کنکور هم سیاسی‌بازی شد/ ماجرای کَل کَل وزارت علوم با نمایندگان مجلس!

اظهار نظرات ضد و نقیض مسئولان برای برگزاری کنکور‌های سراسری این داستان را به یکی از دغدغه‌های بزرگ کشور آن هم در روز‌های بحرانی مدیریت کرونا تبدیل کرده است.

کنکور هم سیاسی‌بازی شد/ ماجرای کَل کَل وزارت علوم با نمایندگان مجلس!
به گزارش ۸دی،همین چند روز گذشته بود که گزارشی از نظرات ضد و نقیض مسئولان درباره برگزاری کنکور‌های سراسری از جمله آزمون دکتری ۹۹ منتشر کردیم و در آن به اظهار نظراتی پرداختیم که هر کدام از مسئولان بنا به سلیقه و دیدگاه خود، خارج از نظرات ستاد ملی مبارزه با کرونا که مرجع اصلی تصمیم‌گیری بود، ارائه می‌کردند.
با وجود تمام شدن رویداد بزرگی مثل کنکور دکتری در این روز‌های بحرانی کرونا، اما هنوز جنجال بین مسئولان و اعتراضات آن‌ها به تصمیمات یکدیگر تمامی ندارد و همچنان عده‌ای از مسئولان با طرح عبارت کلیدی «اولویت سلامت داوطلبان است» خواستار به تعویق انداختن یا لغو برگزاری کنکور‌ها در چنین شرایطی هستند. البته بازیگردانان اصلی این جنجال مجلسی‌ها هستند.
درواقع پس از برگزاری کنکور دکتری دیده‌ها و شنیده‌ها حاکی از آن بود که برخی از حوزه‌های امتحانی آنطور که باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی نگرفته بودند و حتی در مواردی تقلب بی‌شمار داوطلبان به چشم می‌خورد. البته در این خصوص سازمان سنجش آموزش کشور تعداد اینگونه حوزه‌های امتحانی را محدود دانست و اعلام کرد به این حوزه‌ها تذکرات لازم داده خواهد شد تا برای برگزاری آزمون‌های بعدی شرایط گذشته را اصلاح کنند.
چنین صحبتی مسئولان را راضی نکرد و با وجود آنکه وزارت بهداشت در این باره به سازمان سنجش نمره قبولی داده و نظرسنجی‌ها حاکی از رضایت ۸۵ درصدی داوطلبان شرکت‌کننده از نحوه برگزاری کنکور دکتری است، اما همچنان مسئولانی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات، موافق برگزاری کنکور‌های سراسری در روز‌های پیش‌رو نیستند و مدام در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام می‌کنند که در صورت عدم رعایت صحیح و دقیق پروتکل‌های بهداشتی اجازه برگزاری آزمون‌ها را نخواهند داد چون گزارش‌های متعددی از عدم رعایت‌ دستورالعمل‌های بهداشتی در کنکور دکتری منتشر شده است و این موارد جز اعلام نظر داوطلبان بلکه از سوی عکاسان رسانه‌های مختلف هم شکار شده است.
چنین صحبتی مسئولان را راضی نکرد و با وجود آنکه وزارت بهداشت در این باره به سازمان سنجش نمره قبولی داده و نظرسنجی‌ها حاکی از رضایت ۸۵ درصدی داوطلبان شرکت‌کننده از نحوه برگزاری کنکور دکتری است، اما همچنان مسئولانی از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به ویژه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات، موافق برگزاری کنکور‌های سراسری در روز‌های پیش‌رو نیستند و مدام در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام می‌کنند که در صورت عدم رعایت صحیح و دقیق پروتکل‌های بهداشتی اجازه برگزاری آزمون‌ها را نخواهند داد چون گزارش‌های متعددی از عدم رعایت‌ دستورالعمل‌های بهداشتی در کنکور دکتری منتشر شده است و این موارد جز اعلام نظر داوطلبان بلکه از سوی عکاسان رسانه‌های مختلف هم شکار شده است.

در همین خصوص علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزارت بهداشت بدون تائید یا عدم تائید این مسئله عنوان کرد: آنچه می‌بینم این است که وزیر بهداشت با دولت و خارج از آن ارتباط خوب و صمیمانه‌ای دارد و وزیربهداشت با هیجان و استرس از پروتکل‌های بهداشتی کوتاه نمی‌آید.

سنجش قادر به برقراری پروتکل‌ها در مراکز آزمون نیست
سلیمی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برگزاری آزمون دکتری، گفت: در برگزاری این آزمون که با جمعیتی به مراتب کمتر برگزار شد، پروتکل‌های بهداشتی زیر سوال رفت و نشان داد که سازمان سنجش قادر به برقراری تمامی پروتکل‌های پنجگانه کرونا در مراکز برگزاری آزمون نیست.
اظهار نظر مسئولان درباره برگزاری کنکور
کنکور برگزار می‌شود / نه کرونا نه استرس!
علی اکبر حقدوست معاون آموزشی وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم توجه به سلامت روان داوطلبان در کنار توجه به سلامت جسم آن‌ها برای برگزاری کنکور‌ها بیان کرد: داوطلب نباید کرونا بگیرد، اما از سوی دیگر هم نباید دچار استرس اضافه شود. این جمله باید قوی و محکم و یکپارچه به جامعه اعلام شود که کنکور برگزار می‌شود و تردید ایجاد نکنیم. اگر شرایط تغییر کرد و قانونگذاران به جمع‌بندی دیگری رسیدند ما گوش به فرمان هستیم.
اظهار نظر مسئولان درباره برگزاری کنکور
مشکلی برای برگزاری کنکور‌ها نداریم
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در برگزاری کنکور‌های آتی ندارند، گفت: گزارش مستندی از تک تک استان‌ها و حوزه‌های برگزاری آزمون دکتری و همچنین نظرخواهی از داوطلبان شرکت کننده توسط سایت سازمان سنجش آموزش کشور اخد شده است. بالای ۸۰ درصد داوطلبان شرکت کننده از برگزاری کنکور دکتری ۹۹ اظهار رضایت کردند و موارد دیگر هم در تجربه سازمان سنجش برای برگزاری آزمون‌های بعدی حتما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پروتکل‌ها در کنکور دکتری رعایت نشد / لزوم تعویق برگزاری کنکور
محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پروتکل‌های دقیق بهداشتی در کنکور دکتری رعایت نشد و بی‌توجهی‌های تأسف‌آوری در برگزاری وجود داشت، گفت: سلامت دانش‌آموزان ما خط قرمز مجلس است و کمیسیون‌های بهداشت و آموزش وظیفه دارند تا اطمینان از رعایت بهترین تصمیم در این خصوص و مطالبات مردم را از مسئولان ذیربط پیگیری کنند. به نظر می‌رسد تعویق برگزاری زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک‌تر شدن هوا که امکان استفاده از به مدت چند ساعت را میسر کند، ضروری باشد
کسانی که درس نخوانده‌اند دنبال تعویق زمان برگزاری کنکور هستند
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه گروهی از داوطلبان که آمادگی برگزاری کنکور را دارند، دولت و وزارت علوم را برای برگزاری تحت فشار قرار می‌دهند تصریح کرد: گروه دوم داوطلبانی هستند که کمتر مطالعه کرده‌اند و دنبال یک فرصتی هستند تا مطالعات خود را بیشتر کنند لذا خواهان تأخیر در برگزاری آزمون سراسری هستند. تمام داوطلبان کنکور همانند فرزندان دولت، وزارت علوم و وزارت بهداشت هستند و در خصوص سلامتی آن‌ها هم نگرانیم و به همین منظور با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی آزمون سراسری برگزار می‌شود.
برخی با بحث کنکور به دنبال جمع کردن فالوور در فضای مجازی هستند
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره تعویق زمان برگزاری کنکور‌ها و پخش شدن برنامه‌های متعددی از این موضوع بیان کرد: کنکور بیشتر تبدیل به یک موضوع جذاب اجتماعی و سیاسی شده است و برخی به اظهار نظر علاقه دارند و برخی هم می‌خواهند فالوور بیشتری را در فضای مجازی جمع کنند، اما بحث مجلس جدا است. نمی‌دانم اگر مجلس تصویب کند که کنکور لغو شود مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا چه می‌شود.
قانون را با استثنا نمی‌بندند / اگر نگران سلامتی خود هستید کنکور ندهید!
مهرداد ویسکرمی، عضو ناظر مجلس در شورای سنجش و پذیرش دانشجو: تاکید کرد: لغو کنکور نشدنی است. داوطلبانی که نگران سلامتی خود هستند بهتر است پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و اگر کسی واقعاً اوضاع و شرایط سختی دارد در کنکور امسال شرکت نکند یا از رشته‌های بدون کنکور که نیاز به رقابت ندارند، استفاده کند یا اینکه یک سال برای سلامتی صبر کند، اما انتظار نداشته باشند کل سیستم یک کشور را تعطیل کنیم. در هیچ کجای دنیا قانون را با استثنا نمی‌بندد و استثنا‌ها همیشه وجود داشته و دارند و کرونا نیز یک استثنا است.
طرح دو فوریتی تعویق کنکور متوقف شد
زهره الهیان نماینده مجلس شورای اسلامی از توقف طرح دو فوریتی تعویق کنکور سراسری و پیگیری موضوع تعویق از طریق ستاد ملی مبارزه با کرونا خبر داد.
بچه‌ها می‌خواهند کنکور دهند
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: جمعیت کل کنکور در کشور به اندازه جمعیت یک روز در ساحل مازندران و گیلان نیست. بچه‌ها می‌خواهند کنکورشان را بدهند، اعصابشان خراب است
تدوین بسته پیشنهادی الزام‌آور مجلسی‌ها برای وزارت علوم
فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس عنوان کرد: باتوجه به عدم اجرای پروتکل‌ها در برخی حوزه‌های برگزاری کنکور دکتری اقداماتی باید از سوی وزارت علوم صورت گیرد تا خیال مردم برای برپایی کنکور‌های آینده راحت شود. اگر ما نخواهیم کنکور را به آینده و فصل پائیز منتقل کنیم بایستی بتوانیم از طریق رعایت پروتکل‌ها و مواد ضدعفونی این نگرانی‌ها را حل کنیم لذا تدوین بسته پیشنهادی الزام‌آور برای وزارت علوم را در دستور کار داریم
جلسه فوق‌العاده رایزنی برای برگزاری کنکور‌های ارشد و سراسری
علیرضا منادی سفیدان رییس کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه یک عده می‌گویند کنکور برگزار نشود و به تعویق بیافتد و در مقابل عده‌ای دیگر بر برگزاری آن اصرار دارند اظهار داشت: موضوع کنکور برای تعدادی از خانواده‌ها و فرزندان آن‌ها به دغدغه‌ای بزرگ تبدیل شده است لذا طبق دستور رییس مجلس جلسه فوق‌العاده‌ای را با حضور نمایندگان مجلس، نمایندگان وزارت بهداشت، علوم و سایر دستگاه‌های ذیربط در بحث برگزاری کنکور خواهیم داشت و برای برگزاری کنکور ارشد و کنکور سراسری رایزنی می‌کنیم.
نباید داوطلبان را دلسرد کرد
روح الله متفکرآزاد نماینده مجلس درباره اینکه آیا امروز مجلس درباره برگزاری کنکور تصمیم‌گیری خواهد کرد یا خیر، گفت: مجلس تا زمانی که مصوبه‌ای نداشته باشد، دولت ملزم به اجرا نیست لذا مذاکرات و مشورت‌های مجلس حکم قانونی به شمار نمی‌آید. البته با توجه به اینکه مجلس از جایگاه مناسبی در تصمیم‌سازی در کشور قرار دارد، ممکن است در نشست امروز کمیسیون آموزش که با حضور وزیر بهداشت، وزیر علوم و مسئولان تصمیم ساز ستاد ملی کرونا برگزار می‌شود، دستگاه‌های اجرایی نظر مجلس را به عنوان مشورت بپذیرند.عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: تا زمانی که رسماً تصمیمی در زمینه کنکور اتخاذ نشده، نباید داوطلبان را از برگزاری دلسرد کرد، ولی شخصاً معتقدم می‌توان پس از پیک کرونا و در دوره‌ای که هوا خنک‌تر است و نیازی به استفاده از کولر نیست، کنکور را برگزار کرد.
درباره زمان برگزاری کنکور‌های سراسری و ارشد امروز تصمیم‌گیری می‌شود
ناگفته نماند که هم‌اکنون جلسه کمیسیون آموزش با حضور وزیر بهداشت، وزیر علوم، وزیر ورزش و رییس سازمان سنجش در محل مجلس شورای اسلامی و با حضور اعضای کمیسیون آموزش مجلس در حال برگزاری بوده و قرار است با بررسی مستندات کنکور دکتری درباره زمان برگزاری کنکور سراسری و ارشد تصمیم‌گیری شود.
به خودتان بیایید..
تصمیم‌گیری برای برگزاری یک رویداد آن هم رویداد بزرگ و حساسی مثل کنکور که جوانان و خانواده‌های زیادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، باید تنها یک مرجع داشته باشد و اعلام نظر قاطعانه در این باره می‌تواند جلوی تمام اظهار نظرات ضد و نقیض را بگیرد البته در شرایط بحرانی این روز‌های کشور که کرونا برنامه‌ریزی‌ها را سخت کرده است، همدلی و اتحاد مسئولان با یکدیگر و از همه مهمتر احترام‌شان به تصمیمات هم می‌تواند دغدغه‌های زیادی را پایان ببخشد، پس بهتراست آقایان مسئول به جای دغدغه و درد، مرهم و به فکر داوطلبان باشند و آنان که اینقدر دم از سلامت جسم و روح داوطلبان می‌زنند بدانند، جنجال‌شان خود تهدیدی برای سلامت داوطلبان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
داوطلب نگران
تعویق ارشد وسراسری منطقی ترین راهکار است با توجه به رعایت نشدن پروتکل ها در آزمون دکتری ،، لطفا شرایط رو در نظر بگیرید جون ما و خانواده هامون بازیچه کشمکش شماها نیست ستاد کرونا به دادمون برسه
در حاشیه