16 هزار تن واردات در چهار ماه!

کاشت چای صرفه اقتصادی ندارد/ چقدر ارز صرف واردات شد؟

براساس آمار گمرک در چهارماهه نخست سال بیش از ۱۶ هزار و ۳۶۸ تن چای سیاه وارد کشور شده است.

کاشت چای صرفه اقتصادی ندارد/ چقدر ارز صرف واردات شد؟

به گزارش ۸دی، «لاهیجان»، تولید چای با جوانه زدن بوته‌های چای از اوایل اردیبهشت ماه آغاز و حدودا تا پایان مهر ماه ادامه پیدا می‌کند و در کشور خرید آن به طور تضمینی و با قیمت های اعلامی انجام می شود.

شرایط آب وهوایی از قبیل بارش باران و گرم شدن هوا تاثیر به سزایی در زمان جوانه زدن چای دارد از این رو برداشت آن ممکن است هرسال تغییرات بسیاری به خود ببیند.

در همین راستا چندی پیش ایرج هوسمی رئیس اتحادیه چایکاران با بیان اینکه گرمای هوا مانع برگ دهی دوباره باغات چای شده است، گفت: در روز‌های اخیر به دلایل مختلف از جمله کاهش بارندگی و گرمای هوا باغات چای وضعیت مساعدی برای برداشت ندارند.

در کنار مشخص نبودن وضعیت تولید چای در موقعیت های مختلف بحث مطالبات چایکاران نیز مطرح است که در برخی موارد با تاخیر به دستشان می رسد و با افزایش ۷ درصدی نرخ تضمینی در سال جاری بازهم عده ای از کم بودن قیمت چای و نداشتن صرفه اقتصادی کاشت آن سخن می گویند.

با این حال رئیس سازمان چای کشور از افزایش ۶۰ درصدی تولید چای در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ سخن می گوید که بالغ بر ۱۳۹ هزارتن چای از چایکاران خریداری شده است.

اما با افزایش تولید بازهم نیاز داخل برطرف نمی شود و در کنار تولید بحث داغ واردات چای از کشورهای مختلف جهان مطرح است.

براساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی چهار ماهه نخست سال جاری، در این مدت بیش از ۱۶ هزار و ۳۶۸ تن چای سیاه از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است.

براساس واردات این حجم چای به کشور، ۷۸ میلیون و ۴۶۱ هزار و ۲۴۱ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر ۲۵۴ میلیارد و ۵۵۵ میلیون و ۳۷۳ هزار و ۵۲۰ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است.

گفتنی است چای سیاه در مدت ذکر شده کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، سری لانکا، کنیا، هند و سایر کشورهای خارجی وارد ایران شده است.

لازم به ذکر است که هر کیلو چای وارداتی با قیمت حدودی ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان وارد کشور شده است.

در بین کشورهای ذکر شده، سری‌لانکا با صادرات ۵ هزار و ۹۵۵ تن چای به ایران اولین صادرکننده محسوب می شود که در ۴ ماه نخست سال درآمد ۳۲ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۷۹۹ دلاری را نصیب خود کرده است.

بعد از سری لانکا، کشور هند دومین صادرکننده چای به کشور بوده است که در ۴ ماهه نخست سال جاری درآمد ۳۱ میلیون و ۳۹۵ هزار و ۶۸۰ دلار را به خود اختصاص داده است.

در این میان امارات متحده عربی با صادرات هزار و ۳۰۸ تن چای به ارزش ۶ میلیون و ۲۸۷ هزار و ۱۷۰ دلار سومین فروشنده چای به ایران بوده است .

چهارمین صادرکننده چای به ایران، کشور ترکیه با صادرات هزار و ۴۰ تن بوده است که در این مدت درآمد ۵ میلیون و ۶۱۷ هزار و ۵۳ دلاری را نصیب خود کرده است.

همچنین کشور کنیا با صادرات ۳۴۹ تن چای به ایران رتبه پنجم را در بین صادر کنندگان کسب کرده است و از این طریق درآمد یک میلیون و ۳۶۰ هزار و ۸۹ دلاری را بدست آورده است.

با وجود اینکه تولید چای در کشور تاحدودی رشد داشته اما هرساله رقم قابل توجهی صرف واردات چای خارجی به کشور می شود که می توان این رقم را با افزایش تولید و حمایت از چایکاران تا حدودی کاهش داد و از طرفی ارز صرف شده برای واردات را در راستای توسعه اشتغال در همین زمینه صرف کرد.

انتهای پیام/

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه