"پرواز همای" در گفتگو با ۸دی مطرح کرد:

قدرت اثرگذاری موسیقی بومی و محلی گیلان بالا است/ تخصص “راغب” در تولید سرودهای حماسی/ کار حرفه ای جایگاهش را پیدا می کند

“پرواز همای” با بیان اینکه قدرت اثرگذاری موسیقی گیلانی بسیار زیاد است، گفت: ما در عرصه موسیقی، چهره های گیلانی زیاد داریم اما کمتر به موسیقی بومی و محلی پرداخته اند.

قدرت اثرگذاری موسیقی بومی و محلی گیلان بالا است/ تخصص “راغب” در تولید سرودهای حماسی/ کار حرفه ای جایگاهش را پیدا می کند

“پرواز همای” خواننده گیلانی موسیقی سنتی در گفتگو با خبرنگار ۸دی، اظهار کرد: معتقدم موسیقی گیلان ناشناخته نیست اما اساتیدی که از موسیقی گیلان بیرون می روند بیشتر گرایش به موسیقی ملی پیدا می کنند تا موسیقی محلی؛ خب می دانید که امثال استاد “فریدون پورضا” خیلی کم هستند که فقط موسیقی محلی و گیلانی کار کرده باشند یا مثلا استاد “ناصر مسعودی” اول در رادیو و… به صورت فارسی اجرا داشت و بعد به سمت موسیقی سنتی گرایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه کسی مانند استاد “فریدون پورضا” که فقط موسیقی محلی گیلکی کار کرده باشد تنهاست و دیگران وقت زیادی در این زمینه نگذاشته اند گفت: در موسیقی تالشی ما الان آقای”هادی حمیدی” را داریم و پیش تر هم مرحوم “قسمت خانی” را در این زمینه فعالیت داشت.

پرواز همای با بیان اینکه اصولا کسانی که در موسیقی فارسی فعالیت دارند وقتی به شهرت برسند موسیقی بومی هم کار کنند، باعث ترویج موسیقی محلی می شوند افزود: مثلا گروه “کامکارها” که هم موسیقی فارسی و هم کردی کار می کنند و این امر باعث معرفی و شهرت موسیقی کردی شده است از طرفی آقایان شهرام‌ناظری، خالقی، رزاقی و یوسف زمانی، کیهان کلهر و.. از چهره های شناخته شده موسیقی کردی هستند و این چهره ها به معرفی موسیقی کردی بسیار کمک کرده اند.

خواننده موسیقی سنتی ایران، افزود: ما در عرصه موسیقی، چهره های گیلانی زیاد داریم اما کمتر به موسیقی بومی و محلی پرداخته اند و برخلاف موسیقی، گیلانی ها در سینما موفقیت های زیادی را کسب کرده اند.

قدرت اثرگذاری موسیقی گیلانی بالا است

وی قدرت اثرگذاری موسیقی گیلانی را بسیار زیاد توصیف کرد و گفت: مثلا بعد از پخش سریال “پس از باران” می بینیم خیلی ها عاشق موسیقی گیلانی می شوند یا همین اواخر یکی از کارهای محلی بازخورد خیلی خوبی داشت، پس اثرگذاری موسیقی گیلانی زیاد است اما چهره های شاخصی که آن را عرضه کنند، کم داشته ایم که این شرط مهمی است.

این چهره سرشناس موسیقی ایران عنوان کرد: من هم در این سال ها با تمام وجودم سعی کردم به زبان گیلکی و تالش برنامه اجرا کنم اما خب به تنهایی هم نمی شود کاری کرد.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار۸دی مبنی بر استقبال مردم از موسیقی بومی و محلی، گفت: می توان گفت موسیقی همواره برای مردم یک پناهگاه اجتماعی بوده، آن ها از مشکلات و مسائلی که با آن درگیرند به موسیقی پناه می برند و از موسیقی استقبال کرده و برای آن ارزش قائل اند.

پرواز همای در ادامه در پاسخ به خبرنگار ۸دی در رابطه با فعالیت های استاد “احمدعلی راغب”، اظهار کرد: “احمدعلی راغب” موفق شده بود اکثر آهنگ ها و سرودهای حماسی در سال های ابتدای انقلاب و جنگ را بسازد و تخصص ویژه ای در ساخت سرود داشت.

وی افزود: ما در شرایط انقلاب و جنگ بودیم و تلویزیون هم به خوراک نیاز داشت که آقای “احمدعلی راغب” در این زمینه تخصص داشتند و خیلی آهنگ هم ساخته اند که شاید ۱۴. ۱۵کار ایشان بیشتر معرفی شده باشد.

کار حرفه ای جایگاهش را پیدا می کند

این چهره سرشناس موسیقی در ادامه در پاسخ به این سؤال که آیا چهره شدن نیاز به حمایت های خاصی دارد، گفت: من خیلی اعتقاد ندارم سیستم باید کسی را محبوب و معرفی کند؛ آنچه محبوبیت و معروفیت می آورد نوع کار و تراز کار است.

وی با بیان اینکه کار اگر قوی و  عالی باشد جایگاهش را در بین مردم که خواستگاه اصلی موسیقی هست پیدا می کند، ادامه داد: بنده بدون هیچ کمکی به “همای” تبدیل شدم و کسی از من حمایت نکرده؛ انسان باید این قدرت را داشته باشد که جایگاهش را پیدا کند؛ کار باید قوی باشد تا طرفدار پیدا کند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه