مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی:

ورود اولیه محموله وارفارین به کشور/ صنعت داروسازی باید خودش را با اقتصاد تطبیق دهد

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر از ورود اولین محموله داروی وارفارین به کشور با موافقت وزارت بهداشت خبر داد و گفت: صنایع دارویی تحت فشار قرار دارند و باید به این صنعت اجازه داد خودش را با اقتصاد تطبیق دهد.

ورود اولیه محموله وارفارین به کشور/ صنعت داروسازی باید خودش را با اقتصاد تطبیق دهد

به گزارش ۸دی، علی فرجی مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر در نشست خبری اظهار داشت: سازمان تدارکات هلال‌احمر اظهار داشت: سازمان تدارکات هلال‌احمر دارای شرکت‌های مختلفی بوده که مسئولیت تهیه و توزیع داروهای مختلف را در کشور بر عهده داشته و به طور کلی ۴ داروخانه زیرمجموعه تدارکات پزشکی هستند که معروف‌ترین آنها داروخانه مرکزی و پس از آن داروخانه تک نسخه‌ای، داروخانه شماره ۲ در تهرانپارس و داروخانه جزیره کیش است که به ویژه مسئولیت ارائه داروهای بیماران خاص را بر عهده دارد.

وی افزود: شرکت سهاکیش و سهاجیسون نیز زیرمجموعه‌‌های سازمان تدارکات پزشکی بوده ولی با این وجود باید توجه داشت که ما مسئول تأمین دارو در کشور نیستیم؛ قیمت‌گذاری با ما نیست و نمی‌توانیم پاسخگوی گرانی یا کمبود دارو باشیم و تنها یک واحد اقتصادی به شمار می‌رویم.

فرجی عنوان کرد: اگر دارویی در کشور موجود باشد ما آن را در داروخانه‌هایمان تهیه می‌کنیم البته یک شرکت واردکننده سهاکیش نیز داریم که آمادگی خود را جهت واردات دارو با سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند که کمبودها توسط این شرکت تأمین خواهد شد. همچنین گاهی وزارت بهداشت با واردات دارو توسط این شرکت موافق است و گاهی مخالفت می‌کند.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر عنوان کرد: جهت پیشگیری از کمبود دارو در سازمان تدارکات پزشکی و یا در سازمان غذا و دارو جلسات مکرر داریم در حال حاضر همه کارخانه‌های تولید دارو با مشکل مواجه هستند. تخصیص ارز ۴۲۰۰ سخت است و گاهی در تهیه مواد اولیه صافی دیالیز و سرنگ نیز مشکل داریم.

وی تأکید کرد: سازمان تدارکات پزشکی بودجه‌ای از هلال‌احمر نمی‌گیرد بنابراین ما مجموعه خودگردان هستیم و به عنوان بازوی اقتصادی هلال‌احمر به شمار می‌رویم. همچنین داروخانه‌های ما عمدتاً داروهای بیماران خاص همچون بیماران مبتلا به سرطان و ام‌اس را تهیه و ارائه می‌دهد که اگر تولید داخلی باشد از شرکت‌های معتبر داخلی تهیه و در غیر این صورت از نوع وارداتی استفاده خواهد شد.

فرجی اضافه کرد: برای مقابله با تحریم‌ها هر آنچه رئیس جمعیت هلال‌احمر ما را تکلیف کرده انجام می‌دهیم. تلاش می‌کنیم که بیماران با کمبود دارو مواجه نشوند بنابراین ذخیره استراتژیک دارو تهیه کرده‌ایم و مکرر جلسه‌ای با سازمان غذا و دارو برگزار می‌شود.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال‌احمر از ورود اولین محموله داروی وارفارین به کشور خبر داد و گفت: وزارت بهداشت اجازه واردات این دارو را به سازمان تدارکات پزشکی داده است و سه‌شنبه هفته جاری اولین محموله به کشور وارد می‌شود. همچنین این دارو برای بیماران قلبی و کسانی که جراحی عروق دارند برای تأخیر انعقاد خون مدام باید استفاده شود لذا ذخیره این دارو را مدنظر قرار داده‌ایم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط اقتصادی کنونی همین که توانسته‌ایم سر پا باشیم بسیار مهم است، صنایع دارویی کشور تحت فشارند و به دلیل سیاست تثبیت قیمت‌ها دچار مشکل هستیم. هزینه‌های سربار هر ساله افزایش یافته ولی با بیشتر شدن قیمت‌ها موافقت نمی‌کنند.

فرجی یادآور شد: ارز سال گذشته ۳۷۰۰ بود و امسال ارز ۴۲۰۰ شده البته اگر آن را به تمام مواد لازم برای تهیه دارو ارائه دهند که این خود نشان می‌دهد فشار به صنعت دارویی وجود دارد.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر یکی از مکان‌هایی که کنترل دقیق در واردات و تولید آن صورت می‌گیرد را مسأله دارو و تجهیزات برشمرد و گفت: نمی‌توان یک ریال دارو را گران‌تر کرد در حالی که کارخانه‌های داروسازی تحت فشارند. کارخانه‌ها نمی‌توانند خطوط خود را نوسازی کنند و یا کیفیت‌ها را ارتقا دهند.

وی خاطرنشان کرد: دانش تهیه بسیاری از داروها در کشور وجود دارد ولی متأسفانه اکنون بودجه نیست. باید به صنعت داروسازی اجازه داد خودش را با اقتصاد تطبیق دهد و دولت از طریق یارانه و بیمه باید از مردم حمایت کند که فشاری به آنها نباشد.

مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی عنوان کرد: ۹۸ درصد داروها از نظر عددی تولید داخل‌اند ولی در مقایسه هزینه‌کرد ۴۵ درصد سرمایه و پول در زمینه واردات دارو است.

فرجی با اشاره به اینکه سازمان تدارکات پزشکی خطوط جدیدی برای راه‌اندازی مدنظر قرار داده است، گفت: برخی از ماشین‌آلات خریداری شده و چندین پروژه تحقیقات دارو نیز داریم، تولید واکسن‌های پیشرفته، داروهای بایوتکنولوژی و داروهای بیهوشی در دستور کار قرار دارد. همچنین تولید آنژیوکت و سر سوزن انسولین تا پایان سال تلاش می‌شود که تهیه شود.

منبع: فارس

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه