آیا مهمترین اثر باستانی لنگرود فرو میریزد؟ + تصاویر

متاسفانه این پل در کمال بی توجهی مسئولین شهرستان با قدرت هرچه بیشتر دارد نقش گرده را برای شهروندان لنگرود بازی میکند.

آیا مهمترین اثر باستانی لنگرود فرو میریزد؟ + تصاویر

سرویس فرهنگی ۸دی؛

پل خشتی یا خشته پل و به تعبیری خشته پرد، نام پلی ست که قدمت آن به احتمال قوی به دوره صفویه میرسد.

“پل از یک سطح میانی و دو بخش جانبی شیب دار تشکیل شده و طول قسمت اول آن ۱۰/۱۵ متر و دو قسمت جانبی ۱۰ الی ۱۱ متر است . عرض پل در قسمت میانی و بین دو جان پناه ۳۴۵ تا ۳۵۰ سانتیمتر و عرض قسمت جان پناه‌ها هریک ۴۵ و ارتفاع آنها ۳۵ سانتیمتر است . عرض کلی پل ۴۳۰ سانتیمتر است . محل عبور عابر پیاده روی پل را در مرمت‌های اخیر با قلوه سنگ مفروش ساخته اند . پل دارای دهانه با طاق جناقی نسبتاً کند است. دو فرو رفتگی در پیشانی پل و در فاصله بین دو قوس قرار دارد . هر یک از قوس‌ها در سمت بیرونی دارای یک نوار آجرکاری به عرض ۱۲ سانتیمتر است که حالتی تزیینی و برجسته دارند. علاوه بر آن در کنارهٔ قوس‌ها آجر چینی خاصی نیز انجام شده و حاشیه ای به عرض ۶۰ سانتیمتر را به وجود آورده است. پایه میانی قطور پل ۴ متر عرض دارد و دو موج شکن یا سیل برگردان در دو طرف پل برای کاستن از فشار آب در ایام افزایش سطح آب تعبیه شده است. یک دهانه کوچک بین پایه میانی پل و یک طاق نمای جناقی بر بالای آن با عرض ۵۰ سانتیمتر وجود دارد. پل خشتی لنگرود به علت قرارگیری در مرکز شهر و همچنین جنس مواد استفاده شده در ساخت آن، همیشه مورد توجه و اهمیت بوده است.”

coiregcb8mff32ljhrlv

متاسفانه این پل در کمال بی توجهی مسئولین شهرستان با قدرت هرچه بیشتر نقش گرده را برای شهروندان لنگرودی بازی میکند!

این اثر تاریخی که به جرات میتوان از آن به عنوان مهمترین اثر باستانی لنگرود نام برد، همچنان به اصطلاح تنها رابط بین این ور و آن ور رود است. در صورتیکه نباید از این اثر اینقدر کار کشید و با توجه به بارگذاری این سازه که شاید نزدیک به ۴۰۰ سال از ساخت آن میگذرد، نباید عبور و مرور این جمعیت از شهروندان را اینگونه بدوش بکشد، در این صورت باید در آینده ای نزدیک شاهد فروپاشی مهمترین اثر باستانی لنگرود باشیم.

5154_1350667240qX53

اگر بنا نیست که این اثر را ویترین شهر لنگرود کنند و پل دیگری برای عبور و مرور احداث کنند، حداقل میتوانند شاخه ای از مرمت یعنی سازگاری (Adaption) راجع به آنرا اجرا کنند. یعنی: تعدیل و تبدیل یک مکان است به نحوی که برای کاربری به شکل مورد نظر مناسب و هم ساز باشد.

از آن بدتر، استفاده هرچه فاجعه آمیز تر از حاشیه این اثر تاریخی ست،اگر چند سال اخیر به این مکان سفر کرده باشید، حتما پارکینگ حاشیه پل را دیده اید، متاسفانه شهرداری طی یک مناقصه این سایت را جهت پارک ماشین های واگذار میکند.

991

چندی پیش از طریق همین پایگاه، خبری را منتشر کردیم(+) که منطقه ای در آمریکا دیواری را برای چسباندن آدامس در اختیار مردم گذاشته و دیده شده جز مناطق مهم توریستی بشمار رفته و مردم از سراسر آمریکا و بعضا دنیا می آیند و روی دیوار آدامس می چسبانند.از هیچ، همه چیز میسازند.

7660_541

تنها نتیجه ای که از این گزارش می شود گرفت این است که تبدیل یک منطقه به مکان توریستی ربطی به تحریم و جنگ رسانه ای ندارد، ارتباط بسیار بسیار مستقیمی با احساس مسئولیت و مدیریت عزیزان مسئول دارد.

HM-20137277410843891711391964349.4398

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
سعید
از اینکه اینموضوع رو طرح کردید ممنونیم اما اشاره نشد اداره میراث که رئیسش رو آقای[...] آورده چکار کرده در مورد این پل قدیمی!! کاش از همه جوانب اشاره میشد که دستشون رو بشه برای مردم میراث فرهنگی شهر به فکر چیزای دیگست نزدیک انتخاباته شاید با این گزارش [...] یه قول جدیدی بده
در حاشیه