“همتی” : مناظره شبیه مسابقات هفتگی است!/ من جزو فرماندهان خنثی‌سازی تحریم‌ها بودم

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در دومین برنامه مناظره انتخاباتی با بیان اینکه من لازم می‌دانم انتقادی به شیوه مناظره بکنم، شیوه مناظره عین مسابقه هفتگی شده است، گفت: من جزو فرماندهان خنثی‌سازی تحریم‌ها بودم.

“همتی” : مناظره شبیه مسابقات هفتگی است!/ من جزو فرماندهان خنثی‌سازی تحریم‌ها بودم

به گزارش ۸دی، “عبدالناصر همتی”، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری در دومین برنامه مناظره انتخاباتی گفت: لازم می‌دانم در ابتدا از شیوه برگزاری مناظره‌ها انتقاد کنم. در یک مصاحبه نیز عرض کردم، شیوه مناظره مثل مسابقه هفتگی شده است. اگر می‌خواهیم ملت شریف ایران، مواضع ما را به روشنی بداند، بهتر بود سوالات مهمتری مطرح شود. سوالاتی که مردم عزیز برایشان مهم است. آن وقت ببینیم فرق کاندیداها در نحوه پاسخ‌دهی و عمل به این سوالات چگونه خواهد بود.

وی در ادامه افزود: واقعیت این است که این، یک نوع انحصار است. من مخالف انحصار در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و رسانه هستم. انحصار عامل اصلی ناکارآمدی و عامل اصلی فساد است. ببینید الان انتخاب بین بد و بدتر یا خوب و خوب‌تر نیست. انتخاب بین افرادی است که، معتقد هستند نباید بگذاریم این درب بر روی کنشگری شهروندان عزیز بسته شود و نفس جامعه را بخواهد بگیرد. من فکر می‌کنم مهمترین وظیفه ما و وظیفه مردم این است که راجع به این موضوع تصمیم بگیریم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من صدای بی ‌صدایان و قدرت بی قدرتان هستم. چرا این جملات را عرض کردم؟ به خاطر اینکه دولت من، حامی آسیب پذیرترین افراد جامعه خواهد شد. گروه‌هایی را که در جامعه آسیب پذیر هستند را عرض می‌کنم. اعتقاد دارم موفق ترین و بهترین کاری که می‌توان انجام داد، این است که برای شهروندانی که آسیب پذیرتر هستند، شانس زندگی بهتر و شرایط بهتر فراهم کنیم. کولبرها، سوخت برها، بی شناسنامه‌ها، قربانی‌های فقر شدید، بی‌خانمان‌ها، افراد دارای معلولیت، بیکاران، کارگران، کارگران غیر رسمی، مهاجران، کودکان، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار و کودکان بی‌سرپرست، اینها واقعاً معضل بزرگ جامعه ما است.

“همتی” تصریح کرد: آنقدر درگیر مسائل کوچک شده‌ایم که همه اینها را فراموش کرده‌ایم. پس توجه ما در دولت همین‌ها خواهد بود. آموزش از مسائل مهم است. در نگاه من بازار رقابتی و فاقد انحصار نقش مهمی در توسعه کشور دارد. اما دولت در سه حوزه حتماً باید جدی وارد شود. ۱- سلامت ۲- آموزش ۳- افشار آسیب‌پذیر. برای آموزش باید از پایه کار بکنیم. ما مدارس دولتی را کم اهمیت کرده‌ایم. یکی از برنامه‌هایی که من دارم، این است که از پایه مدارس دولتی را تقویت کنیم.

بخش سوم مناظره |  پاسخ نامزدها به نقدها

همتی بیان کرد: بعضی‌ها فکر می‌کنند اقوام و مذاهب تهدیدی برای کشور هستند. من معتقدم که اقوام و مذاهب برای کشور می‌توانند مولفه قدرت باشند. بنابراین در انتصابات حتماً به شایستگی‌ها، فارغ از اینکه از برادران اهل تسنن باشند یا از اهل تشیع انتخاب خواهم کرد. حتماً برای مدیریت‌های ارشد، از خواهران و برادران شایسته و دارای صلاحیت، حداقل سه برابر آن چیزی که الان وجود دارد، استفاده خواهم کرد. در تجربه و در عمل نیز نشان داده‌ام و مشاور ارشدم در بانک مرکزی، آقای دکتر رحمانی از برادران خوبم از اهل تسنن بودند.

وی تصریح کرد: در مورد معتادان نیز، مخالف بازداشت و زندانی کردن معتادان هستم. باید با توانمند سازی آن‌ها را برگردانیم و به آن‌ها شغل و توانایی بدهیم. با داغ و درفش نمی‌شود با معتادان  برخورد کرد. این‌ها حجم عظیمی از مردم عزیزمان هستند که باید به آنها توجه کنیم. اعتیاد ناشی از بیکاری و سیاست های غلطی بوده که در کشور اجرا شده است. ما باید توجه جدی به آنها داشته باشیم. اولویت بعدی، معلولین عزیز هستند که من به زندگی اقتصادی و اجتماعی آنها توجه جدی خواهم کرد. باعث شرمندگی است که ما پل بر روی سد می سازیم اما برای یک معلول و جانباز عزیزمان نمی‌توانیم چند صد متر در یک پیاده راه ایجاد کنیم.  شمار زیادی از هموطنان عزیزمان این مشکلات را دارند. محیط زیست برای من مهم است. حتما محیط زیست در اجرای پروژه‌های اقتصادی حق وتو خواهد داشت و توجه بودجه‌ای برای پروژه‌های محیط زیست خواهم داشت.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: حکمرانی اقتصادی را باید اصلاح کنیم. بخشی از آن این است که آن قسمتی که میدان و دیپلماسی که حاج قاسم عزیز و محمد جواد ظریف ایجاد کردند، برای بهره‌برداری و توسعه اقتصادی کشور بکار ببریم. حرکت ما در منطقه و قدرت ما باید بر مبنای اقتصاد برای مردم عزیز باشد. لغو تحریم ضروری است و من آن را پیگیری خواهم کرد. لغو تحریم جزو ضروریات است.

نیمه دوم مناظره | در مقابل من جریانی قرار دارد که می‌گویند می‌خواهیم کاخ سفید را حسینیه کنیم

“همتی” بیان کرد: آسیب‌های اجتماعی در بخش شهری و یا در کل کشور ناشی از یک ساختار بسیار غلط و ناشی از گروه‌های ذی‌نفع و رانت خوار است که متاسفانه بر اقتصاد، فرهنگ و جامعه چنبره زده اند. اگر نتوانیم مشت این افراد را باز کنیم و این فسادی که این‌ها ایجاد کرده‌اند را از بین ببریم، آنوقت می‌بینیم مسائلی ایجاد می‌شود که عواقب آن در جامعه قابل حل نیست. این افراد، ارتباطات بسیار وسیعی در حوزه‌های صادرات، واردات، ارتباط زنجیره‌ای با کاسبان تحریم در حوزه سیاست خارجی، در ارتباط با قاچاق (واردات و صادرات) پولشویی دارند.

وی در ادامه افزود: دوستانی که الان اینجا نشستند و به عنوان رقیب من هستند، تقریباً همین حرف‌ها را می‌زنند. یعنی تقویت وضع موجود.  باید شفاف باشیم و مردم بدانند چه خبر است. در مقابل من جریانی قرار دارد که می‌گویند می‌خواهیم کاخ سفید را حسینیه بکنیم. افرادی که الان در جلسه هستند، این‌ها را مطرح می‌کنند. دنیا را نمی‌شناسند. به سفارت عربستان حمله می کنند. ارزش پول را به هم می‌زنند. چه کسی پشت این ها است. فکر می‌کنم همه این‌ها یک زنجیره است. اگر کشور هم بتواند این زنجیره را قطع کند، سوال شما قابل حل است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: ظرف دو سال گذشته ۷۵ میلیارد دلار از درآمد ارزی کشور کاهش پیدا کرده است و این یعنی هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان! ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان از درآمد کشور رفته است. افرادی که بر اقتصاد کشور چنبره زده‌اند، چون از این طریق سود می‌برند، سالی ۲۰ درصد هزینه معاملاتی ما را بالا برده‌اند. با ۲۰ درصد از ۸۰ میلیارد حجم تجارت خارجی پارسال ما و یا ۸۰ میلیارد دلار سال گذشته‌اش که می‌شود ۱۶ میلیارد دلار، می‌توان چند کشور را اداره کرد. ما آن را از دست می‌دهیم و بعد می‌گوییم چرا توسعه ایجاد نمی‌شود؟ چرا فقر ایجاد می‌شود؟ من آمده ام که این روند را در کشور عوض می کنم.

بخش دوم نیمه دوم مناظره | من جزو فرماندهان خنثی‌سازی تحریم‌ها بودم

“همتی” بیان کرد: یکی از مسائل مهم ما خانواده است. در شعار انتخاباتی هم گفتم، هدف من تعامل از خانه تا جهان است. نمی‌خواهم به صورت شعاری با مسائل اجتماعی برخورد کنم. مشکلی که الان در خانواده‌های ما ایجاد شده، یک نوع گسستگی فرهنگی است. الان بچه های دهه هفتاد، هشتاد و نود آنگونه که ما فکر می‌کنیم و یا اصرار می کنیم زندگی کنند را قبول ندارند. باید در خانه خود را آماده کنیم و بتوانیم یک رابطه متقابل داشته باشیم. باید با هم تفاهم کنیم و با هم گفتگو کنیم. همین مشکل در جامعه نیز وجود دارد. در مورد شرایطی که آقای قاضی‌زاده فرمودند؛ شما ۵ نفر یک تفکر دارید و می خواهید با جوان‌ها اینگونه برخورد شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: جوانان آزادی اجتماعی را می‌خواهند و برای همین می‌خواهند از کشور بروند. این را همه می دانند. من نمی‌خواهم چیزی را کتمان ‌کنم. جوانان ما بخاطر مسائل اقتصادی نمی‌توانند ازدواج کنند. مشکلات اقتصادی که آقای رئیسی می‌فرمایند می‌توانیم حل کنیم. من خودم جزو فرماندهان خنثی‌سازی تحریم‌ها بودم. در مورد نکته‌ای که آقای مهرعلیزاده اشاره کردند، در این دو و سه روز، به من تذکر دادند که چرا شما گفتید به دختر خانم‌ها پیامک ندهند. چرا حجابشان را رعایت کرده و یا نکرده‌اند. ما باید قانونی بنویسیم و این ها را ممنوع کنیم. این نحوه برخورد گشت ارشاد را ممنوع کنیم. ما زندگی می‌کنیم.

وی ادامه داد: تعارض منافع، کشور را فرا گرفته است لذا آن روستایی به وزیر جهاد خوب گفت؛ گفت به خودتان و دولتتان مربوط است. من در کابینه حداقل ۵ زن خواهم داشت و تبعیض جنسیتی در محیط کار و درآمد آن‌ها را لغو خواهم کرد.

بخش جمع‌بندی مناظره |  ما چه حقی داریم برای جامعه تصمیم بگیریم؟

وی بیان کرد: دوستانی که می‌گویند ما کجا مخالف هستیم؛ عملکردشان مشخص است. نحوه نگاه دوستان به جامعه و صحبت‌های عزیزان معلوم است. من می‌گویم که ما چه حقی داریم برای جامعه اینگونه تصمیم بگیریم؟ به جامعه بگوییم، اینگونه رفتار بکن، این گونه حرکت کن، چگونه راه برو، چگونه زندگی بکن! بگذارید مردم زندگی خود را بکنند. دوستان از جوانان می‌گویند! شما کدام جوان‌ها را می‌گویید؟ ۶۰ درصد همان جوان‌ها گفته اند که رای نمی‌دهیم. شما راجع به ۴۰ درصد صحبت می‌کنید. در برنامه‌های خود موسیقی می‌گذارند اما رپ را ممنوع می‌کنند. نوجوانان ما رفته اند به سمت موسیقی پاپ کره‌ای. اما هنوز رپ خود را زیر زمینی می کنند. اینها را باید جواب بدهیم. مگر نباید رئیس‌جمهور این مسائل را پیگیری کند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: از این رو باید از نظراتشان دفاع کنند و باید نظرشان را صریحا بگویند به جوانان بگویند. باید بگویند نظر ما این است. این را قبول داریم یا نداریم. چرا باید کلهر، علیزاده و شجریان را نادیده بگیریم، اما وقتی انتخابات می‌شود تمام موسیقی های پاپ را در برنامه‌های تبلیغاتی خود بگذاریم. با هنرپیشه ها و خواننده ها عکس می‌گیریم. باید بگویند این‌ها را تایید می‌کنید و خیال مردم را راحت کنیم و یا اینکه بگویید ‌نظرمان همین است.

من همه چیز را با اقتصاد حل خواهم کرد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من قرار است راجع به اقتصاد صحبت کنم. من همه چیز را با اقتصاد حل خواهم کرد. اقتصاد نیاز به اصلاحات دارد. اصلاحات اقتصادی از تعارض منافع آغاز می‌شود. تا نتوانیم تعارض منافع این گروه‌ها را در کشور حل کنیم، اقتصاد کشور سامان نمی‌گیرد. ۵۰ درصد مالیات نمی دهند. چرا مالیات نمی دهند، زیرا همین ها هستند. در اقتصاد دلالی می‌کنند، در خارج از کشور کاسبی می‌کنند. در هنر و اجتماع هیولا می‌سازند. پول‌های کثیف را رد و بدل می کنند.

وی اضافه کرد: من می‌گویم رئیس‌جمهور باید شفاف سازی کند و جلوی این فسادها را بگیرد. دوستان می‌گویند ما کی ‌گفتیم می‌خواهیم کاخ سفید را حسینیه بکنیم. شما ترک سوار این آقایون بوده اید و بر سرشان بوسه می‌زنید. آقای رئیسی همه ما را شورای نگهبان تایید کرده است. شما در همین‌جا به من توهین می‌کنید. وقتی شما جلوی مردم به من می‌گویید کارمند، مردم این را درک می‌کنند. سابقه من نسبت به شما کمتر نیست. ۴۰ سال است که من در مسئولیت‌های مهم خدمت کردم. آقای مهرعلیزاده خدمت کرده‌اند. مگر ما چیکار کردیم که شما فکر می‌کنید ما کارمند شما هستیم.

“همتی” بیان کرد: مردم عزیز! ما می‌خواهیم روش را عوض کنیم. خواهش می کنم به صحنه بیایید. من قبلا هم گفته‌ام ما هر یک نفر باید به ۱۰ نفر زنگ بزنیم، باید پیگیری بکنیم که همه به صحنه بیایند، باید بیایند و رای بدهند. خواهش من این است که این مسائل را در جامعه جدی بگیرید. من مطمئن هستم مردم عزیز سرنوشت خودشان را تعیین می‌کنند. نباید این فرصت را از دست بدهیم. نباید بگذاریم قطار توسعه رد شود باید به قطار توسعه برسیم ان‌شالله.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه