آقای هاشمی! لطفاً پاسخ امام را هم بگویید

نشریات زنجیره‌ای در اقدامی هماهنگ با گردانندگان سایت‌ هاشمی ‌رفسنجانی اقدام به بازپخش سه باره مصاحبه سال گذشته هاشمی کردند.

آقای هاشمی! لطفاً پاسخ امام را هم بگویید

به گزارش ۸دی نیوز، روزنامه کیهان امروز سه شنبه ۰۲/۰۷/۹۲ در ستون اخبار ویژه خود نوشت: نشریات آمریکایی تحلیل‌های قابل تاملی درباره تعامل با ایران و احتمال مصافحه تصادفی باراک اوباما با دکتر روحانی منتشر می‌کنند.

روزنامه لس‌آنجلس تایمز از قول ری تاکیه عضو شورای روابط خارجی آمریکا نوشت: آمریکا قابل اعتماد بودن روحانی را براساس اقداماتش می‌سنجد و نه براساس سخنان وی.

«تاکیه» با اشاره به پیشنهاد یک روزنامه اصلاح‌طلب در ایران به روحانی مبنی بر ابتکار یکجانبه هسته‌ای می‌نویسد: «کلمات آرام‌بخش دولت جدید ایران نظیر تبریک سال نو یهودی موجب کاهش عزم این دولت برای پیشرفت برنامه هسته‌ای نشده است. روحانی در ماه جاری گفت که ایران «سر سوزنی از حقوق مسلم مردم کوتاه نمی‌آید». باید از تلاش روحانی برای تغییر وجهه ایران و آرام کردن لفاظی‌های این کشور استقبال کرد. اما با این حال باید روحانی را با اقداماتش سنجید نه با سخنانش؟ آیا او حاضر است از سوریه خارج شود؟ یا فعالیت‌های هسته‌ای را محدود کند یا به آزادسازی زندانیان بازداشتی بپردازد؟

روزنامه نیویورک تایمز هم با بیان این که روحانی باید در نشست مجمع عمومی سازمان ملل به طور قاطع نشان دهد که گفتمان تغییر او جدی است نوشت: او البته علایم دلگرم‌کننده‌ای در قیاس با سلف خود احمدی‌نژاد بروز داده با این وجود نگرانی‌ اصلی بر سر برنامه هسته‌ای ایران بر سر جای خود باقی است.

این روزنامه می‌افزاید: چنانچه روحانی تمایل جدی به سازش نداشته باشد، فشار آمریکا و اسرائیل برای توسل به اقدام نظامی افزایش خواهد یافت.

در همین حال روزنامه لس‌آنجلس تایمز در تحلیلی به قلم دیوید ایگناتیوس خاطرنشان کرد: برای اوباما رئیس‌جمهوری ضعیف شده اما هنوز جاه‌طلب، بزرگ‌ترین فرصت و در همان حال خطر در عرصه سیاست خارجی وی هفته آینده با حضور حسن روحانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد فرا می‌رسد.

وی می‌افزاید: مقامات آمریکایی منتظرند ببینند روحانی از این پس چه می‌کند. آنها خواستار انعطاف‌پذیری بیشتر در مورد مسائلی شامل نظارت‌ها و پادمان‌ها، تمایل بیشتر برای محدودسازی ذخیره اورانیوم با غنای ۲۰ درصد و شاید تعلیق در حد ۵ درصد هستند. آنها همچنین شاهد اشاراتی در مورد تعطیلی سایت فردو در نزدیکی تهران هستند. در عوض ایران به روشنی خواستار به رسمیت شناخته شدن حق غنی‌سازی خود است که اسرائیل صراحتا با آن مخالفت می‌کند.

جفری گلدبرگ نیز در شبکه خبری بلومبرگ خاطرنشان می‌کند: برای یک مقام ایرانی مصافحه با شیطان بزرگ مسئله کوچکی نیست اما اوباما با اعمال فشار، روحانی را مجبور به این کار می‌کند(!)

آقای هاشمی! لطفاً پاسخ امام را هم بگویید

نشریات زنجیره‌ای در اقدامی هماهنگ با گردانندگان سایت‌ هاشمی‌رفسنجانی اقدام به بازپخش سه باره! مصاحبه وی کردند.

این مصاحبه مربوط به سال گذشته است و جریان آلوده رسانه‌ای در اقدامی غیرحرفه‌ای برای سومین بار آن را منتشر کرده و ضمناً چنین القا کرده‌اند که مصاحبه مذکور، مصاحبه تازه‌ای است! این مصاحبه روز گذشته تبدیل به تیتر اول روزنامه اجاره‌ای آرمان (با تیتر؛ هاشمی: قهر با آمریکا ابدی نیست) شد و همین مضمون را روزنامه‌های اعتماد و آفتاب یزد نیز عیناً در صفحه اول تکرار کردند. هاشمی در این مصاحبه مدعی شده بود نامه‌ای محرمانه را خطاب به حضرت امام نوشته – و حتی آن را تایپ هم نکرده- و ضمن آن خواسته موضوع رابطه با آمریکا را حل کند چرا که نمی‌توان تا ابد با آمریکا قهر کرد. البته آقای هاشمی به روال و شیوه ناپسند و غیراخلاقی و غیر امانتدارانه نگفته که موضع قاطع امام در پاسخ چه بوده است.

در همین حال روزنامه سیاست روز از هاشمی خواست توضیح دهد که پاسخ امام به آن نامه چه بوده است. این روزنامه می‌نویسد: گر چه آقای هاشمی‌رفسنجانی این جمله را برای چندمین بار است که بیان می‌کند، اما هیچگاه از پاسخ حضرت امام(ره) به نامه دست‌خط خود سخنی نگفته است. اگر حضرت امام(ره) به این نامه پاسخی داده‌اند مکتوب یا شفاهی بهتر است آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از پاسخ آن هم سخن بگوید تا همگان بدانند که بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نظرشان درباره نامه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام چه بوده است.

این روزنامه می‌افزاید: به نظر می‌رسد که حضرت امام (ره) مخالف این پیشنهاد آقای هاشمی‌رفسنجانی بودند چون اگر موافق بودند در این زمینه دستور می‌دادند و حتی خود آقای‌ هاشمی‌رفسنجانی را مسئول و مامور پیگیری آن می‌کردند. مواضع حضرت امام(ره) درباره آمریکا ثبت و ضبط شده است و به راحتی می‌توان آنها را دریافت کرد. پس چگونه است که آقای هاشمی‌رفسنجانی اینگونه سخن می‌گوید؟ در این میان یادآوری یک ملاحظه ضروری است و آن اینکه به نظر می‌رسد گردانندگان سایت آقای هاشمی، مدت‌هاست مشغول بازی با وی هستند و در واقع به جای مدیریت شدن در حال مدیریت کردن تصویر رسانه‌ای هاشمی‌اند.

دورکاری آقای رئیس‌دفتر در اتاق بازرگانی

«آقای نهاوندیان یا از ریاست دفتر رئیس‌جمهور و یا از ریاست اتاق بازرگانی استعفا دهد».

روزنامه اصلاح‌طلب بهار که به ستاد محمدرضا عارف نزدیک است، از قول یک عضو اتاق بازرگانی خواستار، استعفای نهاوندیان از یکی از دو شغل خود شد و نوشت: قطعا دورکاری رئیس اتاق بازرگانی مناسب پارلمان بخش خصوصی نبوده و قابل قبول نیست. به نظر من اتاق باید هر چه سریع‌تر ساختار خود را اصلاح کند و به سمت ساختار پروژه‌ای پیش برود و افراد فعال در اتاق مسئول اجرایی و پیگیری پروژه شوند و هر چالش کشور به فرد خاصی سپرده شود.

سیدحمید حسینی همچنین گفته است: این که هر از گاهی هیات رئیسه اتاق تشکیل جلسه بدهد و گزارشی در آن خوانده شود مناسب وضعیت حال حاضر اقتصادی کشور نیست. از نظر من اینگونه عملکرد اتاق همان کارایی سابق خود را هم از دست می‌دهد زیرا هنگامی که آقای نهاوندیان در اتاق حضور مستمر داشت کارهای بسیاری عقیم می‌ماند چه برسد به این که در حال حاضر دورکاری می‌کنند.

وی افزود: قطعا جایگاه ریاست اتاق ایران خیلی بالاتر از جایگاه ریاست دفتر ریاست جمهوری است در تمام جهان هم همین گونه است. به نظر من یا باید آقای نهاوندیان ایثار کند و از ریاست دفتر ریاست جمهوری استعفا دهد یا فرد قابلی مثل ایشان ریاست اتاق را برعهده بگیرد. چون متاسفانه ساختار اتاق بسیار رئیس‌محور است و بدون رئیس دچار کمبود بزرگی است.

به دلیل این که هیئت نمایندگان ریاست اتاق را انتخاب می‌کند، بنابراین ریاست اتاق خود را در مقابل هیئت رئیسه پاسخگو نمی‌بیند و این باعث رئیس‌محور بودن اتاق است. من امیدوارم هر چه زودتر تصمیمی از طرف آقای نهاوندیان گرفته شود تا این مشکل حل شود. گر چه ممکن است نیروی توانمندی هم مانند آقای نهاوندیان نتواند جایگزین شود و اتاق در کوتاه‌مدت دچار مشکل شود ولی خب این هم باعث می‌شود اتاق به بلوغ برسد

نوچه‌های پولشویان برمی‌گردند؟!

مدیر منصوب برای روزنامه دانشگاه آزاد، آشوبگر بازداشتی از سوی وزارت اطلاعات است!

به گزارش ندای انقلاب، وی پس از تغییر رئیس دانشگاه آزاد به عنوان مدیر روزنامه فرهیختگان معرفی شد و این در حالی است که او ضمن داشتن سوابق تجزیه‌طلبی، در فتنه سال ۸۸ فعالیت داشته و بعدها از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

شایان ذکر است بر اساس اعترافات برخی متهمان فتنه و آشوب سال ۸۸، اموال دانشگاه آزاد که متعلق به بیت‌المال است در خدمت برخی فعالیت‌های رسانه‌ای ساختارشکنانه و ضدانقلابی قرار داشت و پولشویی‌های متعددی از سوی «م-ه» در این زمینه صورت گرفت.

کدام کشورها رکورددار استفاده از تسلیحات کشتار جمعی هستند؟

شبکه دولتی بی‌بی‌سی اذعان کرد دولت‌های آمریکا، انگلیس و آلمان رکوردداران استفاده از تسلیحات کشتار جمعی هستند.

وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی درگزارشی نوشت: نیروهای اسپانیایی و بریتانیایی در جریان تسلط بر قاره نویافته آمریکا و کشتار سرخپوستان بومی پتوهای آلوده به آبله به آنان می‌دادند. اما اولین استفاده از جنگ‌افزار شیمیایی، به شکلی که امروزه می‌شناسیم، در جنگ جهانی اول انجام شد. پیامدهای استفاده از این جنگ‌افزار آن قدر هولناک بود که کشورهای درگیر را به امضای پیمانی برای عدم استفاده از تسلیحات شیمیایی واداشت. با این حال این سلاح‌ها و دیگر سلاح‌های کشتار جمعی همچنان مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

در این گزارش با اشاره به اینکه ارتش آلمان، فرانسه و انگلیس در جنگ جهانی اول از تسلیحات شیمیایی استفاده کردند که باعث مرگ ۸۵ هزار نفر شد، آمده است: گفته می‌شود نیروی هوایی بریتانیا در دهه ۱۹۲۰ از گازهای سمی علیه کردهای عراق استفاده کرد. آمریکا نیز در جنگ دوم جهانی به بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی پرداخت که بین ۱۵۰ تا ۳۴۴ هزار کشته بر جای گذاشت.

در ادامه این گزارش آمده است: ارتش آمریکا در جنگ ویتنام از ناپالم استفاده کرد که بنا بر اعلام وزارت خارجه ویتنام ۴۰۰ هزار کشته برجای گذاشت و ۵ میلیون نفر نیز در معرض عوارض آن قرار گرفتند. رژیم عراق (صدام) نیز در سردشت و حلبچه از این تسلیحات شیمیایی استفاده کرد و باعث مرگ ده‌ها هزار نفر شد. آمریکا در حمله ۲۰۰۳ به عراق از اورانیوم ضعیف شده و اسرائیل در حمله به غزه در سال ۲۰۰۸ از فسفر سفید استفاده کردند که تلفات این حملات نامعلوم است.

اکنون سؤالی که باقی می‌ماند این است که چرا تولیدکنندگان و اشاعه‌دهندگان و استفاده‌کنندگان اصلی تسلیحات کشتار جمعی، طلبکار دیگر کشورها هستند؟!

کریستین ساینس مانیتور: چرا آمریکا قادر به تعامل صحیح با ایران نیست؟

«ایرانی‌ها هزار بار بیشتر به آمریکا اعتماد ندارند و برای آن‌ نیز دلایلی دارند.»

روزنامه کریستین ساینس مانیتور با انتشار این تحلیل به بررسی موانع تعامل صحیح میان آمریکا و ایران پرداخت و نوشت: در حالی که ایران رویکرد متعادل خود را برای پایان دادن به بن‌بست هسته‌ای دنبال می‌کند، تحلیل‌گران به نکاتی اشاره می‌کنند که ممکن است تلاش‌های دیپلماتیک را تحت تأثیر قرار دهد.

این روزنامه با اشاره به اقتدار منطقه‌ای ایران و اینکه ایران محور مقاومت است، نوشت: فرانک ویسنر یکی از سخنرانان نشست روز پنجشنبه پروژه ایران می‌گوید: «بر اساس چه تعاملی ایران موضع آمریکا را در منطقه می‌پذیرد؟ بر اساس مشروعیت؛ یعنی موضع ما در منطقه مشروع است و ما مشروعیت موضع ایران در منطقه را می‌پذیریم؟»

ویسنر که پیش از این سفیر آمریکا در هند، زامبیا و… بوده است، می‌افزاید: این توافق مستلزم آن است که آمریکا مسیر آینده خود را متوازن سازد. ما به زودی خواهیم دید چه عوامل دیگری در این زمینه نقش دارند. آمریکا بدون ایران نمی‌تواند مذاکرات ژنو ۲ در مورد سوریه را آغاز کند، نمی‌تواند از امنیت ناوها و ملوانانش در خلیج‌فارس مطمئن باشد، نمی‌تواند چارچوب لازم برای مدیریت افغانستان را در دست داشته باشد، هیچ یک از این موارد بدون رسیدن به درک مشترک با ایران محقق نخواهد شد.

کریستین ساینس مانیتور در ادامه خاطرنشان کرد: تعامل با ایران دشوار است زیرا کنگره آمریکا تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اعمال کرده است که امروزه بیشتر بخش‌های اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار داده است. تحلیلگران می‌گویند کنگره علاقه فراوانی به تحریم دارد؛ و این سیاست ثابت نمایندگان کنگره است که باور دارند باعث تسلیم ایران می‌شود. این روش آمریکا برای ایرانی‌ها آزاردهنده است. در واقع بسیاری از اعضای کنگره آمریکا به فکر تغییر رژیم ایران هستند.

«ویلیام لوئرس»، یکی از اعضای پیشین وزارت امورخارجه آمریکا که مسئولیت پروژه ایران را نیز بر عهده دارد می‌گوید: این عادت در واشنگتن که یک کشور را دشمن ببینند و از همه جهت با همه منابع به آن حمله کنند، به سختی قابل تغییر است.

تحلیلگر روزنامه آمریکایی در ادامه خاطرنشان کرد: ما می‌دانیم آمریکا به ایرانی‌ها اعتمادی ندارد، اما آنچه معمولاً نمی‌بینیم این است که ایرانی‌ها هزار بار بیشتر به ما بی‌اعتماد هستند و دلایلی برای این امر دارند. آمریکا باید ثابت کند که دنبال براندازی نیست و تحریم‌ها را کاهش دهد.

کریستین ساینس مانیتور در پایان خاطرنشان کرد: ایران در سوریه حضور دارد و اگر تصور کنیم بدون حضور و تعامل ایران می‌توان بحران سوریه را حل کرد، احمقانه است. باید از این حقیقت مطلع باشیم و خود را برای مطابقت دادن با این حقیقت آماده کنیم.

منبع: کیهان

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه