مرحله سوم تست های ماهواره «پیام» با موفقیت انجام شد

یک مقام مسئول در سازمان فضایی ایران از انجام موفقیت آمیز سومین مرحله تست ماهواره «پیام» خبر داد و گفت: ماهواره پارس ۱ (سها) پیشرفت مناسبی داشته و در حال ورود به پروژه پارس ۲ هستیم.

مرحله سوم تست های ماهواره «پیام» با موفقیت انجام شد

به گزارش ۸دی، علی صادقی نائینی سرپرست معاونت توسعه کاربرد و خدمات فضایی ایران با اشاره به اینکه فناوری فضایی در ۴ بخش، ماهواره های مخابراتی، ناوبری، سنجش از دور و نجوم و اکتشافات فضایی شناخته می شوند، گفت: ماهواره های مخابراتی وظیفه انتقال داده و ارسال و پخش تلویزیونی را بر عهده دارند هم اکنون در حدود ۱۵ هزار ترمینال ماهواره ای VSAT (برای انتقال داده از طریق ماهواره) در کشور وجود دارد که کاربران عمده این شبکه، بانک ها (شبکه شتاب)، شبکه سوخت و شبکه ارتباطات روستایی است.

وی با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ روستا در کشور از شبکه ارتباطات ماهواره ای استفاده می کنند ادامه داد: شبکه سوخت (پمپ بنزین های کشور) از دیگر کاربران مهم ارتباطات ماهواره ای در کشور هستند. درهمین حال ارتباطات سکوهای نفتی داخل خلیج فارس و ایستگاه های لرزه نگاری به وسیله ارتباطات ماهواره ای تامین می شود.

صادقی نائینی افزود: به همین منظور سازمان فضایی ایران از سال۹۰ با در اختیار قرار گرفتن ماهواره مخابراتی «ایران ست ۲۱ » تلاش کرد تا بخشی از نیازهای مهم کشور در حوزه مخابرات ماهواره ای را تامین کند و در حال حاضر از طریق این ماهواره بیش از ۳۰ درصد ارتباطات ماهواره ای کشور پوشش داده می شود.

سرپرست معاونت توسعه کاربرد و خدمات فضایی سازمان فضایی ایران درباره فرایند ساخت ماهواره سنجشی شامل، طراحی، ساخت، پرتاب، کنترل و دریافت تصاویر ماهواره ای و در نهایت پردازش و توسعه کاربرد آن که به طور کامل به صورت بومی در کشور انجام می شود، به ساخت ماهواره های دوستی دانشگاه شریف، پیام امیرکبیر و ظفر دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و گفت: دوربین های اپتیک ماهواره دوستی شریف بسیار قوی و با وضوح بالا است که قدرت تشخیص مکانی حدود ۲۰ متر را دارد.

وی به انجام تست ماهواره پیام امیرکبیر و ایستگاه های زمینی آن در چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: این ماهواره برای سومین مرحله تست های خود به پژوهشگاه فضایی منتقل و تست های سیستمی این ماهواره در چندین نوبت انجام شد. تاکنون نیز مشکلی ایجاد نشده و تا چند روز آینده این مرحله از تست ماهواره نیز به اتمام می رسد، البته آزمایش ماهواره ها در چندین نوبت تکرار می شود.

صادقی نائینی از قرار گرفتن ماهواره های بومی سنجشی در کنار ماهواره های غیر بومی به عنوان ظرفیت جدید یاد کرد و افزود: با این کار امکان توسعه و بهبود سامانه های خود را به دست می آوریم، به طور مثال ما در مورد آتش سوزی هورالعظیم اطلاعات را هر ۵ روز یکبار از طریق ماهواره های ناسا و آژانس فضایی اروپا دریافت و تحلیل می کردیم، در صورتی که با در مدار قرار گرفتن ماهواره های بومی مانند پیام و ظفر شاهد بهبود نتایج حاصل از سامانه های کاربردی خواهیم بود.

سرپرست معاونت کاربرد و خدمات فضایی ، درباره برنامه های آینده سازمان فضایی ایران در حوزه ماهواره های سنجشی نیز افزود: در این بخش، نسلی از ماهواره ها با عنوان ماهواره های سنجش از دور «پارس» طراحی شده است که در کنار ایستگاه های زمینی و مراکز پردازش و نیز سامانه های کاربردی تشکیل زیست بوم «پارس» را می دهند و در این زیست بوم بالغ بر ۲۶ سامانه کاربردی از پایش حوادث غیر مترقبه تا حوزه کشاورزی و منابع طبیعی دیده شده است.

وی، گفت: در زیست بوم پارس ساخت ماهواره های پارس ۱ تا ۵ تا افق ۱۴۰۴ برنامه ریزی شده است که ماهواره پارس ۱ یا «سها» در پژوهشگاه فضایی پیشرفت مناسبی داشته و در حال ورود به پروژه پارس ۲ هستیم.

صادقی نائینی، با اشاره به ساخت ماهواره مخابراتی به عنوان بخش دیگر از برنامه های سازمان فضایی ایران، افزود: ساخت ماهواره های ناهید ۱ و ۲ به عنوان گام هایی برای رسیدن به ماهواره «ایران ست۱» طراحی شده که پیشرفت خوبی نیز در این حوزه داشته ایم.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه