مجید انصاری: باید اسلام رحمانی را از ایران به کشورهای منطقه صادر کنیم/ رهبر انقلاب: تعبیر اسلام رحمانی جزو معارفِ من‌درآوردیِ خودساخته برای ترویج لیبرالیسم است/ خدا هم رحمان است هم اشد المعاقبین

رهبر انقلاب: اگر منظور از اسلام رحمانی این است که ما به همه‌ی موجودات عالم با چشم رحمت نگاه کنیم، با چشم مودّت نگاه کنیم، این هم درست نیست.

مجید انصاری: باید اسلام رحمانی را از ایران به کشورهای منطقه صادر کنیم/ رهبر انقلاب: تعبیر اسلام رحمانی جزو معارفِ من‌درآوردیِ خودساخته برای ترویج لیبرالیسم است/ خدا هم رحمان است هم اشد المعاقبین

به گزارش ۸دی،گفتمان لیبرالی دولت یازدهم و رییس آن در عرصه های مختلف تا کنون نمود آشکاری داشته است و در هر یک از مباحث سیاسی، سیاست خارجی، اقتصادی، فرهنگی و … می توان ردپای آشکار لیبرالیسم را در مواضع و بسیاری از عملکردهای دولت یازدهم مشاهده کرد.

همین مساله نیز باعث شده تا علیرغم بسیاری از شعارهای عنوان شده از سوی مقامات ارشد دولتی، در عمل تعارض دولت یازدهم با بسیاری از اصول و مبانی انقلاب آشکار شود و تکرار کلید واژه «اسلام رحمانی» یکی از همین موارد است.

در همین رابطه پس از آنکه تاکنون چندین بار رییس جمهور از این تعبیر به ظاهر زیبا ولی پوچ استفاده کرد و همین مساله باعث شد تا رهبر معظم انقلاب در ماه رمضان سال جاری به طور مفصل در این باره صحبت کنند، این بار مجید انصاری عضو مجمع روحانیون مبارز و معاون رییس جمهور در گفتگو با روزنامه اعتماد به تکرار این کلیدواژه پرداخت و توجیهاتی را نیز برای آن بیان کرد.

انصاری در این باره گفت: «امروز و در شرایطی که منطقه ما درگیر ناامنی و خشونت است، جمهوری اسلامی ایران باید به عنوان مدار و محور کانون امنیت، آنچه از کشور صادر می‌شود پیام صلح، برادری، عقلانیت و اسلام رحمانی باشد تا هم بتواند شر گروه‌های دست‌نشانده استکبار مثل داعش و امثال آن را از کشورهای اسلامی دور کند و هم زمینه همبستگی امت اسلامی را بیشتر فراهم کند.»

این سخنان در حالی از سوی انصاری به بهانه مقابله با داعش و معرفی اسلام رحمانی معرفی شده است که رهبر معظم انقلاب در این باره در تیرماه سال جاری فرمودند:

«گاهی یک شعارهایی داده میشود، شعارهای به‌ظاهر اسلامی که باطناً اسلامی نیست؛ از جمله‌ی چیزهایی که اخیراً خیلی رایج شده و انسان می‌شنود در نوشته‌ها و در گفته‌ها، «اسلام رحمانی» [است]؛ خب، کلمه‌ی قشنگی است، هم اسلامش قشنگ است، هم رحمانی‌اش قشنگ است؛ امّا یعنی چه؟ تعریف اسلام رحمانی چیست؟ خب، خدای متعال، هم رحمان و رحیم است، هم «اشدّالمعاقبین» است؛ هم دارای بهشت است، هم دارای جهنّم است. خدای متعال، مؤمنین و غیر مؤمنین را یک‌جور به حساب نیاورده؛ اَفَمَن کانَ مُؤمِنًا کَمَن کانَ فاسِقًا لا یَستَوون. اسلام رحمانی که گفته میشود، قضاوتش در مورد مؤمن، در مورد غیر مؤمن، در مورد کافر، در مورد دشمن، در مورد کافرِ غیر دشمن چیست؟ همین‌طور پرتاب کردن یک کلمه بدون عمق‌یابی، کاری است غلط و احیاناً گمراه‌کننده.»

مقام معظم رهبری در ادامه فرمودند:

«بعضی‌ها که در حرفها و نوشتجات و اظهارات این تعبیر اسلام رحمانی را به کار میبرند، انسان مشاهده میکند و خوب احساس میکند که این اسلام رحمانی یک کلیدواژه‌ای است برای معارف نشئت‌گرفته‌ی از لیبرالیسم، یعنی آن چیزی که در غرب به آن لیبرالیسم گفته میشود. البتّه تعبیر لیبرالیسم و عنوان لیبرالیسم برای تمدّن غربی و فرهنگ غربی و ایدئولوژی غربی هم تعبیر غلطی است؛ چون واقعاً آنها نه لیبرالند، نه اعتقاد به لیبرالیسم به معنای واقعی کلمه دارند؛ ولی خب حالا یک اصطلاحی است لیبرالیسم. اگر اسلام رحمانی اشاره‌ی به این است، این، نه اسلام است، نه رحمانی است؛ مطلقا. تفکّر لیبرالیستی از تفکّر اروپای قرن هجدهم و نوزدهم -یعنی زیربنای فکری اومانیستی که نفی معنویّت و خدا و مانند اینها است- سرچشمه میگیرد.»

رهبر انقلاب در نهایت با بیان جمع خود نسبت به تعبیر اسلام رحمانی فرمودند:

«اگر منظور از اسلام رحمانی این است که ما به همه‌ی موجودات عالم با چشم رحمت نگاه کنیم، با چشم مودّت نگاه کنیم، این هم درست نیست؛ این هم خلاف قرآن است. صریح قرآن، ناطق برخلاف این حرف است. بله، محبّت و مودّت و مَعدِلت را مخصوص مسلمانها نمیداند؛ میگوید شما که توانایی دارید، نسبت به غیر مسلمان هم بایستی با مودّت و مَعدِلت رفتار کنید، به شرطی که با شما دشمنی نکرده باشند و دشمنی نخواهند بکنند… اگر معنای اسلام رحمانی این است که ما با دشمنانی که علیه اسلام، علیه ایران، علیه ملّت ایران، علیه پیشرفت ایران دارند تلاش میکنند و از هیچ کوششی فروگذار نمیکنند، بایستی با چهره‌ی محبّت‌آمیز، با دل صاف و پاک برخورد کنیم، نه، این اسلام نیست. این‌جور معارفِ من‌درآوردیِ خودساخته را من توصیه نمیکنم، امّا به معارف واقعی اسلامی توصیه میکنم.»

لازم به ذکر است تعارضهای بنیادین دولت یازدهم با بسیاری از مبانی انقلاب اسلامی به خاطر گفتمان لیبرال دولت یازدهم در عرصه های مختلف دیگر نیز نمودهای آَشکاری داشته است که در گزارش های آینده به آن پرداخته خواهد شد.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه