سؤالی که از سوی موافقان سد لاسک بی پاسخ ماند

نشست “بررسی آثار اجتماعی و اقتصادی سد لاسک” با اظهارات کارشناسان پیرامون آسیب ها و ابهامات این طرح برگزار شد.

سؤالی که از سوی موافقان سد لاسک بی پاسخ ماند

به گزارش ۸دی، نشست “بررسی آثار اجتماعی و اقتصادی سد لاسک” پیش از ظهر امروز شنبه ۲۱ اردیبشهت در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد.

علیرضا مولایی، نماینده آب منطقه ای در این نشست با بیان اینکه رودخانه هایی که آب را به سمت تالاب می برند در تابستان کم هستند و آب دریا نیز پیشروی می کند، اظهار کرد: ۷۷ میلیون مترمکعب آب در زمستان می‌گیریم و در تابستان رها می‌کنیم در واقع در زمستان برای جلوگیری از سیلاب‌ها گرفته می‌شود و در تابستان برای رفع خشکی آن رها می‌شود، اگر بتوانیم از آب تابستان تالاب استفاده نکنیم ۲ اتفاق رخ می‌دهد ۱؛ در زمستان سیلاب ها را کنترل می کنیم ۲ در تابستان به جای استفاده از آب تالاب از ذخایر زمستانی خود استفاده می کنیم.

زهرا جنسی فعال محیط زیست در ارتباط با این موضوع گفت: شما متولیان امر چند بار در طول تابستان به دفتر مسئول مدیرعامل آبیاری زهکشی رفته اید؟ چند کشاورز چکمه به پا دیده‌اید که آب ندارند؟ در شرایطی که معیشت مردم از طریق کشاورزی در خطر است چطور می توان آب را به جای کشاورزان به تالاب انزلی داد؟

علی محدث طراح سد لاسک با بیان اینکه با احداث این سد به ۶ هزار هکتار زمین پایین‌دست آب مطمئن می دهیم که به ازای هر سال برداشت داشته باشند ابراز کرد: اکنون این ۶هکتار زمین به ازای هر سه سال یک سال برداشت می کنند.

مولایی، نیز با تاکید بر اثر مثبت این سد و ضریب اطمینان ۹۵درصدی به کشاورزان، افزود: ۲۹۴ میلیون متر مکعب کمبود آب در حوزه تالاب داریم که با این طرح ۷۷ میلیون مترمکعب آن جبران می شود هرچند که باید با صرفه جویی به فکر به باقیمانده این نیز باشیم.

 

** سوالی که از سوی موافقان سد لاسک بی پاسخ ماند

در ادامه سوالی که توسط یکی از حضار مطرح شد مبنی بر تضمین موافقان سد لاسک در بی خطر بودن آن برای گیلان از طرف موافقان سد بی پاسخ ماند.

علیرضا مولایی نماینده آب منطقه ای از کلمه حدس میزنم برای بومی بودن و غیر بومی بودن مردم لاسک استفاده کرد که سوژه یکی از حاضرین در جلسه شد و این سوال که چطور میتوان بدون برنامه ریزی چنین پروژه‌ای را افتتاح کرد؟ آیا با حدس و گمان می توان این راه را رفت؟ مطرح شد.

مولایی گفت: از زمان تحقیق تا شروع یک پروژه فاصله زیادی است در این فاصله افرادی جایگزین یکدیگر می شود و در نتیجه اطلاعات نسبت به ابتدای پروژه تغییر می‌کند.

 

** عضو شورای لاسک: چراغ خاموش کلنگ می زنند و می گویند در اتاق ما به روی شما باز است

ابراهیم اسداللهی عضو شورای روستای لاسک در ادایمه این نشست با بیان اینکه دوست داشتم نماینده شهرستان هم در این جلسات حضور می یافت، گفت: ۶ ماه است که التماس می کنم با مردم حرف بزنید اما نمی زنید، ۲۴ سال امکانات آموزشی ما را گرفتید دانش آموزان ما را آواره کرده اید، با چاه های متعدد آب‌های سفره‌های زیرزمینی را نابود کردید اما حتی آب هم به مردم ندادید! چراغ خاموش کلنگ زدید و می‌گویید در اتاق ما به روی شما باز است اما ما که هیچ وقت ندیدیم!

جنسی فعال محیط زیست در ادامه سخنان عضو شورای لاسک گفت: اسداللهی ها ذی نفعان این منطقه هستند اما موافقان احداث سد می گویند چرا حرف می زنید او باید حرف بزند چون ذی نفع مردمان و از اهالی مردم لاسک است.

وی در ادامه تصریح کرد: در تمام سخنان مجری طرح لاسک با اعداد و ارقام روبه‌رو می‌شویم گویی که زبان منطق زبان عدد و رقم است، عدد و رقم بسیار کارایی دارد ولی باور کنید علم فقط ریاضی نیست؛ نمی‌توانید ضرر و زیان سد مصاحبه کنید و بگویید به این دلایل سد را می‌زنیم و شما مردم حرف نزنید چون نمی فهمید و تشکل ها هم سکوت کنند چون احساسی عمل می کنند.

 

در این نشست معاون پیشگیری از جرائم دادگستری گیلان و کارشناسان محیط زیست نیز به بیان نظرات خود پیرامون ابهامات وآسیب شناشی احداث این سد پرداختند. «از اینجا و اینجا بخوانید».

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه