صدایی که سال‌هاست شنیده نمی‌شود/ معلم یا فرزند سرراهی آموزش‌وپرورش؟!

تعدادی از اعضای صنف معلمان غیرانتفاعی استان گیلان به نمایندگی از هشت هزار معلم فرهنگی، با مدیرکل آموزش و پرورش استان دیدار کرده و مراتب اعتراض خود را نسبت به وضعیت نامعلوم و بلاتکلیف خود اعلان کردند.

صدایی که سال‌هاست شنیده نمی‌شود/ معلم یا فرزند سرراهی آموزش‌وپرورش؟!

به گزارش ۸دی،پیش از ظهر امروز تعدادی از اعضای صنف معلمان غیرانتفاعی استان گیلان به نمایندگی از شاغلین و معلمین مدارس غیرانتفاعی با مدیرکل و رئیس اداره مشارکت‌های اداره کل آموزش‌وپرورش استان گیلان دیدار و مطالبات خود را مطرح کردند.

در این دیدار محمد رحمتی با قدردانی از زحمات فرهنگیان شاغل در مدارس غیرانتفاعی اظهار کرد: دیدار با همکاران شاغل در مدارس غیرانتفاعی را بسیار مهم و مؤثر می‌دانم و بودن در جمع همکاران شاغل در مدارس غیرانتفاعی را مغتنم می‌شمارم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان گیلان با تأکید بر اینکه در سمت مدیریت، مدیرکل همه فرهنگیان بوده و پیگیری مطالبات معلمان شاغل در مدارس غیرانتفاعی را همگام با خواسته‌های سایر فرهنگیان از وظایف خود می‌دانم خاطرنشان کرد: بخشی از مطالبات معلمان غیرانتفاعی مربوط به قانون‌گذاری و قوه مقننه است که باید از طریق مجلس شورای اسلامی پیگیری شود.

رحمتی با بیان اینکه مطالبه استخدام مسئله‌ای است که باید از طریق قانون به تصویب برسد و وزارتخانه مکلف به اجرای آن قرار بگیرد گفت: در بخش نظارت وظیفه ما در اداره کل آموزش‌وپرورش این است که نظارت خود را بیشتر کرده تا امنیت خاطر همکاران شاغل در مدارس غیرانتفاعی آزرده نشود.

مدیرکل آموزش‌وپرورش گیلان با بیان اینکه ما هیچ فرقی بین معلمان غیرانتفاعی و سایر فرهنگیان قائل نبوده و معتقدیم که باید این معلمان به حقوق خود دست پیدا کنند افزود: صحبت‌ها و مطالبات شما را مجدانه پیگیری کرده اما بخشی از این مطالبات مربوط به نبود یا نقص قانون است که باید از طریق مجلس موردبررسی قرار بگیرد.

ضرورت تشکیل شورای معلمان شاغل در مدارس غیرانتفاعی

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی استان گیلان نیز در این نشست با قدردانی از زحمات معلمانی که در مدارس غیرانتفاعی گمنام در حال فعالیت‌اند اظهار کرد: حقوق مکفی، بیمه کامل و قراردادهای برابر قانون کار از مطالبات معلمان غیرانتفاعی است که به‌درستی موردبحث قرارگرفته و باید به‌طورجدی پیگیری شود.

نورالله اکبری با بیان اینکه عدم برابری حقوق دریافتی معلمان و حقوق ثبتی آن‌ها در سامانه مشارکت‌ها یکی از مطالبات و سؤالات جدی معلمان غیرانتفاعی بوده است افزود: امروز شرایطی فراهم شد که در سامانه مشارکت‌ها معلمان حقوق ثبتی خود را دیده و تأیید کنند و این یک اتفاق بزرگی برای شفاف بودن موضوع حقوق معلمان غیرانتفاعی است.

وی با بیان اینکه نظارت بر دریافتی نیروهای شاغل در مدارس غیرانتفاعی یکی از دغدغه‌های جدی ما بوده است گفت: ازآنجایی‌که دریافتی نیروهای مدارس غیرانتفاعی باید مطابق با قانون کار باشد اما در سال‌های گذشته امکان بررسی دقیق این موضوع برای ارگان‌های نظارتی وجود نداشت.

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیردولتی استان گیلان با تأکید بر وضع قانون بر نظارت حقوق معلمان غیرانتفاعی افزود: امسال در راستای اجرای این قانون، سامانه مشارکت‌ها به‌گونه‌ای تنظیم شد تا مؤسسان هنگام ثبت اطلاعات مربوط به شهریه مدرسه خود، حقوق و بیمه نیروی انسانی را وارد نموده و درنهایت پرسنل از پنلی که با رمز اختصاصی به هر یک از آن‌ها تعلق‌گرفته شده، اطلاعات مربوطه را تأیید کنند.

اکبری با اشاره به تأثیرگذار بودن تأیید معلمان در ارزیابی و تصمیم‌گیری‌های آموزش‌وپرورش درباره مدرسه محل خدمت گفت: اطلاعات در شهریه مؤسسان تأثیرگذار خواهد بود و این موضوع قطعاً به‌عنوان یک عامل بازدارنده می‌تواند مؤسسان و مدیران را به اجرای قانون دعوت کند.

وی با بیان اینکه برای احقاق حقوق معلمان شاغل در مدارس غیرانتفاعی از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند گفت: پیشنهاد می‌کنیم تا در شورای نظارت یک نماینده صنفی معلمان در این شورا بدون حق رأی حاضر بوده و به‌عنوان مشاور از حقوق و مطالبات معلمان دفاع کند.

معلمان غیرانتفاعی فرزندان سرراهی آموزش‌وپرورش

نماینده صنفی معلمان غیرانتفاعی استان گیلان در این نشست با اشاره مطالبات و درخواست‌های فراوان معلمان غیرانتفاعی اظهار کرد: معلمان مدارس غیرانتفاعی که برای ورود به مدارس مراحل قانونی گزینش، ضمن خدمت و دوره‌های تخصصی را طی کرده و همگام با همکاران رسمی و در حال تلاش‌اند اما از هیچ‌گونه امنیت شغلی برخوردار نیستند.

مرجان مسچی با بیان اینکه حقوق دریافتی معلمان با حقوق ثبتی در سامانه مشارکت‌ها تفاوت کذایی و چند برابری دارد گفت: قراردادهای سفید امضا، عدم پرداخت بیمه یا کم کردن پول بیمه از همان حقوق ناچیز معلمان غیرانتفاعی خاطر معلمان را آزرده کرده و عملاً دریافتی خاصی برای آنان باقی نمی‌ماند.

وی با ابراز تأسف از عدم امنیت شغلی معلمان شاغل در مدارس غیرانتفاعی تصریح کرد: پایان سال تحصیلی زمان اضطراب و نگرانی این معلمان است چراکه نمی‌دانند آیا سال دیگر ادامه کار می‌دهند یا به دلیل دانش‌آموز سالاری، اولیا سالاری و یا حتی سلیقه مدیران از کار بیکار شده و سوابق علمی و حرفه‌ای آن‌ها نادیده گرفته می‌شود.

عضو هیئت‌مدیره صنف معلمان غیرانتفاعی استان گیلان با بیان اینکه مطالبات معلمان در خصوص استخدام و نظارت بر حقوق و شأن معلم غیرانتفاعی است گفت: بی‌شک مطالبه استخدام از طریق قوه مقننه و نمایندگان مجلس صورت خواهد گرفت اما انتظار اینکه نظارت بر رعایت شأن معلم در مدارس غیرانتفاعی توسط آموزش‌وپرورش صورت بگیرد انتظار زیادی نخواهد بود.

وی خطاب مدیرکل آموزش‌وپرورش استان گفت: فرهنگیان شاغل در مدارس غیرانتفاعی انتظار دارند تا مدیرکل آموزش‌وپرورش خود را مدیرکل همه فرهنگیان و گروه‌های آموزشی ازجمله معلمان غیرانتفاعی بداند نه اینکه با برخوردهایی، این معلمان حس کنند که فرزند سرراهی آموزش‌وپرورش هستند.

مسچی با انتقاد از اینکه معلمان مدارس غیرانتفاعی در دوره‌ها و پژوهش‌های مختلف دارای رتبه می‌شوند اما صرفاً به دلیل خدمت در مدارس غیرانتفاعی از هرگونه تقدیر و تمجیدی محروم می‌شوند گفت: هیچ بستری برای رتبه‌بندی آن‌ها حتی در میان مدارس غیرانتفاعی نیز فراهم نیست.

به گزارش فارس بیش از هشت هزار شاغل و معلم در مدارس غیرانتفاعی استان گیلان مشغول به کار هستند که باوجود گزینش، شرکت در کلاس‌های ضمن خدمت و سوابق بالا باگذشت این‌همه سال از عمر مدارس غیرانتفاعی، هنوز از حقوق اولیه معلمی برخوردار نبوده و خواستار پیگیری مطالبات خود از وزارت آموزش‌وپرورش و همچنین مطالبه استخدام از مجلس شورای اسلامی هستند.

اجحاف در حق معلمانی که کار برابر با معلمان رسمی می‌کنند اما از حقوق اولیه معلمی برخوردار نیستند قابل‌پذیرش نیست و انتظار می‌رود تا مسؤولین مربوطه بیش از این چشم خود را بر ناعدالتی ها نبسته و با گام‌های مؤثر به‌طورجدی مشکلات را یکی پس از دیگری برطرف کنند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه