آل داوود پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی در گفتگو با ۸دی:

شبکه ملی اطلاعات زیرساختی امن، سریع، ارزان و حیاتی/ آمریکا نیز دارای یک شبکه مجزا از اینترنت داخلی است

پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی با بیان اینکه آمریکا، مدیر اینترنت دنیا دارای شبکه ملی اطلاعات است، گفت: آمریکایی ها با وجود اینکه اکثر تولیدهای بین المللی، شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها و سیستم عامل های مطرح بین المللی که در دنیا استفاده می شود توسط خودشان طراحی، مدیریت و خط و مشی گذاری می شود با این وجود دارای یک شبکه مجزا از اینترنت داخلی هستند.

شبکه ملی اطلاعات زیرساختی امن، سریع، ارزان و حیاتی/ آمریکا نیز دارای یک شبکه مجزا از اینترنت داخلی است

“سید علیرضا آل داوود” پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی در گفت وگو با خبرنگار هشت دی درباره اهمیت ایجاد شبکه ملی اطلاعات در داخل کشور اظهار کرد: ایجاد شبکه مذکور طی سال های اخیر در جلسات عمومی و خصوصی مورد تأکید و مطالبه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، اصلی‌ترین مطالبه راه اندازی این شبکه از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات است که مقام معظم رهبری بار دیگر در جلسه اخیر هیات دولت بر این موضوع تأکید داشتند.

وی با بیان اینکه آمریکا، مدیر اینترنت دنیا دارای شبکه ملی اطلاعات است افزود: آمریکایی ها خود بعنوان مدیر اینترنت دنیا در سازمان فوق امنیتی و سری آژانس امنیت ملی امریکا از سال ۱۹۹۱ میلادی شبکه ملی اطلاعات با عنوان شبکه زیرساخت ملی اطلاعات امریکا یا طرح ال گور را راه اندازی کردند.

آمریکا، مدیر شبکه اینترنت دنیا نیز دارای یک شبکه مجزا از اینترنت داخلی است

این پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: وقتی آمریکایی ها که خود شبکه اینترنت جهانی را طراحی، راه اندازی و مدیریت می کنند و با وجود اینکه اکثر تولیدهای بین المللی، شبکه های اجتماعی، پیام رسان ها و سیستم عامل های مطرح بین المللی که در دنیا استفاده می شود توسط خودشان طراحی، مدیریت و خط و مشی گذاری می شود با این وجود دارای یک شبکه مجزا از اینترنت داخلی هستند؛ این امر نشان می دهد شبکه های ملی ارتباطات و اطلاعات بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات در همه کشورهای پیشرفته در دنیا یک زیرساخت امن و حیاتی محسوب می شود افزود: کشورهایی نظیر استرالیا، چین، کره جنوبی، ژاپن و کل اتحادیه اروپا از شبکه‌ داخلی که تحت قوانین و حکمرانی خودشان استفاده می‌کنند به این علت که شبکه ملی اطلاعات به نوعی یک زیرساخت امن، سریع و ارزان است و موجب توسعه اقتصادی هم می شود.

 

سرقت و آنالیز اطلاعات ۷۵میلیون نفر ایرانی از طریق فضای مجازی توسط دشمن

آل داود درباره آسیب های ناشی از نبود شبکه ملی اطلاعات در کشور گفت: سرقت داده های ملی و کلان مردم از طریق شبکه های اجتماعی آمریکایی، در عصری که به آن عصر انفجار اطلاعات می گویند باعث می‌شود امکان آنالیز انبوه داده ها و نقاط ضعف، قوت، تهدید و فرصت حدود بیش از ۷۵ میلیون نفر ایرانی که در فضای مجازی هستند برای دشمن فراهم شود.

فضای مجازی در کشور رها شده و بی قانون است

این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: دشمن پس از سرقت و آنالیز دیتاها و داده های انبوه، نقاط ضعف داده‌های ما را جمع آوری و به راحتی از طریق پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی که در کشور ما رها شده و بی قانون است فتنه انگیزی می کند.

فضای مجازی بستری برای فتنه انگیزی تروریست و ضدانقلاب

وی با بیان اینک فضای مجازی به نوعی یک بستر برای تروریست ها و ضد انقلاب‌ محسوب می شود، گفت: هماهنگی های لازم جهت حمله داعش در سال ۹۶ به حرم مطهر امام خمینی(ره) و مجلس شورای اسلامی و حتی انتقال فیلم این حمله از طریق تلگرام انجام شد.

خروج مقادیر زیادی ارز به واسطه خرید اینترنت و گرفتن هویت مستقل ایرانی از طریق فضای مجازی

آل داود با اشاره به سبک‌زندگی، ذائقه سنجی و ذائقه سازی مردم از بستر فضای مجازی ادامه داد: خارج شدن مقادیری زیادی از ارز کشور به واسطه خرید اینترنت بین المللی، سرقت داده ها و اطلاعات مردم از دیگر آسیب های نبود شبکه ملی اطلاعات در کشور است که موجب هزینه‌های زیادی در حوزه های فرهنگی، امنیتی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می شود و هویت مستقل را از جوانان، نوجوانان و مردم ما می گیرند.

شبکه ملی اطلاعات امری چندوجهی است

این کارشناس فضای مجازی با تاکید بر اینکه ایجاد شبکه ملی اطلاعات امری چند وجهی است و نیاز به اقدام حاکمیتی دارد افزود: وزارت ارتباطات تحت نظر مرکز ملی فضای مجازی باید سند الزمات اجرای شبکه ملی ارتباطات را اجرا کند و دستگاه‌های ذیربط دیگر نیز باید در بحث ارائه سرویس، خدمات و تولید محتوا کمک کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت و امنیت شبکه ملی اطلاعات یک کار بین دستگاهی شامل دانشگاه ها، سازمان‌های فرهنگی، شرکت های دانش بنیان در حوزه IT و بویژه در دو لایه مدیریت و امنیت در بستر این شبکه دارای اهمیت زیادی است تا سرویس ها، خدمات پایدار و قابلیت هایی در سطح رقابت با سرویس های خارجی را به کشور ارائه دهند.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه