مرور پیش‌شرط‌های لازم پیام‌رسان‌های داخلی برای جذب بیش از ۴۵ میلیون ایرانی/ دلایل استفاده از پیام‌رسان‌های داخل و حذف تلگرام چیست؟

کارشناس رسانه و فضای مجازی معتقد است سوءاستفاده تلگرام از شخصی‌ترین اطلاعات کاربران و ناامن بودن آن اصلی‌ترین دلیل کوچ ۴۵ میلیون نفر ایرانی است و پیام‌رسان‌های داخلی برای جذب آن‌ها باید امنیت، جذابیت و کارایی فناورانه مشابه تلگرام را داشته باشد.

مرور پیش‌شرط‌های لازم پیام‌رسان‌های داخلی برای جذب بیش از ۴۵ میلیون ایرانی/ دلایل استفاده از پیام‌رسان‌های داخل و حذف تلگرام چیست؟

به گزارش ۸دی، مهرداد توکلی راد در واکنش به کوچ اجباری بیش از ۴۵ میلیون نفر ایرانی از پیام‌رسان تلگرام به شبکه‌های موبایلی ایرانی با اشاره به تأمین امنیت ملی و فردی با استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی اظهار کرد: در حال حاضر تمامی اطلاعات کاربران تلگرام در اختیار ذینفعان خارجی آن است درحالی‌که با استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی به دلیل وجود سرورهای آن در ایران امنیت ملی و فردی ما تأمین می‌شود.

وی بر لزوم اعتمادسازی به پیام‌رسان‌های داخلی از سوی مخاطبان تأکید کرد و افزود: لازمه تأمین امنیت ملی و امنیت فردی اعتماد مخاطبان به پیام‌رسان‌های داخلی است و از سوی دیگر پیام‌رسان‌ها نیز باید همگام با شبکه‌های موبایلی خارجی فعلی توسعه و خود را به‌روز کنند.

*جذب رضایت مخاطبان مهم‌ترین فاکتور پیام‌رسان داخلی

کارشناس رسانه و فضای مجازی لزوم اعتماد مخاطبان به پیام‌رسان‌های داخلی را مستلزم فاکتورهایی برشمرد و گفت: پیام‌رسان‌های داخلی باید از طریق خدماتی که به مخاطبان می‌دهند رضایتشان را جلب کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور گیلان افزود: باید سطح تکنولوژی و فناوری‌های پرداخته‌شده در پیام‌رسان‌های ایرانی به‌گونه‌ای باشد که در راستای سایر شبکه‌های اجتماعی خارجی توسعه محور و جذاب باشد.

توکلی راد با اشاره به فراهم بودن آسیب‌های اجتماعی و بحران‌های احتمالی در سطح پیام‌رسان‌ها تصریح کرد: رعایت چارچوب و ضوابط در پیام‌رسان‌ها یک ضرورت است چون با ظهور پیام‌رسان‌های موبایلی از سال ۲۰۱۴ این فضا مستعد بحران‌هایی بوده و رویدادهایی را نیز رقم‌زده است.

وی با اشاره به بحران‌آفرینی شبکه‌های مجازی و پیام‌رسان‌های خارجی در ایران گفت: برخی از فضاسازی‌ها و مدیریت در پیام‌رسان‌های خارجی ازجمله تلگرام در برخی مواقع باعث شد تا مانتوانیم برخی از بحران‌ها را به‌درستی مدیریت کنیم.

*کوتاه کردن دست پیام‌رسان‌های خارجی در مدیریت اوضاع داخلی کشور

کارشناس رسانه و فضای مجازی با بیان اینکه بسیاری از مسائل اجتماعی در کشور به دلیل نقش شبکه‌های اجتماعی است خاطرنشان کرد: امروز کودکان، نوجوانان، جوانان و سایر سنین درگیر شبکه‌های اجتماعی هستند و متأسفانه شبکه‌های پیام‌رسان خارجی اوضاع ما را در بسیاری موارد شکل می‌دهند و مدیریت می‌کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور با تأکید بر اینکه ما به شبکه‌های داخلی برای جدا کردن سره از ناسره نیاز داریم گفت: اگر شبکه‌های موبایلی در ایران شکل نگیرد و توسعه پیدا نکند به‌یقین فروپاشی اجتماعی را به‌زودی در کشور شاهد خواهیم بود.

توکلی راد با اشاره به اینکه باید شبکه‌های اجتماعی داخلی بومی‌سازی و بر اساس ارزش‌ها، هنجارها و الگوی های جامعه ما شکل بگیرد افزود: اگر پیام‌رسان‌های داخلی بتوانند رضایت مخاطبان و ذائقه ایرانی را ارضا کند می‌تواند در جامعه ایرانی موفق شود.

*لزوم جایگزینی تدریجی پیام‌رسان داخلی به‌جای تلگرام

وی با اشاره به نحوه استقبال مردم از پیام‌رسان‌های داخل و حذف پیام‌رسان‌های خارجی گفت: اگر فضا زیاد ملتهب نشود و فضاسازی برای استفاده از شبکه‌های موبایلی داخلی صورت بگیرد به‌زودی اما به‌تدریج پیام‌رسان‌های داخلی جایگزین پیام‌رسان‌های خارجی و غیر معتمد خواهند شد.

کارشناس رسانه و فضای مجازی به لزوم آماده‌سازی فضا برای پذیرش پیام‌رسان‌های داخلی از سوی متولیان امر تاکید کرد و گفت: رسانه‌ها و نهادهای آموزشی به‌تدریج و با معرفی زیان‌های شبکه‌های خارجی و مزیت‌های پیام‌رسان‌های داخلی باید فضا را برای استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی فراهم کنند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور با اشاره به اینکه بسیاری از کشورهای نظیر چین و روسیه شبکه‌هایی که مخرب و به جامعه ضربه می‌زنند را فیلتر می‌کنند خاطرنشان کرد: وقتی شبکه‌های اجتماعی خارجی خشونت را ترویج می‌کنند و به‌روشنی هنجارهای اجتماعی و اسلامی و ایرانی ما را مورد هجمه قرار می‌دهند و قوانین کشور ما را زیر سؤال می‌برند نباید در کشور ما فعالیت آزادانه داشته باشد.

*فراهم کردن سخت‌افزارها پیش‌نیاز فیلترینگ تلگرام
توکلی راد گفت: در حال حاضر تلگرام در داخل کشور حدود ۴۶ میلیون نفر مخاطب دارد و باید برای فیلتر این پیام‌رسان، شبکه اجتماعی موبایلی داخلی طراحی شود که علاوه برداشتن مزیت‌های تلگرام معایب آن را نداشته باشد.

وی با اشاره به پیش‌شرط‌های لازم برای جایگزینی پیام‌رسان‌های داخل و حذف تلگرام گفت: اگر قوانین مشخص، مدون و جامعی در رابطه با استفاده صحیح از شبکه‌های موبایلی در کشور وجود داشته باشد همه مسائل مربوط به پیام‌رسان‌های داخلی حل خواهد شد و مردم به‌خودی‌خود از پیام‌رسان‌های داخل استفاده می‌کنند.

*آگاه‌سازی و مسئولیت‌پذیری لازمه استفاده کاربران از شبکه‌های فضای مجازی و پیام‌رسان‌های داخلی

کارشناس رسانه و فضای مجازی با تأکید بر اینکه رعایت اصول آگاه‌سازی و مسئولیت‌پذیری از مبانی پذیرش و استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی است تصریح کرد: فضای مجازی یک فضای حقیقی است که متأسفانه برخی افراد با عدم آگاهی از این ظرفیت فضای سایبری، اطلاعاتی در آن ثبت می‌کنند که به‌راحتی قابل‌انتشار در فضای حقیقی نیست.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه باید استفاده درست از فضای مجازی را بلد باشیم و آن را در امتداد فضای حقیقی بدانیم گفت: هیچ‌کس جز هنجارشکنان و معاندین با رعایت قوانین شبکه‌های مجازی و استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی مخالف نیست.

توکلی راد با تأکید بر اینکه استفاده از پیام‌رسان داخلی برای جامعه ایرانی یک ضرورت است و همه باید در ترویج این فضا کمک کنند گفت: برخی‌ها حاضرند خصوصی‌ترین اطلاعاتشان در کشورهای خارجی محفوظ بمانند اما آیا اگر کسی از این اطلاعات سوءاستفاده کرد می‌شود علیه ایشان حق‌خواهی نمود درحالی‌که پیام‌رسان‌های داخلی هرگز اجازه سوءاستفاده برای هیچ فرصت‌طلب هنجارشکنی را نخواهد داد.

منبع: فارس

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه