مقصران گرانی قیمت ارز چه کسانی هستند؟

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی گفت: رها شدن همزمان مبارزه جدی با قاچاق کالا و مدیریت بازار ارز به صعودی شدن نرخ ارز در بازار منجر شده است.

مقصران گرانی قیمت ارز چه کسانی هستند؟

به گزارش هشت دی، محمد دهقانی نقندر عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، درباره وضعیت بازار ارز در مدت اخیر، اظهار کرد: قیمت دلار در ماه های اخیر با افزایش روبرو شده و علت موضوع روشن است چرا که؛ وقتی به قاچاقچیان اجازه داده می شود ۳۰ میلیارد دلار از بازار، ارز تامین کنند و کالای قاچاقوارد کشور کنند بازار عرضه و تقاضای ارز از تعادل خارج می شود.

واردات بی رویه یکی از عوامل موثر دررشد تقاضای ارز

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: واردات بی رویه یکی از دلایلی است که باعث شده تقاضا ارز با رشد روبرو شود این در حالی است که ضرورت ندارد برخی کالاهای غیراساسی وارد کشور شود.

نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی، افزود: بخشی از ارز صرف واردات لباس و لوازم آرایشی و لوزام غیرضروری می شود این در حالی است که نباید اجازه داد تا کالاهایی وارد کشور شود که در داخل تولید می شود.

بررسی نقش قاچاقیان و دلالان در رشد قیمت ارز

دهقانی نقندر با بیان اینکه راه حل ساماندهی بازار ارز، اجرای صحیح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، گفت:وقتی همزمان مبارزه جدی با قاچاق کالا و مدیریت بازار ارز رها شده است نرخ ارز صعودی می شود.

دهقانی نقندر تصریح کرد: در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمده است هر زمانی که دولت برای ارز ضوابطی مشخص کند و اگر غیر از ضوابط مذکور، اقدامی صورت گیرد به منزله قاچاق ارز است.

انتقاد از معامله ارز در سر چهار راه ها

وی افزود: زمانی که بخشی از بازار ارز صرف واردات بی رویه مانند چوب و صندلی و قاچاق کالا و مواد مخدر می شود باید دولت ابتدا از موضوع قاچاق و واردات بی رویه جلوگیری کند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عملکرد دولت در ساماندهی صرافی ها مناسب نبوده است، یادآور شد: ضرورت دارد بازار ارز ساماندهی شود بنابراین لزومی ندارد سر چهار راه‌ها ارز معامله بشود. هرج و مرج مدیریت اقتصادی و باز گذاشتن دست دلالان و قاچاقچیان باعث شده بازار ارز با مشکل جدی روبه‌رو شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
جواد
مقصران گرانی ارزکسانی هستندکه راهبرد امام خامنه ای رادرمورد دلاراین جادوی پولی ومالی دشمن اجرائی نمی کنند. ودائم شاهدکم ارزش شدن پول ملی کشورهستیم؛ وبرای جبران هی به دست مزد و حقوق ها را اضافه می کنند؛ و دستورچاپ پول بدون پشتوانه می دهند.. واین چرخه معیوب اضافه کردن حقوق و دست مزد و چاپ پول بدون پشتوانه را ادامه می دهند؛ می شود اینی که شاهدآن هستیم؛ پولدارها پولدارتر وفقرا فقیرتر؛ یعنی ازجیب فقرا به جیب ثروتمندان
جواد
یکی از مهم‌ترین و خاص‌ترین میدان‌های جنگ اقتصادی، «جنگ ارزی» است. این جنگ شایع‌ترین، اما ناشناخته‌ترین نوع «جنگ اقتصادی» است و قدمتی به اندازه‌ی تمام دوران «اقتصاد پولی» تاکنون دارد؛ یعنی از زمانی‌که پایه و اساس اقتصاد بر شانه‌های «پول» قرار گرفت و پول تبدیل به ابزاری برای سنجشِ ارزشِ کالاها شد، حال آنکه خود کالایی بدون ‌ارزش ذاتی بود. جنگ ارزی پدیده‌ای است که در یک قرن گذشته با توسعه‌ی اصول علم اقتصاد، به شکل سازمان‌یافته و رسمی توسط کشورها و دولت‌ها رقم می‌خورد. نوک پیکان حملات در جنگ ارزی برای افزایش سودآوری یک اقتصاد جهت‌دهی می‌شود که در عمل به از بین رفتن «ارزش پول» کشور خود و کشور مقابل می‌انجامد. برای مطالعه بیشتردراینموردبه آدرس ذیل مراجعه نمائید؛ http://currency-war.ir/?page_id=6324
جواد
توجه کاربران عزیز را به میزگردتخصصی باحضور مهمانان آقای علی نخعی‌زاده، کارشناس اقتصاد استراتژیک و سرکار خانم رحیمی پژوهشگر حوزه جنگ ارزی هم جلب می نمایم. اشراف این پژوهشگران جوان، و انبوه اطلاعات تطبیقی آنان نسبت به قله‌های حوزه جنگ ارزی در ایران و دنیا، و رفت و برگشتهای خواندنی میان حضار جلسه، این میزگرد را به یک جلسه خواندنی و بدیع تبدیل کرده است. میزگرد تخصصی «جنگ ارزی»- بخش اول http://currency-war.ir/?p=7678 میزگرد تخصصی «جنگ ارزی»- بخش دوم http://currency-war.ir/?p=7684
در حاشیه