همه چیز درباره فطریه/ نظر مراجع تقلید درباره میزان فطریه سال ۹۳ چیست؟

پس از پایان یافتن ماه مبارک رمضان یعنی در شب عید فطر، افرادی که دارای شرایط باشند، باید زکاتی بپردازند که مقدار و موارد مصرف آن خواهد آمد. این زکات به نام زکات فطره خوانده می‌شود.

همه چیز درباره فطریه/ نظر مراجع تقلید درباره میزان فطریه سال ۹۳ چیست؟

به گزارش ۸دی نیوز، پس از پایان یافتن ماه مبارک رمضان یعنی در شب عید فطر، افرادی که دارای شرایط باشند، باید زکاتی بپردازند که مقدار و موارد مصرف آن خواهد آمد. این زکات به نام زکات فطره خوانده می‌شود.

افرادی که در شب عید فطر دارای این شرایط باشند زکات فطره بر آن‌ها واجب است :

۱- بالغ باشد.

۲- عاقل باشد.

۳- بنده کسی نباشد.

۴- فقیر نباشد.

فردی که دارای شرایط فوق باشد باید زکات خود و کسانی که در مغرب شب عید فطر نان خور او هستند را بپردازد, کوچک باشند یا بزرگ , مسلمان باشند یا کافر, خرج نان بر او واجب باشد یا نه , در شهر خود او باشند یا در شهر دیگر یعنی حتی اگر فرزند او که نان خور اوست به مسافرت رفته باشد باید زکات او را بدهد و همچنین مهمانی که با رضایت او پیش از غروب شب عید فطر وارد خانه‌اش شده باشد, باید زکات او را بدهد.

در روایات اسلامی فراوان به فطریه اشاره شده و در قرآن هم اشاره‌ای به آن شده است.زکات فطره بر همه مسلمان عاقل و بالغ که توانایی دارند واجب است، یعنی بر روزه‌داران و معذورین و کسانی که عمداً روزه را خوردند واجب است.

حال به بررسی نظر مراجع عزام تقلید درباره میزان فطریه هر شخص می پردازیم:

آیت الله سید علی خامنه ای

مومنین میزان فطریه امسال را در شهر تهران ۵۰۰۰ تومان و در شهرستان ها نیز ۴۵۰۰ تومان پرداخت کنند و همچنین بر مبنای قوت غالب برنج نیز باید معادل سه کلیو گرم بر مبنای قیمت عرفی را پرداخت نمایند.

آیت الله  سیستانی

دفتر حضرت آیت الله سیستانی قیمت زکات فطره بر اساس قوت غالب گندم را نفری ۴۰۰۰ تومان و بر اساس قوت غالب برنج را نفری ۲۰۰۰۰ تومان اعلام کرد.

آیت‌الله جوادی آملی

زکات فطره برای کسانی که قوت غالب شان نان است برای هر نفر ۳ کیلو گندم و برای کسانی که قوت غالب شان برنج است ۳ کیلو برنج یا قیمت این دو بر اساس عرف مردم هر شهر محاسبه می شود.

آیت الله وحید خراسانی

بر اساس فتوای آیت الله وحید خراسانی، زکات فطره ماه مبارک رمضان امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ پنج هزار تومان (۵۰۰۰ تومان) و بر اساس قوت غالب برنج، با توجه به تفاوت قیمت برنج به طور میانگین مبلغ بیست هزار تومان (۲۰۰۰۰ تومان) اعلام شده است.

همچنین کفاره روزه غیر عمد روزی هزار و دویست تومان (۱۲۰۰ تومان) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، کفاره روزه عمد که اطعام به ۶۰ نفر فقیر می باشد، مبلغ هفتاد و دو هزار تومان (۷۲۰۰۰ تومان) است.

آیت الله شبیری زنجانی

دفتر آیت الله شبیری زنجانی مبلغ زکات فطره هر فرد را ۴۰۰۰ تومان اعلام کرد.

آیت الله سبحانی

بر اساس فتوای آیت الله سبحانی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ چهار هزار و پانصد تومان (۴۵۰۰ تومان) و بر اساس قوت غالب برنج، با توجه به تفاوت قیمت برنج به طور میانگین مبلغ پانزده هزار تومان (۱۵۰۰۰ تومان) اعلام شده است.

آیت الله مکارم شیرازی

بر اساس فتوای آیت الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ چهار هزار و پانصد تومان (۴۵۰۰ تومان) و بر اساس قوت غالب برنج، مبلغ پانزده هزار تومان (۱۵۰۰۰ تومان) اعلام شده است.

کفاره روزه غیر عمد مبلغ هزار و پانصد تومان (۱۵۰۰ تومان) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ نود هزار تومان (۹۰۰۰۰ تومان) است.

آیت الله نوری همدانی

بر اساس فتوای آیت الله نوری همدانی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ پنج هزار تومان (۵۰۰۰ تومان) و بر اساس قوت غالب برنج، با توجه به تفاوت قیمت برنج به طور میانگین مبلغ پانزده هزار تومان (۱۵۰۰۰ تومان) اعلام شده است.

همچنین کفاره روزه غیر عمد روزی هزار و دویست تومان (۱۲۰۰ تومان) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ هفتاد و دو هزار و پانصد تومان (۷۲۵۰۰ تومان) است.

آیت الله صافی گلپایگانی

نظر آیت الله صافی پیرامون میزان فطریه‌ این است که مؤمنان مبلغ معادل ۳ کیلوگرم گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب بپردازند.

 

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه