جزییات نحوه خرید دومین صندوق قابل معامله دولتی/ پاسخ به ۵ سؤال کلیدی برای خرید صندوق پالایشی یکم

پذیره نویسی پالایشی یکم که باقی مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه است، از پنجم شهریورماه آغاز شده و تا ۱۹ شهریورماه ادامه دارد. بر این اساس متقاضیان می توانند از طریق بانک های مننتخب و کارگزاری ها نسبت به خرید واحدهای این صندوق اقدام کنند.

جزییات نحوه خرید دومین صندوق قابل معامله دولتی/ پاسخ به ۵ سؤال کلیدی برای خرید صندوق پالایشی یکم

به گزارش ۸دی، پالایشی یکم از سهام شرکت‌های پالایشگاهی، پالایش نفت تهران (شتران)، پالایش نفت تبریز (شبریز)، پالایش نفت اصفهان (شپنا) و پالایش نفت بندر عباس (شبندر) تشکیل شده است و عموم مردم با استفاده از کد ملی یا کد بورسی می‌توانند نسبت به خرید یا پذیره‌نویسی این صندوق اقدام کنند.

متقاضیان خرید این صندوق می‌توانند در بازه زمان تعیین شده به صورت حضوری و غیرحضوری از طریق بانک ها نسبت به خرید این صندوق اقدام کنند. همچنین افرادی که دارای کد معاملاتی هستند می‌توانند به صورت غیر حضوری از طریق سامانه معاملاتی کارگزاری خود نسبت به ثبت سفارش خرید اقدام کنند.

بر این اساس بانک های منتخب شامل ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کار آفرین می شوند. اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل اطلاعات نیز شامل نام، نام‌خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی، شماره تلفن همراه و شماره شبای بانکی فرد پرداخت‌کننده می شود.

پذیره‌نویسی برای هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی تا سقف ۵۰ میلیون ریال امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. البته متقاضیانی که در نخستین مرحله پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم شرکت کرده‌اند، می‌توانند در مجموع دو صندوق سرمایه‌گذاری واسطه‌گری مالی یکم و سرمایه‌ گذاری پالایشی یکم تا سقف ۵۰ میلیون ریال پذیره‌نویسی کنند.

بر این اساس، افرادی که به میزان دو میلیون تومان صندوق ETF دارای یکم را خریداری کرده بودند، در این مرحله می توانند تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق را با تخفیف ۲۰ درصد خریداری کنند.

سرمایه‌گذاران این صندوق تا یک ماه امکان فروش آن را ندارند و بعد از آن امکان معامله برای افراد مهیا می‌شود. البته توجه به این نکته ضروری است که هرچند داشتن کد بورسی برای پذیره‌نویسی نیاز نیست اما متقاضیان برای انجام معامله این واحدها، باید نسبت به ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی اقدام کنند.

 

چقدر می‌توان از صندوق “پالایشی یکم” را خرید؟

 

حداکثر تعداد قابل خرید برای هر کدملی ۵۰۰ واحد است که معادل پنج میلیون تومان می شود. در صورتی که فرد در پذیره نویسی صندوق “دارا یکم” نیز شرکت کرده باشد، به تعداد واحدهایی که در اختیار گرفته است از سقف صندوق “پالایشی یکم” کسر می شود.
مجموع واحدهای قابل خریداری در صندوق‌های اول و دوم دولتی (دارایکم و پالایش) ۵۰۰ واحد بوده و در صورت شرکت در پذیره‌نویسی دارایکم به تعداد ۲۰۰ واحد، حداکثر می‌توانید تا ۳۰۰ واحد از صندوق پالایش را خریداری نمایید.
مسئولیت بلوکه شدن مبلغی بیش از مقدار مورد نیاز تا زمان تخصیص واحدهای صندوق، بر عهده خریدار می‌باشد.

برای پذیره نویسی در صندوق “پالایشی یکم” از طریق بانک ها چه اطلاعاتی لازم است؟

 

اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل اطلاعات شامل نام، نام‌خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی، شماره تلفن همراه و شماره شبای بانکی فرد پرداخت‏ کننده است.
داشتن حساب به ازای هر کد ملی الزامی نیست اما شماره شبای پرداخت‌کننده می‌بایست برای بازگرداندن وجوه مازاد بر واحدهای تخصیص یافته پس از اتمام پذیره‌نویسی، در اطلاعات متقاضیان درج شود.
داشتن کد معاملاتی (کد بورسی) برای پذیره‌نویسی الزامی نیست و متقاضیان برای انجام معامله این واحدها که از یک ماه به بعد از تخصیص امکان‌پذیر است، می‌‏توانند به تدریج طی ماه‌های آینده و در فرصت مناسب نسبت به ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد معاملاتی (کد بورسی) مطابق رویه‌‏های شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه اقدام کنند.

آیا فرصت مشارکت در پذیره نویسی صندوق “پالایشی یکم” تمدید می شود؟

در حال حاضر معلوم نیست چه تصمیمی برای تمدید یا عدم تمدید پذیره نویسی این صندوق گرفته می شود. همه چیز به میزان مشارکت مردم در پذیره نویسی دارد. ممکن است در صورتی که مشارکت عمومی کمتر از حد انتظارات باشد (مشابه چیزی که در پذیره نویسی صندوق دارا یکم اتفاق افتاد) مسئولین ذیربط تصمیم بگیرند زمان بیشتری برای پذیره نویسی اختصاص دهند.

ساده ترین روش خرید صندوق “پالایشی یکم” چگونه است؟

دو روش کلی وجود دارد. راه ساده و کم دردسرتر این است که با داشتن کد بورسی و از طریق سامانه معاملات کارگزاری ها نماد “پالایش” را جستجو کنیم و سفارش خود را به راحتی ارسال کنیم. روش دوم مخصوص کسانی ست که کد بورسی ندارند و مایلند در صندوق “پالایشی یکم” مشارکت کنند. مطابق دستورالعمل بانک‌ها برای پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پالایشی ETF متقاضیان دارای حساب در هریک از بانک‌های منتخب می‏‏‌توانند به وسیله مراجعه به درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌ها پذیره نویسی کنند.
بانک‌های ملی ایران، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات ایران، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کارآفرین به عنوان بانک‌های عامل در پذیره‌نویسی اعلام شده اند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه