تغییر ۱۰ رئیس دانشگاه و تعیین تکلیف ریاست ۲۹ دانشگاه/ تاکید فرهادی بر تحول در علوم انسانی

در مدت زمان حضور نجفی در وزارت علوم، تکلیف وضعیت سرپرستی برخی از دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شد و در این بین وضعیت ریاست ۲۹ دانشگاه مشخص شد.

تغییر ۱۰ رئیس دانشگاه و تعیین تکلیف ریاست ۲۹ دانشگاه/ تاکید فرهادی بر تحول در علوم انسانی

به گزارش ۸دی نیوز، محمدعلی نجفی سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز(شنبه) در جلسه معارفه محمد فرهادی در وزارت علوم، با اشاره به عملکرد خود در ۳ ماه اخیر در این وزارتخانه، گفت: نوع رویکردم به برنامه‌های وزارت علوم به گونه‌ای بود که هیچ وقت احساس موقتی بودن نکردم، با این اینکه می‌دانستم مدت زمان کوتاهی در این وزارتخانه هستم.

فرهادی: باید از حاشیه‌ها پرهیز و فضای آرام در دانشگاه‌ها ایجاد کرد

محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در مراسم معارفه‌اش، گفت: تعامل با مراکز مرتبط با وزارت علوم نظیر مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از جمله تاکیدات بنده در وزارت علوم است.

فرهادی با اشاره به برنامه‌ها و اسناد بالادستی مرتبط با آموزش عالی و مسائل مربوط در برنامه‌های جامع کشور در حوزه علم و فناوری، ادامه داد: این اسناد بالادستی بسیار خوب است و معتقدیم با رهنمودهای رهبری و اجرایی کردن آنها در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بسیاری از مسائل و مشکلات موجود در این وزارتخانه برطرف خواهد شد.

وی تربیت نیروی انسانی کارآمد و گسترش مرزهای دانشی که توانایی ثروت‌آفرینی را دارند دو کارکرد اصلی خود در نظام آموزش عالی دانست و گفت: باید تحول در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم و آنها را به سمت کارآفرینی پیش ببریم تا جایی که دانشگاه نسل سوم داشته باشیم، زیرا این دانشگاه‌ها کارآفرینی و ثروت‌آفرین را دنبال می‌کنند.

وزیر علوم در زمینه اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: اقتصاد دانش‌بنیان باید در تمام برنامه‌ها دیده شود و از ظرفیت دانشگاه‌ها در این حوزه بهره گیریم.

فرهادی به برخی از برنامه‌های خود در حوزه مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: مسائل فرهنگی و اعتقادی دانشگاه‌ها مورد توجه است و باید فضای آرام و با نشاطی را در دانشگاه‌ها فراهم کرد تا انگیزه‌هایی که کم است و یا کم شده دوباره به میدان آید و با نشاط، پیشرفت در حوزه آموزش عالی را دنبال کنیم و کارآموزی را تبدیل به کارورزی نماییم.

وی تحول در علوم انسانی و رشته‌های علوم انسانی را از مسائل مورد توجه دانست و تاکید کرد: تحول لازم در این بخش از طریق مراکز رشد باید مورد توجه قرار گیرد و امیدواریم با همراهی و همکاری یکدیگر از پتانسیل علمی موجود در این زمینه در کشور استفاده شود و بتوانیم در دانشگاه‌ها شاهد تحولی عظیم باشیم.

نجفی وزارت علوم را چگونه به فرهادی تحویل داد؟

محمدعلی نجفی در ۲۹ مردادماه سرپرست وزارت علوم، تحقیقات وفناوری شد و اقدامات یک ساله جعفر توفیقی و رضا فرجی‌دانا را در این وزارتخانه ادامه داد.

*تغییر ۱۰ رئیس دانشگاه

تغییر روسای دانشگاه‌ها که پیش از حضور نجفی در وزارت علوم به حدود ۵۶ تغییر رسیده بود، توسط نجفی ادامه یافت و وی در اولین اقدام خود در دهم شهریورماه محمد میرزایی را به عنوان سرپرست دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان و علی تیزرو را به سمت ریاست مرکز آموزش عالی لامرد منصوب کرد.

نجفی در ۱۱ شهریورماه نیز محمدعلی دهقان را به سمت سرپرستی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان منصوب و با رضا رنجبر کریمی خداحافظی کرد.

سرپرست سابق وزارت علوم کار ناتمام فرجی‌دانا را در زمینه ریاست دانشگاه صنعتی شریف پایان داد و ۱۶ شهریورماه فتوحی را جایگزین رضا روستاآزاد در این دانشگاه کرد.

وی ۲ روز بعد از معرفی سرپرست دانشگاه شریف، “خلیل جمشیدی” را به عنوان سرپرست دانشگاه زنجان و محمود نیلی را به سمت سرپرستی دانشگاه صنعتی همدان منصوب کرد و با محسن افشارچی و حسن کی‌پور روسای سابق دانشگاه‌های زنجان و صنعتی همدان خداحافظی کرد.

سرپرست سابق وزارت علوم در این مدت علی‌اصغر بهشتی را به سمت سرپرست دانشگاه مهندسی فناوری‌های نوین قوچان منصوب و با کاظم‌پور بدخشان خداحافظی کرد.

محمدعلی نجفی پس از این در ۱۴ آبان‌ماه عبدالمجید مصلح را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه خلیج‌فارس و در ۲۸ آبان‌ماه بهمن حیاتی را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه ملایرمنصوب کرد.

نجفی در آخرین روز کاری خود نیز به روند تغییرات در دانشگاه‌ها ادامه داد و در ۴ آذرماه با برکناری هادی جباری از ریاست مجتمع آموزش عالی گناباد، حسین نجاری را به عنوان سرپرست جدید مجتمع آموزش عالی گناباد منصوب کرد.

*تعیین تکلیف ریاست ۲۹ دانشگاه

در مدت زمان حضور نجفی در وزارت علوم، تکلیف وضعیت سرپرستی برخی از دانشگاه‌ها در شورای عالی انقلاب فرهنگی مشخص شد و در این بین وضعیت ریاست ۲۹ دانشگاه مشخص شد.

در جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی اعضای این شورا به روسای دانشگاه‌های وزارت علوم از جمله اردکان، تفرش، گلستان، منابع طبیعی گرگان، منابع طبیعی ساری، شاهرود، رامین خوزستان، بیرجند، حکیم سبزواری، صنعتی جندی شاپور،‌ فنی و حرفه‌ای،کاشان، صنعتی شیراز، تربت حیدریه، بناب، دامغان، بوعلی سینا همدان، سمنان،لرستان، هرمزگان، صنعتی شریف، هنر، صنعتی امیرکبیر، دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی، جیرفت، زنجان،کرمانشاه، ولیعصر(عج) رفسنجان رای اعتماد دادند.

*بلاتکلیفی سرپرستان ۴ دانشگاه کشور

با این وجود در طی حضور نجفی در وزارت علوم، تکلیف ریاست دانشگاه‌های بزرگی مانند تهران، پیام‌نور، خوارزمی و اصفهان مشخص نشد و این دانشگاه‌ها با گذشت زمان همچنان با حضور سرپرست اداره می‌شوند.

در بین این دانشگاه‌ها مهلت قانونی ۶ ماهه سرپرستی محمود نیلی احمدآبادی در دانشگاه تهران در آستانه پایان یافتن است و در ۱۹ آذر این مهلت رسما تمام می‌شود. همچنین مدت زمان سرپرستی فراهانی در مسند ریاست دانشگاه پیام‌نور در آستانه یک سالگی است.

اما در این میان وضعیت دانشگاه‌های خوارزمی و اصفهان از سایر دانشگاه‌ها نامناسب‌تر به نظر می‌رسد، زیرا با وجود اینکه بنا به گفته برخی از اعضای شورا سرپرست این دو دانشگاه نتوانسته‌اند رای اعتماد اعضای شورا را کسب کنند، سرپرستان این دو دانشگاه همچنان به کار خود ادامه می‌دهند و این در حالی است که حضور آنها در این دانشگاه‌ها نیز در آستانه یک سالگی است.

*استعفای میلی‌منفرد و سمنانیان/ نجفی قبول نکرد

در دوران سرپرستی نجفی، جعفر میلی‌منفرد معاون آموزشی وزارت علوم و سعید سمنانیان رئیس مرکز هیئت‌های‌امنا و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم استعفا دادند که وی با استعفای آنها موافقت نکرد.

فرهادی با کسب رای اعتماد از مجلس و حضور در وزارت علوم در واقع میراث‌دار وزارتخانه‌ای شد که پیش از وی توفیقی، فرجی‌دانا و نجفی در طی ۱۵ ماه گذشته آن را اداره کردند.

وزارتخانه‌ای که با چالش‌ها و مسائل مختلفی دست و پا زده و بخشی از آنها در انتظار تصمیم‌گیری و تدبیر وزیر جدید علوم است.

باید دید وی برای ادامه حیات این وزاتخانه چه تدابیری را اندیشیده و با این میراث به جا مانده از مدیران قبلی وزارت علوم چه خواهد کرد.

منبع: تسنیم

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه