نیمی از سدها الان تقریبا خالی است / کم مصرف ها پاداش می گیرند

وزیر نیرو گفت: برای اینکه بتوانیم آمادگی کامل در رابطه با سیلاب های بهاره داشته باشیم تا از این حیث در شرایطی باشیم که نگرانی به وجود نیاید، نیمی از سدها الان تقریبا خالی است.

نیمی از سدها الان تقریبا خالی است / کم مصرف ها پاداش می گیرند

به گزارش ۸دی، رضا اردکانیان وزیر نیرو در رابطه با وضعیت آبی، قطعی برق و همچنین شرایط سدها و نیروگاه ها عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم آمادگی کامل در رابطه با سیلاب های بهاره داشته باشیم تا از این حیث در شرایطی باشیم که نگرانی به وجود نیاید، نیمی از سدها الان تقریبا خالی است.

وزیر نیرو گفت: در خصوص بارش ها باید بگویم که تا همین روزهای اخیر به نسبت سال آبی گذشته در همین مدت با مسئله کاهش مواجه شده ایم. امیدوار هستیم که شرایط بهبود پیدا کند.

اردکانیان افزود: به نسبت بلند مدت تقریبا در وضعیت متعادلی هستیم. اما همه این اطلاعات باید به این منظور باشد که به یک جمع بندی برسیم که مثلا در فصل تابستان آینده شرایط ما از حیث برق چگونه خواهد بود. واقعیت این است که این موضوع تا حد زیادی به شیوه مصرف برمی گردد.

وی ادامه داد: اگر کم کم به سمت گروه «خوش مصرف ها» برویم و اکثریت جامعه مشترکین چه در آب در چه در برق از عادت خوب خوش مصرفی تبعیت کنند حتی در سال های خشک هم نمی توان نگران بود چرا که به خوبی می دانیم شرایط مصرفی ما شرایط متعادلی است.

وزیر نیرو تاکید کرد: اگر خدای نکرده بی رویه مصرف کنیم حتی در سال‎های پر آب و به اصطلاح تر نگرانی زیادی به وجود می آید.

وی بیان داشت: تابستان گذشته مردم عادت خوبی را تجربه کردند و توانستیم سه هزار و ۸۰۰ مگابایت اوج بار تابستان ۹۸ را به نسبت به سال قبل کاهش بدهیم آن هم بدون اینکه خاموشی بدهیم و یا اینکه عرضه انرژی کم شود.

اردکانیان تاکید کرد: حتی به بخش صنعت، انرژی بیشتری دادیم و این قضیه مدیریت شد. به جای اینکه در ساعات اوج بار (که از ظهر شروع می شود و تا ساعت چهار و پنج بعدازظهر هم ادامه دارد) همه برای استفاده از انرژی برق فشار بیاورند، تشویق به این شدند که مصارف خود را در بخش صنعت به ساعات دیگر منتقل کنند و حتی از این محل چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی گرفتند.

وزیر نیرو یادآور شد: این مشترکین خوش مصرف باعث شدند اوج بار کاهش پیاده کند و بر اساس قراردادهایی که داشتیم مشمول پاداش شدند.

اردکانیان ادامه داد: حتی در بخش خانگی هم ما امسال این تجربه موفق را داشتیم. همکاران به من گفتند که ۱۰۶ میلیارد تومان پاداش خوش مصرفی به بخش خانگی داده شده است.

وی یادآور شد: ما از قبل گفته بودیم که الگوی مصرف متعادل ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است و هرکس کمتر از این مقدار در ماه مصرف کند به میزانی که کمتر مصرف می کند معادل وجهش به او پاداش می دهیم.

اردکانیان افزود: حالا این پاداش یا روی قبض ثبت و یا به عنوان اعتبار برای قبض بعدی لحاظ می شود یا به طرق دیگر به مرحله اجرایی می‎رسد. تجربه خوبی بود و از حدود ۳۲ ، ۳۳ میلیون مشترک که در بخش خانگی وجود دارد حدود ۲۴ میلیون الگوی مصرف را رعایت کردند.

وی تاکید کرد:این عادت وقتی نهادینه شود دیگران نگران کم و زیاد شدن بارش هم نخواهیم بود چون می دانیم که عادت خوب مصرف هنوز وجود دارد.

اردکانیان خاطرنشان کرد: این روزها که زمستان نسبتا سردی را پشت سر می گذاریم متاسفانه مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری خیلی بالا رفته است. بخشی از آن از این ناشی می شود که اطلاع رسانی ها آن اندازه ای که باید باشد نبوده وگرنه در همراهی مردم ما هیچ تردیدی نداریم.

وی گفت: اگر یک درجه ترموستات در محیط زندگی کاهش پیدا کند و شدت گرما را کم کنیم این اتفاق معادل شش درصد صرفه جویی انرژی می شود که عدد خیلی بزرگی است و مردم به راحتی می توانند تا حدود ۱۰ درصد انرژی را کاهش بدهند. این باعث می شود که ما با اطمینان کامل و بدون هرگونه خاموشی برنامه ریزی شده بتوانیم زمستان سرد را حتی اگر سرما مستمر باشد پشت سر بگذاریم.

نیروگاه ها از لحاظ سوخت رسانی دیگر مشکلی نخواهند داشت با این اوصاف؟

این مقام مسئول در رابطه با اینکه با شرایط فعلی نیروگاه ها چه شرایطی خواهند داشت نیز گفت: اکنون اندکی بیش از ۷۰ درصد نیروگاه ها سوخت گاز دارند. اگر ۵۲۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز خانگی که قرار و روال بوده و الان به بالای ۶۰۰ میلیون متر مکعب رسیده کاهش پیدا نکند یعنی نیروگاه ها با کمبود سوخت مواجه می شوند.

اردکانیان عنوان کرد: در جنوب کشور سوخت قابل ملاحظه ای داریم. انتقال آن به مناطق شمالی خودش مشکلاتی دارد.

وزیر نیرو تصریح کرد: مسئله آنقدر پیچیده به نظر می رسد که ساده‎ترین راه حل آن این است که ما در محیط های مسکونی و محیط‎های کاری با کمی دقت و وسواس بیشتر در مصرف انرژی که منشا آن گاز هست عمل کنیم. هفت الی ۱۰ درصد صرفه جویی خیلی کار سنگین و پیچیده ای نیست ولی اثر آن خیلی بالاست.

اردکانیان بیان داشت: اگر می خواهید به شما بگویم اثر این صرفه جویی چقدر است فقط یک مثال برای شما می زنم. ما الان با تعدادی از کشورهای همسایه قرارداد صدور برق داریم. این برقی که ما صادر می‎کنیم جدا از اینکه یک منبع درآمد است برای صنعت برق کشور هم موثر است ولی رعایت یک سری قول و قرار در قبال کشورهای همسایه وظیفه ماست.

وی افزود: برای اینکه این میزان برقی که در قرارداد ذکر شده صادر بشود، کل گازی که مصرف می شود باید در نیروگاه ها به زیر ۲ درصد برسد و این یعنی کل مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری.

اردکانیان تاکید کرد: چنین چیزی را برای این گفتم که بدانیم چقدر این صرفه جویی مختصر که با محکم کردن پنجره ها و پوشیدن لباس گرم تر حاصل می شود موثر است.

اردکانیان در پایان گفت: محیط منزل را آنقدری گرم نکنیم که مصرف ما بالاتر برود تا خدای نکرده با خاموشی و یا سایر مشکلات مواجه شویم.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه