وجود دارد اما با هدف اتصال به منطقه قفقاز، روسیه و اروپا بیش از ۱۶۰ کیلومتر راه‌آهن آستارا به رشت باید ساخته شود تا بتوان به راه آهن کشور جمهوری آذربایجان وصل شد.

احیای کریدور شمال به جنوب که در دستور کار رئیس‌جمهوری در سفر به کشور روسیه نیز بود و با توجه به اهمیت آن مقام معظم رهبری نیز بر ضرورت ساخت و تکمیل آن در دیدار با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تاکید داشتند، بر همین اساس با اختصاص بودجه کارگاه‌ احداث ریل از آستارا تا رشت و برای ساخت این مسیر در شهرستان مرزی آستارا فعال و رسماً عملیات اجرایی آن آغاز شد.

ترانزیت ۷میلیون تن بار با احیای کریدور ریلی شمال ـ جنوب

“عنایت رضایی پور” فرماندار آستارا در این باره گفته است: پروژه ساخت راه آهن آستارا به رشت در ناحیه شهرستان مرزی آستارا به طول ۱۱.۵ کیلومتر آغاز شد. این مسیر چهار کیلومتر پل روگذر و یک کیلومتر تونل را شامل می شود و برآورد تامین و ساخت این پروژه بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. بر اساس مطالعات مشاور پروژه، کریدور ریلی شمال – جنوب از کشورهای شمال اروپا، روسیه و منطقه قفقاز پیشنهاد عبور ترانزیتی ۷ میلیون تن بار را خواهد داشت.

به گفته رضایی، مدت زمان در نظر گرفته شده برای تکمیل راه آهن آستارا به رشت ۳۶ ماه است و تمام سعی و تلاش دولت در تسریع تکمیل پروژه و اتصال کریدور شمال به جنوب است.قطعه آخر مسیر راه آهن رشت به آستارا را قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) می‌سازد و فرآیند تملک اراضی به میزان ۷.۵ کیلومتر انجام شده و پیمانکار پروژه در حال تجهیز کامل کارگاه و اقدامات لازم برای ساخت پروژه است.

ساحل دریا برای همه است نه برای ارگان ها و سازمان های خاص

طرح آزاد سازی نوار ساحلی در حریم ۶۰ متری دریا که از دستورات و وعده های ریاست جمهوری به منظور بهره مندی آزاد مردم از مواهب طبیعی دریا و ایجاد اشتغال و گسترش فرصت های شغلی گردشگری دریایی می باشد به میزان ۱۰۰ درصد در استان پیشرفت داشته و از اهداف مورد انتظار این طرح آزاد سازی ۷۰ درصد نوار ساحلی در حریم ۶۰ متری دریا و تصرف ۳۰ درصد از اماکن تحت تصرف نهادهای دولتی و لشگری در نوار ساحلی می باشد که از تاریخ نهم دی ماه ۱۴۰۰ لغایت ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ اجرایی شده و مدیریت سواحل استان از مطالبات و تاکیدات مقام معظم رهبری و وعده های ریاست جمهوری است.

شروع پاکسازی زباله های سراوان

یکی از مواردی که در سال های اخیر مردم نجیب رشت را بسیار اذیت کرده بود و در سطح ملی نیز مطرح شد، بحث زباله های سراوان بوده که در دوره اخیر و با مساعدت دولت و همکاری شهرداری رشت ساماندهی به این مخزن زباله آغاز شد، پوشاندن مخزن دفن زباله و کنترل شیرابه با مصالح خاکی و آهک و ضدعفونی از جمله برنامه شهرداری رشت در تین رابطه است.

راه آهن رشت- کاسپین

تکمیل عملیات اجرایی پروژه راه آهن رشت – کاسپین با هدف مهم تجاری و گردشگری و جابجایی مسافر که طبق دستور ریاست جمهوری در برنامه سفرهای استانی وی بوده است و پیش از دولت نهم این پروژه شروع و تاکنون ادامه دارد و سه درصد پیشرفت داشته که با توجه به تزریق اعتبارات سفر در سال ۱۴۰۰ ، پیشرفت فیزیکی این پروژه از ۶۷ درصد به ۷۰ درصد رسیده است.

امحاء سموم سنواتی ۴۰ ساله دپو شده در انبار جهاد کشاورزی که بلا استفاده رها شده بود و خطرات زیست محیطی بسیاری متصور استمرار این وضعیت بود با هماهنگی جهاد کشاورزی و سازمان بسیج سازندگی برای رفع این مشکل و امحا اقدامات موثری انجام پذیرفت و پیشرفت این امر ۱۰۰ در صد ارزیابی گردیده که در حدود یک سوم توسط سپاه که متولی انتقال می باشد، از سال ۱۴۰۰ تا کنون منتقل شده و در حال اجراست.

در یک سال اخیر اقدامات بسیار خوبی انجام شد که به علت کثرت نمی توان همه آنان را تشریح کرد، اقداماتی مانند رفع مشکلات مربوط به عدم اجرای تعهدات شرکت های بیمه در قبال بیمارستانها و بیمه شدگان و  پروژه ارتقای ظرفیت پردازش کارخانه کود آلی رشت از ۳۵۰ تن به ۹۰۰ تن در روز.

در همین راستا،  اسدالله عباسی روز سه شنبه هفته جاری در نشست با معاون نخست وزیر و وزیر صنایع و تجارت جمهوری تاتارستان و هیئت تجاری اقتصادی این کشور با اشاره به اینکه توسعه و روابط اقتصادی و تجاری در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: روابط استان گیلان با جمهوری تاتارستان روسیه نزدیکی تاریخی و جغرافیایی استان‌ها را شامل شده و  موقعیت خاص ژئواکونومیک، ژئوپولتیک و ژئواستراتژیک منطقه، این امکان را فراهم آورده تا در سایه نشست‌ها و گفتگوها دوجانبه و چندجانبه، زمینه توسعه یکپارچه منطقه فراهم شود.

گیلان از استان‌های مهم جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با روسیه بوده و بستر آغاز مناسبات اقتصادی و تجاری دو منطقه نیز به خوبی فراهم بوده در همین راستا راه آهن رشت – آستارا با توسعه روابط ایران و روسیه در حال پیگیری است.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه