شناسایی بیش از دو هزار هکتار بافت فرسوده شهری

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان گفت:بافت فرسوده موجب تضعیف خدمات‌رسانی  درست به شهروندان می شوند و برنامه داریم تا نوسازی بافت های فرسوده شهری را در گیلان سرعت ببخشیم.

شناسایی بیش از دو هزار هکتار بافت فرسوده شهری

به گزارش ۸دی، بافت‌های فرسوده شهری،محلات فرسوده‌ای در فضای شهری است که مسائل و پیچیدگی‌های اجتماعی،اقتصادی و فرهنگی خاص خود را دارد.این محلات و بافت‌ها از یک سو دارای ریشه‌های سکونتی ارزشمند با غنای فرهنگی، اجتماعی و معماری است و از طرف دیگر به جهت فرسودگی شدید،نبود دسترسی مناسب به خدمات شهری و بهداشتی،وجود مشکلات اجتماعی و امنیتی و آسیب‌پذیری در برابر زلزله، سیل و آتش سوزی و نیز عدم تطابق با زندگی امروز شهری و شهرسازی مدرن،دارای مشکلات رو بنایی و زیر ساختی هستند.

علی خاوری با بیان اینکه در حال حاضر دو هزار و  ۱۶۳ هکتار بافت فرسوده شهری در استان شناسایی شده است،اظهار کرد:تاکنون در استان گیلان شناسایی و تصویب محدوده بافت‌های فرسوده ۲۰ شهر انجام شده است و در این میان، رایزنی های لازم برای ابلاغ محدوده مصوب بافت فرسوده شش شهر دیگر نیز در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه گیلان ۵۲ شهر دارد،اضافه کرد:در حال حاضر محدوده بافت فرسوده هفت شهر گیلان تعیین شده است.

خاوری با اشاره به اینکه ۱۴ شهرستان گیلان مصوبه مطالعه بافت فرسوده دارند،خاطرنشان کرد:استان گیلان در نوسازی بافت‌های فرسوده،در ردیف استانهای متوسط رو به بالا قرار دارد.

مدیرکل راه وشهر سازی گیلان از اختصاص اعتبار به دارندگان واحدهای فرسوده در استان خبر داد و گفت:تسهیلات نوسازی بافت های فرسوده مشمول سوبسید(یارانه)هستند و ده درصد سود تسهیلات از سوی دولت پرداخت می شود و ۱۴درصد سود را متقاضیان می پردازند.

علی خاوری افزود:از سال ۸۴ تا سال ۹۳،چهار هزار و ۹۲۸ بافت فرسوده شهری تسهیلات گرفته اند.

وی گفت:امسال نیز هزار و ۳۰۱ بافت فرسوده در استان پذیرش شده اند که ۷۱۷ واحد بافت فرسوده توانسته اند با بانک قرارداد ببندند.   

مدیرکل راه و شهرسازی گیلان تصریح کرد:بافت های فرسوده موجب تضعیف خدمات‌رسانی های درست به شهروندان می شوند و برنامه داریم تا نوسازی بافت های فرسوده شهری را در گیلان سرعت ببخشیم.  

خاوری خاطرنشان کرد:اجرای کفسازی محدوده پیرامونی دسترسی به خواهر امام رضا(ع) و مسجد حاج سمیع شهر رشت،اجرای پروژه مجموعه ورزشی شهدای سلیمانداراب شهر رشت(مشارکتی) واجرای پروژه ساماندهی معابر اطراف آرامگاه میرزا کوچک خان در محله سلیمانداراب شهر رشت، از جمله برنامه‌های آتی احیاء،به‌سازی و نوسازی شهری رشت است.

همچنین شایان ذکر است دکتر ایزدی، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی عمران وبهسازی شهری، در جمع خبرنگاران استان با اشاره به مقررات و قوانین موضوعه و مصوبات هیات وزیران درخصوص حمایت از نوسازی بافت های فرسوده و توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی،بر ضرورت بازنگری شاخص های شناسایی بافتهای فرسوده شهری تاکید کرد.

وی با بیان اینکه رویکردها در حوزه شهرسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی،باید مدیریت یکپارچه باشد، اضافه کرد: ایجاد ستاد بازآفرینی شهری، متولی بافت‌های فرسوده و تاریخی درسطح کشور مشخص شده و این ستاد در نظر دارد با مشارکت و همکاری مردم در توانمندکردن این بافت‌ها تلاش کند.

وی مشارکت بخش خصوصی را یکی از راهکارهای توانمند کردن بافت فرسوده و تاریخی دانست و تصریح کرد:بدون مشارکت مردم و بخش خصوصی، دولت به تنهایی نمی‌تواند این حوزه را سامان ببخشد.

نظرات

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط پایگاه خبری تحلیلی 8دی در وبسایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد، منتشر نخواهد شد.
در حاشیه