جشنواره‌ ای با نوای موسیقی محلی گیلان/ اجراها به دومین شب رسید

استان گیلان یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های فرهنگ موسیقی را دارا است. دکتر امیراشرف آریانپور در کتاب گیلان می نویسد: این گنجینه غنی فرهنگ موسیقی، برخلاف بسیاری از مناطق ایران از وحدت سبک برخوردار نیست.

جشنواره‌ ای با نوای موسیقی محلی گیلان/ اجراها به دومین شب رسید

به گزارش هشت دی،استان گیلان یکی از غنی‌ترین گنجینه‌های فرهنگ موسیقی را دارا است. دکتر امیراشرف آریانپور در کتاب گیلان می نویسد: این گنجینه غنی فرهنگ موسیقی، برخلاف بسیاری از مناطق ایران از وحدت سبک برخوردار نیست. به این معنا که نقاط مختلف گیلان چه از نظر تنوع آوازها و چه از لحاظ خصوصیات ملودی و ریتم از سبک‌های متفاوتی برخوردارند و این تفاوت سبک به ویژه  بین موسیقی مردم توالش با موسیقی محلی مناطق دیلمان و اسپیلی و سایر نواحی گیلان به چشم می خورد.

از روز گذشته شهر رشت و مردم هنر دوست گیلان میزبان برگزاری همزمانی سی و چهارمین موسیقی فجر هستند. جشنواره‌ای که بیشتر رنگ و بوی موسیقی بومی و محلی گیلانی را به خود گرفته و فرصتی مناسب برای اجرای گروه‌های موسیقی این استان شده است.

این جشنواره که با حضور ۱۵ گروه موسیقی از روز گذشته آغاز به کار کرده تا ۱۰ اسفندماه در مجتمع خاتم الانبیا (ص) اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان رشت ادامه دارد و هنردوستان گیلانی در هر روز می توانند شاهد سه اجرا در سانس‌های ۱۸، ۱۹:۳۰ و ۲۱ باشند.

گروه‌ها در ۱۶ نوبت اجرا می کنند

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان  با اشاره به ۱۵ گروه موسیقی، گفت: این گروه ها در ۱۶ نوبت از روز گذشته تا ۱۰ اسفندماه هر روز در سه سانس اجرا می کنند.

سیدامیر مصباح با بیان اینکه به رغم اینکه این جشنواره همزمانی جشنواره موسیقی فجر در استان گیلان همزمان با ۱۵ استان دیگر در کشور است، افزود:. تلاش شده در این جشنواره بیشتر از گروه‌های موسیقی گیلانی برای اجرا بهره‌گیری شود.

وی با اشاره به اینکه در این جشنواره تنها دو گروه موسیقی از تهران به اجرا می پردازنند، گفت: مابقی گروه ها و هنرمندان شناخته شده موسیقی بومی و محلی استان گیلان هستند.

مصباح در ادامه به اجرای گروه های در این جشنواره نیز اشاره و بیان‌کرد: دونوازی کمانچه و دودوک به سرپرستی «حسام اینانلو» و «رضا عسگرزاده»، ارکستر «ما» به سرپرستی «مهرداد فقیری»، دورگ به سرپرستی «بهرام کریمی» و «امیرعاشورپور»، گروه موسیقی نواحی گیل و دیلم به سرپرستی «محمدرضا شاه‌نوری»، جلیل به سرپرستی «جلیل شعاع» و ماخولا تا ششم اسفندماه به اجرامی پردازنند.

وی همچنین ادامه داد: روشنا به سرپرستی «مظفر شفیعی»، فسانه به سرپرستی «محمدعلی خودشناس» و «محمدصالح غلامی دیلمی»، مونهد به سرپرستی «مسعود دلجو»، رسیتال ویولن و گیتار به سرپرستی «نوید شعبان‌زاده» و «الهه اسماعیلی‌فر»، نهفت به سرپرستی «حمید دلیری» و «رامین متبسم»، نواحی آوای مهر به سرپرستی «محمد آفریدون» و ارکستر فیلارمونیک گیلان به سرپرستی «کیوان حبیب‌زاده» و «پدرام فر یوسفی» تا ۱۰ اسفندماه اجرای برنامه  می کنند.

مصباح با بیان اینکه علاقه‌مندان می توانند برای تهیه بلیت اجراها به سایت «هفت ساز» مراجعه کنند، افزود: این جشنواره با همکاری انجمن موسیقی استان گیلان در بخش‌های موسیقی سنتی، نواحی، ردیف دستگاهی و بازسازی ترانه‌های قدیمی گیلان برگزار می‌شود.

معاون هنری و سینمای اداره کل ارشاد گیلان تأکید کرد: این جشنواره فرصتی مناسب برای حضور گروه‌های موسیقی گیلانی فراهم کرده و امیدواریم در آینده بتوانیم با برنامه‌ریزی مناسب چنین جشنواره هایی بیش از گذشته برگزار کنیم.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه