علی حمیدی
تکیه شهروندان آمریکا بر صندلیهای مدیریت در ایران؛

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: ۳۵ مدیر ۲ تابعیتی داریم / وزیر اطلاعات: مدیران ۲ تابعتی را به من نشان بدهید

در حالی که سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از حضور ۳۵ فرد دو تابعیتی در مسئولیت های کلیدی کشور خبر داده است وزیر اطلاعات در اقدامی عجیب از خبرنگاران خواست مدیران دو تابعیتی را به وی معرفی کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: ۳۵ مدیر ۲ تابعیتی داریم / وزیر اطلاعات: مدیران ۲ تابعتی را به من نشان بدهید

به گزارش ۸دی، علی حمیدی در یادداشتی نوشت: «شما اول بزرگواری کنید و این ۱۰ها مدیر دو تابعیتی را که می‌فرمایید، به ما معرفی کنید تا با مسئولان مربوطه صحبت کنیم تا آن‌ها را کنار بزنند!» این جمله را روز گذشته وزیر اطلاعات یعنی بالاترین مقام اجرایی کشور جهت تأمین امنیت در پاسخ به یک خبرنگار بیان داشته است.

فارغ از بهت ایجادشده ناشی از چنین پاسخی آنهم از سوی وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، این پاسخ را یا باید نشانگر بی‌اطلاعی دانست یا از سر باز کردن مسئله و یا تمسخر. این موضوع در شرایطی مطرح می‌گردد که چندی پیش نیز “سید حسین نقوی” سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره برکناری مدیران دو تابعیتی گفته بود: «به گزارش وزیر اطلاعات تابعیت ۷۹ مدیر مشکوک بوده که پس از بررسی‌های لازم، دوگانگی تابعیت ۳۵ نفر از آن‌ها اثبات شد.»

حال اگر از این موضوع که وزیر اطلاعات کشور از یک خبرنگار می‌خواهد به او مدیران دو تابعیتی را معرفی کند، بگذریم ابهام و عدم شفاف‌سازی پیرامون افرادی که دارای تابعیت مضاعف هستند آنجایی مهم به نظر می‌رسد که با بررسی پروسه چگونگی و شرایط اخذ تابعیت به تعهدات فرد گیرنده تابعیت دقت کنیم، برای به تابعیت درآمدن باید سوگند وفاداری یاد کرد. با این کار، متقاضی سوگند می‌خورد که:
• از قانون اساسی و قوانین ایالات‌متحده تابعیت کند.
• از هرگونه عهد به کشوری دیگر و یا عنوان خارجی دست کشد.
• در صورت نیاز به کمک به نیروهای مسلح آمریکا یا خدمت به دولت این کشور بپردازد.

با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر نفوذ همه‌جانبه دشمن، موارد فوق نکاتی هستند که برای نگرانی از عدم شفاف‌سازی و رفع ابهام از موضوع مدیران دو تابعیتی کافی است. مسئله اساسی‌تر اینکه وزیر اطلاعات باید نخستین و حساس‌ترین فرد برای بررسی و برکنار این افراد باشد.

حال این پرسش برای افکار عمومی باقی‌مانده است که با توجه به شرایط اخذ تابعیت (citizenship) چگونه می‌توان فردی را از مسئولیتی برکنار و سمت مشاوره‌ای به او اعطا کرد؟ آیا کسی که با قبول شرایط ذکرشده تابعیت دوم دارد در سمت مشاور به آن تعهدات پشت خواهد کرد و تنها اگر در مسند مسئولیت باشد امکان خیانتش وجود دارد؟ آیا موضوع فرد دو تابعیتی عضو تیم مذاکره‌کننده که طبق گفته‌ها وظیفه مشاوره‌ای بر عهده داشت و اکنون تبعات آن در برجام و نقایصش آشکارشده مسئله‌ای پیش‌پاافتاده بود که درس عبرت نگردید؟ آیا استفاده از مدیران دو تابعیتی چون خاوری که پس از مباشرت در اختلاس بزرگ از ایران متواری و در کشور ثانی که تابعیت آن را داشت سکنی گزید و امروز مطالبی از ابعاد پنهان ارتباطاتش با کانون‌های صهیونیسم بین‌الملل به گوش می‌رسد و نتیجه‌ای جز از بین رفتن اعتماد عمومی نداشت، درس عبرت نشد؟ آیا تذکرات و هشیار باش های مکرر رهبر معظم انقلاب پیرامون جدی بودن نفوذ شنیده و دیده نمی‌شود؟

شاید لازم به یادآوری باشد فرد دو تابعیتی حتی در مسند آبدارچی یک‌نهاد هم همان تعهداتی را دارد که یک مسئول و مشاور دارد. او متعهد شده است از هرگونه عهد با کشور دیگر دست کشیده و درعین‌حال هرگاه لازم شد به کمک به ایالات‌متحده آمریکا بپردازد. همین دو بند کافی است که از هرگونه نزدیک شدن چنین افرادی به مقامات اجرایی جلوگیری شود؛ شناسایی و برکناری آن‌ها توضیح واضحات است.

در پایان، روی سخن با مقام عالی وزارت اطلاعات جناب حجت‌الاسلام علوی من‌باب النصیحه لائمه المسلمین خواهد بود که بنای حکومت جمهوری اسلامی خون هزاران شهید است و جنابعالی را به پیروی محض از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب و هوشیاری مضاعف در این مسیر صعب و خطرناک تذکر می‌دهیم تا ان شاء الله اسلام عزیز پیروز گردیده و خون مقدس شهدای این خط نورانی پایمال نگردد.

اگر تا امروز نیز مسئول دو تابعیتی بر مسند امور قرار داشته است که بر اساس اظهارات شما ۷۹ مورد مشکوک در این زمینه وجود داشته و ۳۵ نفر نیز برکنار شده‌اند، نشانگر عدم انجام مسئولیت در بخش‌های مربوطه بوده است که یک فرد بتواند با تعهد به کشوری دیگر مسئول در کشور ما باشد.

افکار عمومی از جنابعالی انتظار دارند که این مدیران دو تابعیتی را شناسایی کرده و برکناری آن‌ها را توسط خبرنگاران به اطلاع افکار عمومی برسانید و نه بالعکس.

انتهای پیام/

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
داریوش
مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک که بازوی حاکمیتی بانک مرکزی است و اتوماسیون بانکی وشبکه شتاب و شاپرک را در دست دارد آقای ابوطالب نجفی است که دو تابعیتی است و کل خانواده وی در کانادا هستند.
حامد علاقمند
تو روسیه حتی شهر دار یه شهر کوچیکه اگه تو خارج‌تحصیر کنه اخراجش میکنن بعد اینا دوتابعیتین ووطن فروش واقعا برا خودمون متاسفم که گیر چه حکومت بی لیاقتی افتادیم
در حاشیه