گیلان دارای ۱.۸ میلیارد تن ذخایر کانی غیرفلزی کشور است

مدیرکل زمین شناسی گیلان گفت: طبق ارزیابی‌ها گیلان ۱.۸ میلیارد تن ذخایر کانی‌های غیرفلزی کشور را دارد و از استان‌های مستعد در توسعه و گسترش این نوع از معادن است.

گیلان دارای ۱.۸ میلیارد تن ذخایر کانی غیرفلزی کشور است

به گزارش هشت‌دی مسلم امانی در گفتگوی خبری با بیان اینکه در طرحی پتانسیل‌های معدنی منطقه را مورد پایش و ارزیابی قرار دادیم که امید است اطلاعات به‌دست‌آمده برای دستگاه‌های اجرایی گیلان و صنایع مورداستفاده قرار گیرد، اظهار کرد: منابع معدنی و ذخایر زیرزمینی یک کشور از جمله پایه‌های اقتصادی کشور هستند و طبق ارزیابی‌های صورت‌گرفته ایران فقط یک درصد از ذخایر معدنی خود را بهره‌برداری می‌کند درحالی‌که معیار جهانی حدود ۵ درصد است.

مدیرکل زمین شناسی گیلان عنوان کرد: برای نزدیک‌شدن به معیار جهانی باید توجه ویژه‌ای به بخش معدن و صنایع معدنی به‌عنوان یک صنعت خودکفا که توانایی پوشش بیش از ۶۰ درصد از درآمدهای نفتی کشور را دارد، شود.

امانی عنوان کرد: صنعت معدن‌کاری طی گذشت زمان و ارتقای رفاه جامعه با افزایش تقاضای مواد معدنی روبه‌رو است؛ لذا بخش بسیار زیادی از نیازهای جامعه در ابعاد مختلف صنعتی به منابع معدنی غیرفلزی وابسته است.

وی گفت: کانی‌های غیرفلزی به‌واسطه تنوع زیاد و کاربردهای فراوان در بخش‌های مختلف صنعت، نقش غیرقابل‌انکاری در تولید، رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی و قطع وابستگی کشور به واردات محصولات دیگر کشورها دارند. طیف گسترده‌ای از صنایع مختلف اعم از آرایشی و بهداشتی تا صنایع حفاری و ریخته‌گری، سیمان، سرامیک، رنگ و مواد غذایی امروزه از تولیدات صنایع پایین‌دستی معادن غیرفلزی استفاده می‌کنند.

مدیرکل زمین شناسی گیلان اضافه کرد: باتوجه‌به فعالیت صنایع مختلف گیلان و وجود نیاز به انواع مواد اولیه برای تأمین خوراک این صنایع، بستر مناسبی برای اکتشاف و استخراج این نوع از مواد معدنی ایجاد شده است؛ ازاین‌رو با رایزنی‌های انجام شده با سازمان‌های صنعت و معدن و تجارت و نیز برنامه‌وبودجه استان پروژه‌ای با عنوان پایش جنوب گیلان تعریف شد که در قالب این پروژه، محدوده‌ای به وسعت ۸۲۰ کیلومترمربع، جهت اکتشاف کانی‌های غیرفلزی، مورد پی‌جویی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در این پی‌جویی که توسط ۲ اکیپ زمین‌شناسی و اکتشاف (طی دو مأموریت صحرایی و صرف ۱۶۰ نفر – روزکار صحرایی) از اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین باختری (گیلان) انجام گرفت، محدوده‌ها و اندیس‌هایی که در مطالعات دفتری و تلفیق لایه‌های مختلف اطلاعاتی مشخص شده بود، مورد بازدید و پیمایش قرار گرفت و در نهایت تعداد ۳۱ نمونه برای آنالیزهای مختلف برداشت و به آزمایشگاه‌های مربوطه ارسال شد.

امانی تصریح کرد: طبق ارزیابی ها گیلان ۱.۸ میلیارد تن ذخایر کانی‌های غیرفلزی کشور را دارد و از استان‌های مستعد در توسعه و گسترش این نوع از معادن است.

وی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به تنوع محصولات تولیدی واحدهای صنعتی موجود در گیلان (تولید سیمان، انواع آجر سفالی، فشاری و ماسه آهکی، فراوری میکا و محصولات جانبی آن، انواع ورق و لوله (بدون آزبست)، چینی مظروف، چینی بهداشتی، بنتونیت اکتیو (خاک رنگ‌بر)، تولید حباب و تیوب لامپ، تولید انواع تایل سیمانی، مصنوعات سنگی و تولید انواع اسلب و تولید کاشی و سرامیک، ورق و شمش روی، فولاد و محصولات فولادی، صنایع کاغذی و همچنین انواع محصولات دارویی و بهداشتی و …) و نیاز روزافزون این صنایع به مواد اولیه و با درنظرگرفتن این موضوع که هم اکنون بخش زیادی از این مواد اولیه از خارج از استان تامین می‌شود.

به گفته امانی، اجرای این پروژه می‌تواند بخشی از نیاز استان را به مواد اولیه معدنی رفع نموده و خوراک اولیه صنایع مهم استان را تأمین نماید.

وی تصریح کرد: در این عملیات اکتشافی، آنومالی‌های ژئوشیمیایی در منطقه، تعدادی از واحدهای سنگی و ساختارهای خاص مناسب کانی‌سازی و کانسارهای غیرفلزی و اندیس‌های معدنی شناخته شده کنترل و بررسی شد.

اداره کل زمین‌شناسی استان گیلان در سال جاری ۲ طرح نقشه اکتشافی لوشان و طرح پایش اکتشافی شهرستان تالش را به انجام رسانده است.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه