آخرین اخبار مهم انتخابات؛

جلسه رفسنجانی با روحانی درباره کاندیدای پوششی/ رئیسی تکلیف خود را با قالیباف و جمنا روشن کرد

در این مطلب به مهمترین اخبار انتخاباتی مرتبط با فعالیت مقامات، شخصیت ها، احزاب و جریان های گوناگون سیاسی اشاره شده است.

جلسه رفسنجانی با روحانی درباره کاندیدای پوششی/ رئیسی تکلیف خود را با قالیباف و جمنا روشن کرد

به گزارش ۸دی، به نقل از الف، دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در روز جمعه ۲۹ اردیبهشت برگزار می‌شود.  در ادامه به مهمترین اخبار انتخاباتی مرتبط با فعالیت مقامات، شخصیت ها، احزاب و جریان های گوناگون سیاسی اشاره شده است.

برخی مسئولان با آمارسازی مردم را فریب می‌دهند
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: این اشتباه بود که دولت بین مهار تورم و رشد اقتصادی، به سراغ تورم رفت و باعث ایجاد رکود اقتصادی و به تعطیلی کشاندن کارخانه‌های بزرگ تولیدی و صنعتی شد. سیدمصطفی میرسلیم نامزد انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز(دوشنبه) در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه مازندران ضمن تبریک فرارسیدن عید مبعث اظهار کرد: مسئولان اگر در اداره جامعه مرتکب اشتباهی می‌شوند باید از مردم عذرخواهی کنند چراکه این نشان دهنده اخلاق سیاسی و صداقت است. متاسفانه امروز برخی مسئولان تلاش می کنند تا با آمارسازی و دروغ‌پراکنی مردم را فریب دهند و به شعور آنها توهین کنند(لینک).

نگرانی از مناظره‌های تلویزیونی
حسام‌الدین آشنا اخیراً در جلسه‌ای که راجع به مناظره‌های تلویزیونی کاندیداهای ریاست‌جمهوری دوازدهم در دانشکده صداوسیما برگزار شده، خواستار آن شده است که سوالات مناظره‌ها در اختیار کاندیداها قرار بگیرد.

مشاور رسانه‌ای حجت‌الاسلام روحانی با این گفته که نمی‌توانیم بدون رضایت آگاهانه مناظره‌کنندگان سوال طرح کنیم، خواستار آن می‌شود که سوالات را صداوسیما قبل از مناظره در اختیار کاندیدای متبوع او و همچنین بقیه کاندیداها قرار دهد! آشنا می‌گوید: چرا اشکالی داریم که سوالات را از قبل اعلام نکنیم؟

پیش از این به پیشنهاد وزیر کشور و پیگیری‌های او کمیسیون ویژه بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری مناظره زنده نامزدهای ریاست‌جمهوری را لغو کرده بود؛ با این حال بعد از گسترش اعتراضات رسانه‌ای و علیرغم آنکه همچنان وزیر کشور بر مخالفت خود با مناظره‌های زنده اصرار داشت، اما کمیسیون ویژه بررسی تبلیغا ت انتخابات ریاست‌جمهوری از تصمیم سابق خود بازگشت و رای به پخش زنده آنها داد.

ماجرای جلسه آیت‌الله هاشمی با روحانی درمورد «کاندیدای پوششی»
محمد هاشمی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی به توصیه‌ها و نظرات مرحوم هاشمی‌رفسنجانی در مود انتخابات ۹۶ اشاره کرده است که بخش‌هایی از این گفت‌وگو به شرح زیر است:

* آیت‌الله هاشمی می‌گفتند رقابت شدید خواهد بود و باید آمادگی داشت. ایشان معتقد بودند که باید بیش از یک نفر در صحنه حضور داشته باشد، چون شکل مناظره‌ای که از سال ۹۲ باب شد، کار را مشکل می‌کرد.

* شخصیت‌های مدنظر ایشان{برای نامزد پوششی} همگی شخصیت‌هایی مورد احترام بودند و کاملاً قابلیت عهده‌دار شدن پست ریاست جمهوری را داشتند. اشخاصی را معرفی کردند که این ظرفیت در آنها باشد و شخصیت به گونه‌ای باشد که بتوانند رئیس‌جمهور شوند. البته این بحث کاندیدای پوششی و حمایتی به شکل الان مطرح نبود که حتما کاندیدای پوششی حضور داشته باشد. چهره‌های سیاسی همچون ناطق‌نوری مدنظرشان بود که شخصیت توانمند و از رجل سیاسی است یا آقای دکتر عارف و البته آقایان جهانگیری و ظریف.

* آقای هاشمی به روحانی گفتند باید در صحنه چند نفر حضور داشته باشند از همان زمان که مطرح شد در محافل سیاسی هم این بحث قوت گرفت و آغاز شد. آقای هاشمی هم اسامی چند نفر را مطرح کردند و آقای روحانی هم پذیرفته بودند. بعد آقای روحانی هم حرف ایشان را تأیید کردند. پس از رحلت آیت‌الله اما مسئله ای که پیش آمد این بود که آقای روحانی گفتند که موضوع کاندیدای متعدد مطرح شده اما من نپذیرفتم و قرار بود باز هم در این مورد با آقای هاشمی صحبت کنیم. منتها در آن زمان ما خبر داشتیم که ایشان پذیرفته بودند. خبر اینگونه بود که روحانی پذیرفته بود بعد که با دوستان اصلاح‌طلب و اعتدالیون صحبت کرده بودند و این داستان از ایشان پرسیدند که شما همچنین قراری با آقای هاشمی گذاشته بودید، آقای روحانی گفت که مطرح شده‌، اما نهایی نشده و قرار بوده که باز صحبت کنیم. این صحبت‌ها البته بعد از رحلت آیت‌الله مطرح شد(لینک)

معاون مستعفی دانشگاه آزاد عضو ستاد «روحانی» شد
حجت‌الاسلام طه هاشمی معاون مستعفی دانشگاه آزاد، عضو کمیته روحانیت ستاد انتخاباتی حجت‌الاسلام حسن روحانی شد. علاوه بر طه‌ هاشمی، حجج‌الاسلام تیمور علی‌عسگری، ناصری زنجانی، جعفری گیلانی، مسیح مهاجری، سیدعلی گرامیان و رستگاری از دیگر از اعضای کمیته روحانیت ستاد حجت‌الاسلام حسن روحانی هستند.

مطالب منتشر شده به نقل از جمیله علم‌الهدی غیرقابل استناد است

روابط عمومی ستاد انتخابات حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی مطالب منتشر شده به نقل از جمیله علم‌الهدی را غیرقابل استناد دانست و تکذیب کرد. کانال تلگرامی ستاد انتخاباتی سید ابراهیم رئیسی نوشت: مطلب منتشر شده در قالب مصاحبه از خانم دکتر جمیله علم‌الهدی در سایتی به نام «سمعک‌نیوز»، مخدوش و غیرقابل استناد است و اساساً خانم دکتر علم‌الهدی مصاحبه‌ای با این سایت نداشته است.

قالیباف خود را بالاتر از رئیسی می‌داند و به نفع او کنار نمی‌کشد
نماینده اصلاح‌طلب مجلس با بیان اینکه قالیباف با بخش تند اصولگرایی فاصله دارد، گفت: اگر آقای قالیباف کنار برود بخش زیادی از آرای وی و بدنه تشکیلاتش جذب آقای روحانی خواهند شد. الیاس حضرتی با اشاره به انتقاد میرسلیم از باهنر نسبت به انتشار خبری مبنی‌بر کناره‌گیری وی از عرصه رقابت انتخاباتی اظهار کرد: آقای میرسلیم از ابتدا هم زیر بار جمنا نرفت و در بازی این جبهه قرار نگرفت.

حضرتی یادآورشد: بی‌تردید قالیباف که همیشه نفر اول بوده خیلی اعتقاد به اینکه حتی معاون اول آقای رئیسی هم بشود، ندارد ضمن‌اینکه وی را به لحاظ اینکه کار اجرایی زیادی نداشته است، قبول ندارد و خود را بالاتر، قوی‌تر و باتجربه‌تر از آقای رئیسی می‌داند بنابراین تمایل ندارد که به نفع وی کنار بکشد و افرادی هم که در اصولگرایی سعی می‌کنند که یک اتصالات و لابی با کاندیداها داشته باشند شاید بر این امر توصیه‌ای نداشته باشند چراکه اگر آقای قالیباف کنار برود بخش زیادی از آرای وی و بدنه تشکیلاتش جذب آقای روحانی خواهند شد.

حمله ناغافل جهانگیری به روحانی
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، به برخی از شعارهای انتخاباتی واکنش نشان داد. او با انتقاد از وعده هایی مبنی بر اینکه میزان اشتغال در کشور را افزایش می دهیم(لینک) گفت: ظرفیت اقتصاد مشخص است که چه مقدار شغل می توان ایجاد کرد؛ بنابراین کسی که بگوید چندمیلیون شغل ایجاد می کنم، معلوم است که می خواهد مردم را فریب دهد(لینک).

اظهارات آقای جهانگیری در حالی‌است که حجت الاسلام والمسلمین روحانی در تبلیغات انتخاباتی سال ۹۲ خود وعده کارآفرینی چهار میلیونی داده و بیان کرده بود: «من یک نکته بسیار ساده بگویم ما سه میلیون و سیصد هزار بیکار داریم و اگر در سال ۱۰ میلیون توریست وارد کشور شود ۱۳/۶ میلیارد درآمد ارزی، و چهار میلیون اشتغال درست می‌شود. یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی، ما می‌توانیم بی‌کاری را حل کنیم. ما با رونق اقتصادی می‌توانیم بر بیکاری فائق شویم».

گفتنی است امروز روزنامه «آرمان» در یادداشتی به قلم یدالله طاهرنژاد می نویسد: پس از اینکه اسحاق جهانگیری به عنوان نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور، نام نویسی کرد، بحث‌ها و گمانه‌های بسیاری مطرح شد. برخی حضور او را به عنوان مانعی احتمالی در مسیر آقای روحانی دانستند و برخی دیگر، شایعات دیگری مبنی بر تمرین اصلاح‌طلبان برای حضور جهانگیری در انتخابات آتی را مطرح کردند. این شایعات درحالی مطرح شد که آقای جهانگیری صراحتا گفت که با هماهنگی آقای روحانی به انتخابات ورود کرده است. حضور آقای جهانگیری در انتخابات، صرفا با پیگیری شورای عالی اصلاح‌طلبان و همچنین، توصیه بزرگان اصلاحات بود که آقای جهانگیری به‌رغم میل باطنی خود، مجاب به حضور در عرصه انتخابات شد. این تمهید و تدبیر نیز به این دلیل بود که اگر مشکل یا مساله‌ای در روند انتخابات رخ داد، دست اصلاح‌طلبان برای انتخابات خالی نباشد و آقای جهانگیری به عنوان نامزد پوششی اصلاح‌طلبان در انتخابات حضور داشته باشد. این پیش‌بینی به این سبب بود که آقای جهانگیری به عنوان نامزد در سایه آقای روحانی در عرصه حضور داشته باشد و در کنار او حرکت کند. بنابراین، بحث‌هایی که در خصوص مقدمه‌چینی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۱۴۰۰ و شایعاتی مبنی بر اینکه جهانگیری نامزد اصلاح‌طلبان برای انتخابات آتی است و حضور وی به معنای سرمایه‌گذاری و تمرین برای دور بعدی است، منتفی است.

رئیسی تکلیف خود را با قالیباف روشن کرد
دیروز نمایندگان فراکسیون ولایت مجلس از رییسی درباره اینکه اگر قرار باشد یک نفر از میان او یا قالیباف در انتخابات بماند رییسی چه خواهد کرد؟ پرسیده‌اند و او پاسخ داده است: ما با هم کارمان را انجام می‌دهیم و در چارچوب جمنا مسائل‌مان را هماهنگ می‌کنیم و پیش می‌رویم. و مشکلی در این جهت پیش نخواهد آمد. رییسی در رابطه با کابینه احتمالی‌اش هم صحبتی نکرده اما تاکید کرده از همه افراد شایسته در دولتش استفاده خواهد کرد.

حاجی‌دلیگانی از اصولگرایان حاضر در جلسه می‌گوید: سخنان رییسی در این جلسه شفاف و همراه با صراحت بود.

سوالاتی را نمایندگان پرسیدند و ایشان هم مباحثی را مطرح کرد که مورد استقبال حاضرین بود. به گفته حاجی دلیگانی همه نمایندگان از این جلسه راضی بودند و این جلسه به نوعی اعلام آمادگی نمایندگان فراکسیون ولایت در جهت کمک به اجرای برنامه آقای رییسی بود. آن‌طور که حاجی‌دلیگانی می‌گوید رییسی در این جلسه گفته است: من تلاش می‌کنم از همه سلایق سیاسی استفاده ‌کنم. و برای من نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرا تا زمانی که در خط امام هستند هیچ تفاوتی ندارند. مهم این است که بتوانیم برای مردم کاری انجام دهیم. رییسی تاکید زیادی بر محرومیت‌زدایی داشته و گفته است که باید از تحریم‌ها به مثابه فرصت برای کشور استفاده کنیم. او همچنین گفته به هیچ‌وجه وارد تخریب هیچ کاندیدایی از دولت فعلی یا گذشته نخواهم شد و تخریب کاندیداهای دیگر را حرام شرعی می‌دانم و تلاش می‌کنم ظرفیت‌ها و توانایی‌های خودم را بیان کنم.

گفتنی است محمدباقر قالیباف هم امروز در جلسه فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در مقطع انتخابات همه ما یک هدف مشترک داریم و آن است که همه ما مصمم هستیم که این دولت تکرار نشود، چرا که ادامه این دولت به معنای آن است که آرمان های انقلاب و مسائل اقتصادی کشور در خطر است؛ این هدف مشترک من و آقای رئیسی است.

انتهای پیام/

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه