چین موشک «آمریکا زن هسته‌‌ای» را آزمایش کرد/ همه آمریکا در تیررس موشک DF-41

یگ وبگاه تحلیلی به آزمایش موشک قاره پیمای جدید چین با قابلیت هدف گیری همزمان چند منظوره و دسترسی به خاک آمریکا اشاره کرد.

چین موشک «آمریکا زن هسته‌‌ای» را آزمایش کرد/ همه آمریکا در تیررس موشک DF-41

به گزارش ۸دی نیوز به نقل از فارس، چین ۱۷ روز قبل ( ۶ اوت) جدیدترین موشک بین قاره‌ای با دو کلاهک هدایت شونده شبیه سازی شده را آزمایش کرد.

بنوشته هفته نامه ژاپنی «دیپلمات» در تاریخ ۶ اوت سال جاری موشک برد بلند (DF-41 (CSS-X-20 برای چهارمین بار در ۳ سال گذشته آزمایش شد و گفته می شود این موشک قادر به حمل کلاهک های هسته‌ای بوده و البته هنوز مکان پرتاب این موشک نامعین است.

بر اساس این گزارش، چین فن آوری هدف گیری چندگانه یا (multiple independently-targetable reentry vehicles) را به طور غیر مجاز و از طریق تصویب طرح صادرات فن آوری ماهواره‌ای زمان دولت «بیل کلینتون» رییس جمهور وقت آمریکا کسب کرده بود و به همین دلیل شرکت لاکهید مارتین در سال ۲۰۰۰ ،۱۳ میلیون دلار برای این انتقال غیر قانونی فن آوری که چین بعدها آن را به برنامه هدف گیری موشکی چند گانه مبدل کرد، جریمه شد. البته بیشتر جزییات برنامه موشکی DF-41 و قابلیت‌های آن هنوز پر رمز و راز باقی مانده است.

«مارک استوکز» تحلیلگر پیشین پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا در این زمینه گفت: «جزییات بسیار کمی از ویژگی‌های فنی موشک‌های چینی در دسترس است و انتظار می‌رود موشک DF-41 به محض عملیاتی شدن هوشمند ترین موشک بالستیک باشد.»

بنوشته هفته نامه دیپلمات، دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا تخمین می‌زنند که هر موشک DF-41 می‌تواند متجاوز از کلاهک ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلو تنی گرمایی، هسته‌ای حمل کند. این موشک قادر است تمامی خاک آمریکا را هدف گیری نماید . سوخت موشک یاد شده جامد و سامانه پرتاب متحرک و دارای بردی میانگین ۱۲۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ کیلومتر می‌باشد.

«ریسک فیشر» تحلیلگر «مرکز ارزیابی‌های راهبردی» با تایید این که موشک DF-41 در آستانه عملیاتی شدن است، گفت: «موشک DF-41  دارای پرتابگر متحرک با سوخت جامد است و چین با این موشک به طور بالقوه در  آغاز مرحله‌ای جدید از افزایش سریع تعداد کلاهک‌های هسته‌ای قرار گرفته است.»

بنوشته دیپلمات، یک وبگاه دیگر آمریکایی مدعی شد که موشک DF-41 شبیه موشک روسی (R-12 SS-27) بوده و فن آوری این موشک روسی احتمالا از سوی چین خریداری یا به سرقت رفته است.

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه