یک فعال کارگری:

۳۳۰/۰۰۰ نفر در دولت یازدهم بیکار شدند

یک فعال کارگری گفت: با کاهش تعداد شاغلان از ۲۲ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۱۴۴ نفر در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۲۱ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۸۳۶ نفر در سال ۹۴، روند اشتغال‌زایی منفی شش درصد شده است.

۳۳۰/۰۰۰ نفر در دولت یازدهم بیکار شدند

به گزارش ۸دی، فرامرز توفیقی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، درباره عملکرد اشتغال‌زایی دولت یازدهم اظهار کرد: مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود، تعداد شاغلان در سال ۹۴ را چیزی حدود ۲۱ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۸۳۶ نفر اعلام کرده است. این رقم در ابتدای دولت تدبیر و امید چیزی حدود ۲۲ میلیون و ۱۹۱ هزار و ۱۴۴ نفر بوده که نشان از بیکار شدن خالص چیزی حدود ۳۳۰هزار نفر در دولت یازدهم را دارد. با یک حساب سرانگشتی درباره میزان اشتغال‌زایی در دولت یازدهم می‌توان متوجه شد ۳۳۰هزار نفر بیکار شده شش درصد کل افراد شاغل جامعه هستند، بنابراین می‌توان دریافت با توجه به روند منفی اشتغال‌ در دولت تدبیر و امید وضعیت اشتغال‌زایی در دولت یازدهم چیزی حدود ۶/۶- درصد بوده است. عدد ۶/۶- درصد میزان اشتغال‌ خالص در دولت یازدهم است.
در حالی که عدد بیکاران کشور بیش از پنج میلیون برآورد شده، آگاهی از اینکه هر ساعت حدود ۱۵۰ نفر به جمعیت بیکاران افزوده می‌شود، نگرانی را صدچندان می‌کند. با وجود این، اگر در هر ساعت، ۱۵۰ نفر کار پیدا کنند، تازه توانسته‌ایم سطح موجود را حفظ کنیم. اگر امسال بتوانیم هر ساعت ۱۵۰ شغل ایجاد کنیم عملا تنها توانسته‌ایم از رشد و افزایش بیکاری جلوگیری کنیم و اگر بخواهیم طی پنج سال آینده بیکاری را به عدد صفر نزدیک کنیم، باید دو برابر این میزان یعنی ۳۰۰ شغل در ساعت و پنج شغل در هر دقیقه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: طبق آمار بررسی وضعیت تغییرات نرخ بیکاری استان‌های کشور در سال ۹۴ و مقایسه آن با سال ۹۳ نشان می‌دهد که در دوره مورد بررسی، نرخ بیکای در ۲۲ استان دو رقمی و بالای ۱۰ درصد بوده است. این تعداد در سال ۹۳، به میزان ۱۹ استان بوده است.
این فعال کارگری با بیان اینکه دولت یازدهم حمایت از اشتغال‌ را در دستور نداشته است، گفت: بنابراین نه تنها در حوزه اشتغال‌ و حمایت از کارگران اقدامی عملیاتی و جدی از سوی مسئولان وزارت کار مشاهده نشد بلکه طرفداری از نظام بانکی و رها کردن نظام سرمایه و بنگاه‌دار شدن وزارتخانه‌ها وضعیت را هر روز وخیم‌تر کرد.
توفیقی درباره تناقض‌های آماری گفت: در حالی که مرکز آمار در آخرین گزارش‌های خود شمار بیکاری را دو میلیون و ۷۲۹ هزار نفر اعلام کرد و عیسی منصوری معاون  وزیر کار هم در اظهارات اخیر خود گفت که طبق آخرین آمار دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار در کشور وجود دارد و مرجع رسمی نیز آمارهای مرکز آمار ایران است که کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوش‌های مجلس شورای اسلامی از بیکاری ۱۱ میلیون نفری در صورت عدم تحقق برنامه‌ها تا سال ۱۴۰۰ خبر داده و گفته نرخ بیکاری سال ۹۴ از سوی دولت ۱۱ درصد عنوان شده که اگر این میزان را بپذیریم نشان می‌دهد وضعیت اشتغال‌ گروه‌های سنی، جنسی و تحصیلی مختلف در حوزه بیکاری خوب نیست.
وی ادامه داد: بر اساس گزارش جدید و رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس در سال ۹۴، دو میلیون و ۷۰۰ هزار بیکار داریم که با احتساب شاغلان ناقص این میزان به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و با احتساب جمعیت فعال دلسرد از اشتغال‌ این میزان به هفت میلیون نفر می‌رسد که رقم فوق تا سال ۱۴۰۰ به ۱۱ میلیون بیکار خواهد رسید که باید توجه داشت تبعات بیکاری صرفا اقتصادی نبوده و بحران‌های زیادی مثل طلاق و اعتیاد را به دنبال دارد و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

منبع: روزنامه کیهان

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه