احیای منطقه حفاظت شده لیسار و جوکندان شهرستان تالش

مدیر کل محیط زیست گیلان از احیای تالاب جوکندان و لیسار در شهرستان تالش خبر داد و گفت: دولت موظف است اقداماتی را برای حفاظت از محیط ‌زیست به‌عمل آورد که بازنگری در محدوده مناطق چهارگانه محیط زیست و نیز تعریف و تقسیم‌بندی جدید مناطق با توجه به تقسیمات نوین اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت نمونه‌ای از آن‌ها هستند.

احیای منطقه حفاظت شده لیسار و جوکندان شهرستان تالش

به گزارش هشت دی،قربانعلی محمدپور  در تالش با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی تالاب‌های شهرستان اظهار کرد: براساس بند ظ ماده ۳۸ دولت موظف است اقداماتی را برای حفاظت از محیط ‌زیست به‌عمل آورد که بازنگری در محدوده مناطق چهارگانه محیط زیست و نیز تعریف و تقسیم‌بندی جدید مناطق با توجه به تقسیمات نوین اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) توسط سازمان حفاظت محیط زیست نمونه‌ای از آن‌ها هستند.

وی با تشریح چگونگی بازنگری مناطق چهارگانه گفت: پناهگاه حیات وحش لوندویل، منطقه حفاظت شده لیسار، منطقه حفاظت شده سیاه کشیم و پارک ملی بوجاق که عمدتاً از نظر توسعه شهری و روستایی پیرامون مناطق و تغییر سیمای طبیعی، ارزش زیستگاهی چندانی نداشته ولی منجر به ایجاد مشکلات اقتصادی- اجتماعی فراوان برای مردم شده بودند در اولویت قرار گرفتند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان گیلان با اشاره به تصویب این طرح  در  تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۲ در شورای عالی محیط زیست افزود: تالاب جوکندان و قلعه بین از منطقه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست لیسار نیز با هدف مطالعه فاز طرح تفضیلی و  احیا و استفاده از ظرفیت گردشگری و اقتصادی مورد بررسی ودر دست اجرا قرار می‌گیرد.

محمدپور با اشاره به اینکه منطقه حفاظت شده جوکندان و لیسار یکی از مناطق چهارگانه محیط زیست هستند، بیان کرد: این مناطق با تنوع بی‌همتای گونه‌های حیوانی و گیاهی و جانداران بسیار برای استان با اهمیت هستند.

وی با بیان اینکه منطقه حفاظت شده لیسار در ۱۳ کیلومتری شمال شهر تالش قرار دارد که بخشی از جاده تالش به آستارا از داخل این منطقه عبور میکند، تصریح کرد: منطقه حفاظت شده جوکندان-لیسار با مساحت ۳۱ هزار و ۸۵۵ هکتاری در غرب استان گیلان قرار دارد که مساحت پیش از بازنگری و تدقیق ۳۱ هزار و ۱۴۱ هکتار بود که در مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۹۶ با تدقیق مرز و حذف تعارضات روستایی مساحت ۷۱۴ هکتار نیز به آن اضافه شد.

مدیرکل محیط زیست گیلان با اشاره به جنگلی بودن  نیمی از منطقه حفاظت شده لیسار معادل ۱۵ هزار و ۷۵۲ کیلومتر آن گفت: لیسار علاوه بر دو رودخانه بزرگ، دارای دو تالاب یکی در مجاورت دریا و دیگری نئور در ارتفاعات منطقه و در مجاورت مرز جغرافیایی استان اردبیل و گیلان قرار دارد.

 محمدپور با اشاره به اینکه این منطقه از سال ۱۳۵۶ مورد حفاظت قرار گرفته است، تصریح کرد: این منطقه سیمایی متشکل از ساحل، اراضی جلگه‌ای و کوهستانی است که از کنار دریای خزر شروع شده و در یک راستای شرقی-غربی به طول ۴۰ کیلومتر (فاصله فضایی) تا دریاچه نئور در ارتفاع دو هزار و ۴۶۰ کیلومتری با حداکثر عرض حدود ۱۳ کیلومتر امتداد دارد که تنها منطقه از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در گیلان دارای مناطق ساحلی و جلگه‌ای و تالابی و جنگلی و کوهستان است.

وی با اشاره به وجود مراتع زیبایی همچون سوباتان، برزبیل و داش باشی و مناطق مهمی همچون جهنم دره و آثار تاریخی قلعه صلصال در این مناطق حفاظت شده افزود: به طور کلی پروژه احیا و بهره‌برداری منطقه حفاظت شده جوکندان-لیسار از دو بخش اصلی، حفظ، احیا و از ظرفیت اقتصادی و گردشگری آن استفاده خواهد شد.

مدیرکل محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه این طرح با دو هدف گسترش حوضه آبی و بوم‌گردی و گردشگری اجرا می‌شود، تصریح کرد: بازسازی و ترمیم دیواره حوضه و کنترل آب‌های خروجی از طریق سازه‌های کنترلی،کف تراشی و فراهم کردن شرایط ماندگاری آب و افزایش عمق آبگیری، احداث  پل چوبی، مخفیگاه پرنده نگری و ساماندهی تفرجگاه‌های ساحلی موجود شامل احداث نماز خانه و سرویس بهداشتی و آلاچیق‌های چوبی در راستای مطالعات از جمله برنامه‌های مربوط به این پروژه‌ها است.

منبع: فارس

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه