به گزارش ۸دی هواداران تیم فوتبال ملوان بندرانزلی و جمعی از پیشکسوتان این تیم محبوب گیلانی عصر سه شنبه در پنجاه و ششمین سالروز تولد سیروس قایقران دور هم گرد آمدند.

سرمربی اسبق تیم فوتبال ملوان بندرانزلی که این روزها هدایت تیم ملی فوتبال جوانان کشورمان را برعهده دارد گفت: سیروس قایقران در زمانی که بازیکن فوتبال بود دل خیلی ها را چه در زمین مسابقه و چه خارج از مستطیل سبز شاد کرد.

فرهاد پور غلامی اضافه کرد: قایقران ورزشکاری مردمی و مردم دار بود و خدمت به همنوعانش در بیرون از زمین فوتبال باعث شد نامش جاویدان بماند.

او گفت: شاید بسیاری از بازیکنان فوتبال کشورمان به لحاظ فنی حتی بالاتر از سیروس قایقران باشند اما در وجود سیروس چیزی فراتر از تخصص فوتبالی وجود داشت که امروز می‌بینیم پس از گذشت حدود ۲۰ سال از درگذشت این اسطوره فوتبال مردم با پای دل گام در مراسم وی می گذارند.

بازیکن اسبق تیم فوتبال ملوان بندرانزلی که سابقه کسب جام حذفی در سال های ۶۵ و ۶۹ را در کنار سیروس قایقران با تیم ملوان بندرانزلی در کارنامه خود دارد ادامه داد: خوشبختانه مراسم تولد و سالگرد فوت سیروس قایقران هر سال با حضور پر رونق تر و باشکوه تر مردم نسبت به سال قبل برگزار می شود و امیدوارم تا زمانی که زنده هستیم قدر همدیگر را بدانیم .

در ادامه این مراسم کاپیتان سابق تیم فوتبال ملوان که امسال از دنیای فوتبال خداحافظی کرده گفت: گرامیداشت یاد سیروس قایقران در سالروز تولدش کار بسیار شایسته ای بود و از بانیان این کار پسندیده تشکر می کنم .

مازیار زارع در واکنش به اینکه هواداران ملوان او را مازیار قایقران خطاب می کردندگفت: مردم همواره به من لطف داشتند و البته من کوچکتر از آنم که خود را لایق چنین لقبی بدانم اما برای من جای خوشحالی بوده که نسل جدیدی که به عنوان هوادار در مسابقات حضور یافته و سیروس قایقران را از نزدیک ندیده بودند، با شنیدن این نام به دنبال سیری در زندگینامه این اسطوره فوتبال شهر و کشورشان بروند و بدانند که قایقران که بوده و برای فوتبال کشورش چه خدماتی انجام داده است.

سیروس قایقران متولد ۱۳۴۰در بندرانزلی بود که در سال ۱۳۵۶ و در سن ۱۶ سالگی به عنوان یکی از مهره های اصلی در تیم های نوجوانان و جوانان ملوان استعداد خود را به نمایش گذاشت و با مهارت های منحصربفردش، ملوان را به رتبه قهرمانی باشگاه های گیلان رساند.

او در سال ۱۳۶۳ به تیم ملی دعوت شد و در سال ۶۷ تنها فوتبالیست شهرستانی بود که بازوبند کاپیتانی تیم ملی ایران در بازی مقابل قطر به بازوی او بسته شد.

تیم ملی ایران با کاپیتانی سیروس قایقران در سال ۶۷ به مقام سوم در جام ملت های آسیا دست یافت و در سال ۶۹ پس از ۲۰ سال، تیم ملی فوتبال ایران با گل به یاد ماندنی سیروس قایقران در بازی های آسیایی پکن، قهرمان آسیا شد.

کاپیتانی ۲۱ بازی از ۴۳ بازی رسمی در تیم ملی، قهرمانی جام حذفی کشور، مقام سومی در جام ملت های آسیا ۱۹۸۸ ، قهرمان گروه مقدماتی آسیا با ملوان بندرانزلی و قهرمانی در بازی های آسیایی پکن به همراه تیم ملی در کارنامه کاپیتان اسبق تیم ملی وجود دارد.

سیروس در سال ۱۳۷۲ به عنوان بازیکن و سپس در سمت مربی به تیم کشاورز تهران و بعد از آن تیم دسته دومی مسعود هرمزگان پیوست و در اوایل سال ۱۳۷۷ در راه بازگشت از تعطیلات نوروزی در حالیکه به همراه فرزند، همسر و برادر همسرش با اتومبیل خود عازم تهران بود، حوالی امامزاده هاشم رشت در اثر تصادف با کامیون، خود و فرزندش (راستین) جان به جان آفرین تسلیم کردند