دادستان انزلی علیه “عیسی کلانتری” اعلام جرم کرد

دادستان عمومی و انقلاب بندر انزلی از اعلام جرم علیه عیسی کلانتری (رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون رئیس جمهور) قربانعلی محمدپور (مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان)، فرشید سهیلی (مجری طرح مشهور به بایوجمی در تالاب انزلی) و عبدالرضا کرباسی (ناظر طرح بایوجمی) به اتهام تخریب محیط زیست، تضییع حقوق بیت المال و نشر اکاذیب در خصوص پروژه ای با هدف زیست پالایی تسریع یافته به جهت کاهش عمق لجن و افزایش حجم آبگیری تالاب انزلی مشهور به بایوجمی خبر داد.

دادستان انزلی علیه “عیسی کلانتری” اعلام جرم کرد

به گزارش ۸دی، دادستان عمومی و انقلاب بندر انزلی از اعلام جرم علیه عیسی کلانتری (رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاون رئیس جمهور) قربانعلی محمدپور (مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان)، فرشید سهیلی (مجری طرح مشهور به بایوجمی در تالاب انزلی) و عبدالرضا کرباسی (ناظر طرح بایوجمی) به اتهام تخریب محیط زیست، تضییع حقوق بیت المال و نشر اکاذیب در خصوص پروژه ای با هدف زیست پالایی تسریع یافته به جهت کاهش عمق لجن و افزایش حجم آبگیری تالاب انزلی مشهور به بایوجمی خبر داد.

احیای تالاب با روش زیست پالایی یا همان بایوجمی، برخلاف نام آن یک روش بی‌خطر نیست و استفاده از نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم به همراه کلرید نقره نشان داده که علیرغم ادعای مجری و موافقین، روشی پر خطر و نگران کننده است.

مقالات متعددی در مجلات معتبر علمی دنیا در ارتباط با نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و کلرید نقره و احتمال بروز سرطان و انواع بیماریها منتشر شده است، همچنین نتایج تحقیقات دانشگاهی داخل کشور نیز نشان داده که بین استفاده از نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم و بروز انواع بیماریها و سرطان ارتباط معناداری وجود دارد.

همچنین در مقاله‌ای که سال ٢٠١٩ منتشر شده است، تاثیرات مخرب نانوذرات دی اکسید تیتانیوم بر اسپرم انسان و احتمال بروز اختلال در باروری بررسی و تایید شده است.

شایان ذکر است در جدیدترین تحقیقات صورت گرفته که توسط انتشارات معتبر Frontiers در ماه مه ٢٠١٩ (کمتر از ٢ ماه قبل) منتشر شده است ١۵ تن از محققان دانشگاه سیدنی در مطالعات خود به این نتیجه رسیده‌اند که مواد افزودنی خوراکی «E171» ( کد خوراکی دی اکسید تیتانیوم) که معمولاً به عنوان عامل سفیدکننده در محصولاتی نظیر آدامس و مایونز استفاده می‌شوند می‌توانند منجر به بیماری التهاب روده و سرطان کلورکتال (راست روده) شوند.

در این میان عدم شناخت کافی مجریان طرح از محیط تالاب و چرخه‌های جریانات آبی آن و سست بودن دیواره به اصطلاح ایزوله باعث شد تا پس از اولین بارندگی دیواره‌های محدوده پنجاه هکتاری سرخانکل فرو ریخته و هزاران لیتر از این ماده سمی وارد محیط تالاب انزلی شود.

پناهگاه حیات وحش سرخانکل که یکی از مهمترین بخش‌های تالاب انزلی است، محل اجرای به اصطلاح پایلوت این پروژه بود که با توجه به بررسی‌های انجام شده و نظرات رسمی اساتید معتبر کشور و به استناد دستورالعمل نحوه نظارت و پیگیری حقوق عامه، با ورود سیدرحمن سیدزاده دادستان بندرانزلی دستور توقف اجرای آن به صورت موقت صادر و متعاقبا علیه خاطیان اعلام جرم گردید.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه